no_i_fajnie Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października 12 minut temu, ufo27 napisał: Widac jak sie znacie 👍 nie macie pjecia nawet co w waszych kolumnach siedzi ale kable slyszycie. Ja napisalem przeciez, ze wedlug mnie, to nie mozna drutem zmienic charakteru grania, czemu sie czepiasz? 13 minut temu, S!N! napisał: Po wpięciu jego kabli pojawił się jazgot, góra szeleściła i bas mocno buczał i dudnił, nie szło tego gówna słuchać, To jak w takim razie mozna ocenic kolumny? Te same kolumny na kablach Wislona byly spoko, ale na kablach od kumpla juz nie. To co gra? To, co piszesz, to jakas abstrakcja. 12 minut temu, ufo27 napisał: Puki widzielismy co jest wpinane to roznice byly zaczelo sie gdy mielismy opaski na oczach za cholere nic z tego nie wynikalo. Zaczyna sie, jak dobry horror, pUki co. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października 1 minutę temu, no_i_fajnie napisał: Ja napisalem przeciez, ze wedlug mnie, to nie mozna drutem zmienic charakteru grania, czemu sie czepiasz? Wybacz nic do Ciebie nie mam ten drugi typek źle na mnie dziala. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października Przed chwilą, ufo27 napisał: Wybacz nic do Ciebie nie mam ten drugi typek źle na mnie dziala. ok. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października Wkurzylem sie ze robi sobie beke z tym ze w torze sygnalu nie ma stali.A kurde wiem ze jest i to prawie zawsze bo sam to sprawdzalem jak jeszcze bawilem sie w kabelki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października 16 minut temu, ufo27 napisał: Siemka w koncu ktos normalny Sugerujesz, że ja lub @no_i_fajnie jesteśmy nienormalni? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października Przed chwilą, DiBatonio napisał: Sugerujesz, że ja lub @no_i_fajnie jesteśmy nienormalni? Tylko ty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października (edytowany) 9 minut temu, no_i_fajnie napisał: To co gra? To, co piszesz, to jakas abstrakcja. To zapraszam i Ci to bez problemu udowodnię i mnie przeprosisz, oczywiście bez złośliwości - nie znam się na tym, ale w salonach też nie mają wpiętej taniochy za 10 zł . @DiBatoniocale albumy https://tidal.com/album/320148802?u https://tidal.com/album/176042186?u https://tidal.com/album/250706329?u https://tidal.com/album/218292505?u https://tidal.com/album/330331215?u https://tidal.com/album/183094470?u Edytowano 27 października przez S!N! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października 18 minut temu, ufo27 napisał: . Puki widzielismy co jest wpinane to roznice byly zaczelo sie gdy mielismy opaski na oczach za cholere nic z tego nie wynikalo.Np zdawalo sie ze basu przybylo a tak na prawde nic nie bylo zmienione tylko krotka przerwa. Póki widzieliście co jest wpinane? 😁 Ale nadal to niczego nie dowodzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października Atakujesz i wysmiewasz mnie jakbys ty wszystko wiedzial najlepiej.Jestes jakims guru? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października 2 minuty temu, ufo27 napisał: Tylko ty. Oj ufoludek wyjdź na spacer przewietrz to co masz miedzy uszami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariol Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października 6 minut temu, ufo27 napisał: Wybacz nic do Ciebie nie mam ten drugi typek źle na mnie dziala. Chyba kolega z kulturą na bakier. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października (edytowany) 3 minuty temu, ufo27 napisał: Atakujesz i wysmiewasz mnie jakbys ty wszystko wiedzial najlepiej.Jestes jakims guru? Nigdzie nie zaatakowałem, natomiast Ty od samego początku we mnie walisz. Skomentowałem tylko ślepy test, który był przeprowadzony źle. Edytowano 27 października przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października 1 minutę temu, DiBatonio napisał: Póki widzieliście co jest wpinane? 😁 Ale nadal to niczego nie dowodzi. Tak jak widzielismy jaki kabel teraz jest wpiety znajac tez ich rezencje to pobudzalo wyobraźnie.Potem juz to samo ale z oczami zaslonietymi dalo zupelnie co innego. 2 minuty temu, DiBatonio napisał: Oj ufoludek wyjdź na spacer przewietrz to co masz miedzy uszami. Tak sie sklada ze siedze teraz w przeciagu i jestem przewietrzony.Tobie zas radze szczelnie zamkniete pomieszczenie bez klamek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października (edytowany) 9 minut temu, S!N! napisał: To zapraszam i Ci to bez problemu udowodnię i mnie przeprosisz, oczywiście bez złośliwości - nie znam się na tym, ale w salonach też nie mają wpiętej taniochy za 10 zł . Ja sie nie zloszcze, ale co mi udowodnisz? Zadalem pytanie, konkretne. 18 minut temu, no_i_fajnie napisał: To jak w takim razie mozna ocenic kolumny? Te same kolumny na kablach Wislona byly spoko, ale na kablach od kumpla juz nie. To co gra? Mam na co dzien mozliwosc takich porownan, dlatego pytam. Podlacz dwie pary kolumn do jednego wzmacniacza i sluchaj roznic miedzy kolumnami, potem podlacz inny wzmacniacz i dalej sluchaj roznic, miedzy tymi samymi kolumnami. Jakie wnioski? 8 minut temu, S!N! napisał: le w salonach też nie mają wpiętej taniochy za 10 zł . A w niektorych maja i za 5pln/mb Edytowano 27 października przez no_i_fajnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października 7 minut temu, ufo27 napisał: Wkurzylem sie ze robi sobie beke z tym ze w torze sygnalu nie ma stali.A kurde wiem ze jest i to prawie zawsze bo sam to sprawdzalem jak jeszcze bawilem sie w kabelki. Ojoj, dość szybko się uruchamiasz. Jakoś w moim sprzęcie stali nie widzę. Stonuj troszkę, dobrze Ci radzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariol Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października Czy kiedykolwiek miałeś wpięty w system PAD Poseidon o który wspomniał Bogusław? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października 2 minuty temu, DiBatonio napisał: Nigdz8e. Ie zaatakowałem, natomiast Ty od samego początku we mnie walisz. Skomentowałem tylko ślepy test, który był przeprowadzony źle. Nie wale Ciebie nie lubie chlopcow pewnie dostalbym zgagi.Jestes ciezkostrawny. Pisalem kilka razy zebys napisal jakie warunki maja byc spelnione ?jak mam to zrobic ? 2 minuty temu, DiBatonio napisał: Ojoj, dość szybko się uruchamiasz. Jakoś w moim sprzęcie stali nie widzę. Stonuj troszkę, dobrze Ci radzę. Nie widzisz chcesz to oczami sprawdzic? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariol Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października 2 minuty temu, mariol napisał: Czy kiedykolwiek miałeś wpięty w system PAD Poseidon o który wspomniał Bogusław? To pytanie do ufo27 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października Dobrze ja juz jestem spokojny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października 4 minuty temu, ufo27 napisał: Tak jak widzielismy jaki kabel teraz jest wpiety znajac tez ich rezencje to pobudzalo wyobraźnie.Potem juz to samo ale z oczami zaslonietymi dalo zupelnie co innego. Skoro takie rzeczy działają na Twoja wyobrażnię, no cóż. Bo ja często gęsto przekonywałem się, że to co droższe, możesz sobie tu wstawić kable wszelkiej maści od zasilających po te do kolumn nie zawsze dawało efekt in plus. Zatem wiedza o kablu i jego wygląd niewielki miały tu wpływ na moją wyobraźnię. 4 minuty temu, ufo27 napisał: Nie wale Ciebie nie lubie chlopcow pewnie dostalbym zgagi.Jestes ciezkostrawny. Nie wiesz jaki jestem, zatem znów Twoja wyobraźnia zaszalała. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października 2 minuty temu, mariol napisał: To pytanie do ufo27 Nie nie mialem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października 14 minut temu, S!N! napisał: @DiBatoniocale albumy Dodałem sobie do listy, obczaję 😉 Dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października 3 minuty temu, DiBatonio napisał: Skoro takie rzeczy działają na Twoja wyobrażnię, no cóż. Bo ja często gęsto przekonywałem się, że to co droższe, możesz sobie tu wstawić kable wszelkiej maści od zasilających po te do kolumn nie zawsze dawało efekt in plus. Zatem wiedza o kablu i jego wygląd niewielki miały tu wpływ na moją wyobraźnię. Nie wiesz jaki jestem, zatem znów Twoja wyobraźnia zaszalała. Wiem jaki,właśnie taki.Kable zasilajace ja juz odpuszczam tylko zaraz zacznie sie porownywanie pradu do wody ze to jak filtr dziala.Kable glosnikowe jeszcze rozumiem w super przeźroczystym systemie i idealnych warunkach akustycznych itp ale zasilajacy to juz max level. 4 minuty temu, DiBatonio napisał: Jakie masz kolumny jesli moge wiedziec ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października 43 minuty temu, no_i_fajnie napisał: Ja sie nie zloszcze, ale co mi udowodnisz? To co opisałem czyli bardzo znaczącą różnicę w dźwięku między wilsonami 4.0mm, a tym tańszym i chudszym produktem.Teraz chce sobie wypożyczyć jakieś tellerium lub droższe melodiki to sobie sprawdzę czy coś usłyszę w brzmieniu między tym co obecnie mam. 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: Tak, piszemy łącznie, nawet nie przeważnie, ale zawsze Są wyjątki na np. przy stopniowaniu lub przy przeciwstawieniu dwóch cech, miłego odsłuchu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października (edytowany) 5 minut temu, S!N! napisał: Teraz chce sobie wypożyczyć jakieś tellerium lub droższe melodiki to sobie sprawdzę czy coś usłyszę w brzmieniu między tym co obecnie mam. No wątpię czy akurat na tych kablach uslyszysz zmianę, to chyba trzeba by uderzyc gdzie indziej. Chociaż może i melodika ci podejdzie szczegolnie do tych jak to ty nazywasz jazgotliwych na gorze kolum. Edytowano 27 października przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts