Tweeter2016 Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października 15 minut, to jeszcze kable się nie rozgrzały. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano 11 października Autor Udostępnij Napisano 11 października Zgadza się takie plumkanie jak ktoś lubi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października 1 godzinę temu, zucho23 napisał: Diamond 30 testowałem u siebie. Po 15minutach spakowałem i odesłałem do sklepu. Nie moja bajka 🙂 Co Ci w nich nie pasowało ? Testowales mk2 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zucho23 Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października Mialem mk1 a nie pasował mi ani bas tzn było go za dużo jak dla mnie i nie pasowała mi Góra jakaś taka dziwnie ''sepleniąca''. Po 15 minutach odechciewało się słuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października Ja do tej pory słyszałem dobre opinie (przewagę dobrych opinii) o Jasperach, inne Pylony zbierają bardzo różne, często przeciwstawne recenzje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano 11 października Autor Udostępnij Napisano 11 października Ja MK1 nie słyszałem ,ale mkii też za dużo basu miękkiego,jego obecność była 24/7,że tak się wyrażę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zucho23 Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października 3 godziny temu, pablo11 napisał: Ja MK1 nie słyszałem ,ale mkii też za dużo basu miękkiego,jego obecność była 24/7,że tak się wyrażę Mam dokładnie takie same odczucia. Jednym się to podoba innym nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października 9 godzin temu, pablo11 napisał: No to idealnie,no może poza tym,że wokal moim zdaniem jeszcze lepszy mają pylony 30 mkii ,ale dlatego że są cieplejsze,ale wokal też mają ok.lecz pylony mają lepszy ,ale znowu mniej szczegółów i tak w kółko😁 Ogólnie do rocka Heco są zdecydowanie lepsze,a już na pewno bliższe prawdziwego brzmienia na żywo niż jakieś cieplejsze,no ale wiadomo, że komuś cieplejsze mogą pasować bo przecież nie musi być blisko oryginału,skoro komuś lepiej to brzmi to czemu nie ? Głośnikowe Purist Audio Design od linii Musaeus poprawią sprawę dolnej średnicy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano 11 października Autor Udostępnij Napisano 11 października 4 minuty temu, Bogusław 66 napisał: Głośnikowe Purist Audio Design od linii Musaeus poprawią sprawę dolnej średnicy. Musiałbym najpierw usłyszeć,bo doświadczenia nie mam że zmianą kabli.🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 października Udostępnij Napisano 12 października Po Cambridge to Yamaha nie będzie dobrym kierunkiem. Może Atoll albo Roksan? Albo Vincent? Ciekawe granie prezentuje też Gato faktycznie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października (edytowany) Dnia 11.10.2024 o 21:04, pablo11 napisał: Musiałbym najpierw usłyszeć,bo doświadczenia nie mam że zmianą kabli.🙂 Powiem Ci odrazu sobie odpuść.W ślepym teście grupa ludzi nie jest w stanie rozroznic grania kolumn a tu mowa o kablach szkoda kasy na audio voodoo 🤦 wystarczy ze rozkrecisz w swoim życiu pare kolumn nawet takich co kiedys kosztowaly 30tys i przekonasz sie jakie kabelki stosuje producent czasami lepsze masz w zestawach lampek choinkowych. Edytowano 27 października przez ufo27 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października 11 minut temu, ufo27 napisał: W ślepym teście grupa ludzi nie jest w stanie rozroznic grania kolumn a tu mowa o kablach szkoda kasy na audio voodoo Uczestniczyles kiedys? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października 13 minut temu, ufo27 napisał: Powiem Ci odrazu sobie odpuść.W ślepym teście grupa ludzi nie jest w stanie rozroznic grania kolumn a tu mowa o kablach szkoda kasy na audio voodoo 🤦 wystarczy ze rozkrecisz w swoim życiu pare kolumn nawet takich co kiedys kosztowaly 30tys i przekonasz sie jakie kabelki stosuje producent czasami lepsze masz w zestawach lampek choinkowych. Mów za siebie ... że nie rozróżniasz, nie wmawiaj tego innym. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października 5 minut temu, no_i_fajnie napisał: Uczestniczyles kiedys? Przecież większość, którzy serwują teksty o ślepych testach nigdy w nich nie uczestniczyła. Poza tym temat stary jak świat i wiadomo od dawna, że nikt nie przeszedł ślepaka 10/10 dlatego jest to nagminnie wykorzystywane w takich dyskusjach. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października Przed chwilą, Bogusław 66 napisał: Mów za siebie ... że nie rozróżniasz, nie wmawiaj tego innym. Nie wiem co wciagasz ze slyszysz druty ale dobrze przynajmniej nabijasz kieszenie producenta tak tez można chodz to masochizm w czystej postaci 👍 tez kiedys podążalem ta droga na szczescie w pore sie ocknalem. 9 minut temu, no_i_fajnie napisał: Uczestniczyles kiedys? Oczywiscie nawet z grupa kolegow w zaciszu domowym.Żona przepinala kable ba nawet tego nie robiac slyszelismy roznice 😂 odejmowala na eq po pare db co ty nie ma szans chyba ze ktos jest pieprzonym nietoprzem.Sluch mam badany do 16khz slysze.Czasami jak zona mnie wola to mam utrate sluchu ale zaraz potem odzyskuje 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października (edytowany) 5 minut temu, DiBatonio napisał: Przecież większość, którzy serwują teksty o ślepych testach nigdy w nich nie uczestniczyła. Ale ja sie zgadzam w 100% 5 minut temu, ufo27 napisał: Nie wiem co wciagasz ze slyszysz druty ale dobrze przynajmniej nabijasz kieszenie producenta tak tez można chodz to masochizm w czystej postaci 👍 Nastepny, ktory pisze "chodź", zamiast "choć". Choc na zywo czesciej jednak widac bynajmniej/przynajmniej Edytowano 27 października przez no_i_fajnie 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października (edytowany) 2 minuty temu, no_i_fajnie napisał: Ale ja sie zgadzam w 100% Nastepny, ktory pisze "chodź", zamiast "choć". No i ? Dobrze ze na ortografi sie znasz bo na audio to tak srednio co ? Edytowano 27 października przez ufo27 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października (edytowany) 8 minut temu, ufo27 napisał: Nie wiem co wciagasz ze slyszysz druty ale dobrze przynajmniej nabijasz kieszenie producenta tak tez można chodz to masochizm w czystej postaci 👍 tez kiedys podążalem ta droga na szczescie w pore sie ocknalem. Oczywiscie nawet z grupa kolegow w zaciszu domowym.Żona przepinala kable ba nawet tego nie robiac slyszelismy roznice 😂 odejmowala na eq po pare db co ty nie ma szans chyba ze ktos jest pieprzonym nietoprzem.Sluch mam badany do 16khz slysze.Czasami jak zona mnie wola to mam utrate sluchu ale zaraz potem odzyskuje 👍 Aha. Dobra, dziekuje za odpowiedz. 2 minuty temu, ufo27 napisał: No i ? Dobrze ze na ortografi sie znasz bo na audio to tak srednio co ? No i spacji sie nie daje, przed znakiem zapytania. Na audio sie znam elegancko Edytowano 27 października przez no_i_fajnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października Kolega szuka pomocy a wy jak pajace kablami mu umysl zatruwacie moze jeszcze na dudnienie z ktorym sie boryka jakies magiczne druty co ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października (edytowany) 16 minut temu, ufo27 napisał: Nie wiem co wciagasz ze slyszysz druty ale dobrze przynajmniej nabijasz kieszenie producenta tak tez można chodz to masochizm w czystej postaci 👍 tez kiedys podążalem ta droga na szczescie w pore sie ocknalem. Oczywiscie nawet z grupa kolegow w zaciszu domowym.Żona przepinala kable ba nawet tego nie robiac slyszelismy roznice 😂 odejmowala na eq po pare db co ty nie ma szans chyba ze ktos jest pieprzonym nietoprzem.Sluch mam badany do 16khz slysze.Czasami jak zona mnie wola to mam utrate sluchu ale zaraz potem odzyskuje 👍 Czyli testy przeprowadzone źle, pomijam manipulację jakimś EQ. Rzetelne testy sprawdzające kable, mają sprawdzać kable, a nie wpływ EQ, to jest to o czym wiele razy pisalem na tym forum, że rzetelne ślepe testy w domowych warunkach, metodologia, logistycznie etc. są bardzo bardzo trudne. To co wy uprawiacie nazywając to ślepymi testami to zabawa i radosna twórczość. Zatem, nie! Nie uczestniczyłeś w rzetelnym ślepym teście. Pomijam inne aspekty i pocjphodzenie kabelków i ich rozrzut cenowy, konstrukcyjny etc. P.S. Możesz mi powiedzieć, gdzie przeprowadzasz badanie słuchu, aż do 16kHz? 🙂 Edytowano 27 października przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października 2 minuty temu, no_i_fajnie napisał: Aha. Dobra, dziekuje za odpowiedz. No i spacji sie nie daje, przed znakiem zapytania. Na audio sie znam elegancko Dziekuje moze kiedys to ogarne strasznie trudna ta polszczyzna.... Moze jak juz ograne to wszystko z ortografi to z tym audio troche ruszysz do przodu bo jak narazie troche slabo ale sam wiem jak to jest na czyms sie nie znac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października 2 minuty temu, ufo27 napisał: Kolega szuka pomocy a wy jak pajace kablami mu umysl zatruwacie moze jeszcze na dudnienie z ktorym sie boryka jakies magiczne druty co ? Po 14 stronach audiowysrywów jeszcze nie uzyskał odpowiedzi, a Ty winisz nas za ostatnie wpisy? Dobreeeeee 🤣🤣🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października 1 minutę temu, ufo27 napisał: Dziekuje moze kiedys to ogarne strasznie trudna ta polszczyzna.... Moze jak juz ograne to wszystko z ortografi to z tym audio troche ruszysz do przodu bo jak narazie troche slabo ale sam wiem jak to jest na czyms sie nie znac Na klawiaturze (za M) masz przecinek. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października 3 minuty temu, DiBatonio napisał: Czyli testy przeprowadzone źle, pomijam manipulację jakimś EQ. Rzetelne testy sprawdzające kable, mają sprawdzać kable, a nie wpływ EQ, to jest to o czym wiele razy pisalem na tym forum, że rzetelne ślepe testy w domowych warunkach, metodologia, logistycznie etc. są bardzo bardzo trudne. To co wy uprawiacie nazywając to ślepymi testami to zabawa i radosna twórczość. Zatem, nie! Nie uczestniczyłeś w rzetelnym ślepym teście. Pomijam inne aspekty i pocjphodzenie kabelków i ich rozrzut cenowy, konstrukcyjny etc. P.S. Możesz mi powiedzieć, gdzie przeprowadzasz badanie słuchu, aż do 16kHz? 🙂 A ty nawet żyjac w próżni slyszalbys kable To powiedz mi gdzie ty testujesz te swoje druty ze je slyszysz ? Pisalem ze potem bawilismy sie eq zeby sprawdzic czy uslyszymy roznice w graniu. Sprzedajesz kable moze ? Czemu w kolumnach montowane sa mosiezne gniazda i stalowe blaszki ? Czemu w kolumnach sa tanie cienkie kable ? Czemu zwrotnica jest robiona na pcb ? Ale te 2m magicznego kabla zrobi robote nie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października (edytowany) 5 minut temu, ufo27 napisał: A ty nawet żyjac w próżni slyszalbys kable To powiedz mi gdzie ty testujesz te swoje druty ze je slyszysz ? Pisalem ze potem bawilismy sie eq zeby sprawdzic czy uslyszymy roznice w graniu. Sprzedajesz kable moze ? Nigdy nie byłem w próżni i myślę, że Ty też byś tego nie przeżył. 😆 Nie testuje i nie jestem sprzedawca w rozumieniu handlowcem, jak coś zostaje w szufladzie nieużywane, to wtedy mogę to wystawić na sprzedaż. Odpowiesz łaskawie, gdzie przeprowadzasz testy słuchu do 16kHz, czy nadal będziesz odpowiadać pokrętnie? 6 minut temu, no_i_fajnie napisał: Na klawiaturze (za M) masz przecinek. A nie obok M ? 😉 Edytowano 27 października przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts