Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dnia 4.09.2025 o 08:36, Rafał S napisał:

Oczywiście fake

Jasne, że fake. Rowerzysta nie jest otyły??? Oficjalnie zaprzeczam! :D 

Dnia 31.08.2025 o 15:57, kaczadupa napisał:

Barwy soczyste i głębokie jak u Harbetha

No coś w tym jest! :) A jak grzyby?

Napisano
36 minut temu, il Dottore napisał:

No coś w tym jest

Widziałeś, że na tak zacnym forum nie ma Klubu Harbeth? Zrób coś z tym. Nawet nie ma gdzie o Harbeth pisać. Jest jeden wątek ale on ma dziwną nazwę innych głośników.  :) 

5 minut temu, il Dottore napisał:

Nie wierzę! Mając zachodniopomorskie lasy pod nosem??? Bluźnierca! :D 

Najwięcej grzybów rośnie na terenach, gdzie podobno była przechowywana broń nuklearna (Borne Sulinowo). To ja już wolę pieczarki. :) 

Napisano
Przed chwilą, kaczadupa napisał:

Widziałeś, że na tak zacnym forum nie ma Klubu Harbeth? Zrób coś z tym. Nawet nie ma gdzie o Harbeth pisać. Jest jeden wątek ale on ma dziwną nazwę innych głośników.  :) 

Ja nie jestem żadnym specjalistą od Herbatników. Mam tylko jedną parę i to są moje pierwsze. Innych modeli słuchałem tylko okazjonalnie i to nie na swoim wzmacniaczu. Więc jakiś autorytet od Harbetha dopiero musi na to forum przybyć. :D 

Jestem zadowolony i tylko tyle mogę powiedzieć. Małe głośniczki - wielkie serce do grania. Paradoksalnie - najbardziej lubię słuchać na nich wielkich koncertów rockowych: Queen, Pink Floyd, Clapton,  a nie audiosyfilitycznej waty na uszy. Tylko warto wspomóc się subem dla ostatecznej potęgi. W każdym razie opinia, że Harbeth nie lubi rocka jest piramidalną bzdurą - tyle mogę powiedzieć z własnych doświadczeń. 

Napisano (edytowany)

Zobacz, przez to, że nie mamy Klubu Harbeth musimy o nich pisać w miejscu, gdzie żaden audiofil nawet nie zagląda. :) 

Oczywiście obowiązkowe, rowerowe 60km  było. Pamiątkowa fotka z dzisiaj.
A wieczór przepiękny, tak ciepłe powietrze chociaż czuć już zapach jesieni, zwłaszcza jak się przejeżdża obok sadów. 

IMG_4912.jpeg

Edytowano przez kaczadupa
Napisano
Dnia 8.09.2025 o 22:20, kaczadupa napisał:

Oczywiście obowiązkowe, rowerowe 60km  było. Pamiątkowa fotka z dzisiaj.

IMG_4912.jpeg.e9ef890b5241526dbfc6f08e03f13b27.jpeg.5d8174bfe6db7672fee8a849b1629e98.jpeg

Muszę przyznać Adamie, że coraz lepsze zdjęcia focisz. Jeśli kiedyś osłabnie zainteresowanie audio, to będzie foto jak znalazł :) 
Ja chwilowo mam przesyt jazdy rowerem. Muszę poczekać, aż głód jazdy powróci.

Napisano

Zerkam z pracy przez okno, dramat widzę ale „japko” twierdzi, że dzisiaj po pracy spokojnie pojeżdżę rowerem więc jak widzisz, ja głód cały czas mam.
Nie mogę się doczekać piętnastej a jeszcze bardziej nie mogę się doczekać… recenzji moich  ATC w magazynie KRAFT NATURAL SOUND. :)

Napisano
1 godzinę temu, kaczadupa napisał:

Szybkie śniadanie i jedziemy. :) 

Młodość RULEZ :) 
Ja planowałem zapakować rower do auta i pojechać w stronę Łeby, aby pojeździć po miejscowości i okolicy, zjeść rybkę i wrócić po południu. We wczorajszych prognozach miało świecić słońce, niestety dzisiaj chmury. Odłożę na później.

Słupsk.jpg

Napisano

Bobry, w dwa lata około 100 dużych drzew załatwiły. Bardzo mocno przemeblowały część jeziora, gdzie zbudowały swój domek. Na szczęście już ich w parku nie ma. Fajne zwierzątka, bardzo oswojone się okazały ale park miejski zaczęły przerabiać w pustkowie.  Obok mają  jeziora i niech tam robią swoje porządki. W rok czasu jakieś 60 dużych drzew trzeba było wyciąć. Tak jak mówisz, dni tego drzewa są policzone. Obok stoi już suche z tego samego gatunku. W tym roku nagle umarło a wydawało się to niemożliwe (było przepotężne, zdrowe i dodawało uroku widokom z ławeczki, która tam stoi). Sporo czasu pod tym drzewem z moją lepszą połową spędzaliśmy. No ale nagle umarło…

Napisano

Tak myślałem że to bobry. Można drzewa poratować owijając je siatką metalową. Wygląda to nieciekawie, ale po jakimś czasie bobery same zrezygnują.

Albo samemu albo pogadać z urzędem miasta.

Napisano (edytowany)

Pojeździłem w południe ale pogoda okrutna, szaro i smutno. Wyszedłem z nudów jeszcze raz wieczorem. Nie dość, że szaro to jeszcze deszcz zaczął padać. Pędzę do domu, aż tu nagle przed samą dziewiętnastą na chwilę pokazało się słońce. Potem tęcza. 10 minut i słońce zaszło ale przez chwilę, nawet w lekkim deszczu, było pięknie. 

IMG_5018.jpeg

IMG_4990.jpeg

IMG_5011.jpeg

IMG_5046.jpeg

Edytowano przez kaczadupa
Napisano
12 godzin temu, kaczadupa napisał:

Pojeździłem w południe ale pogoda okrutna, szaro i smutno. Wyszedłem z nudów jeszcze raz wieczorem. Nie dość, że szaro to jeszcze deszcz zaczął padać. 

Nie do zajechania człowiek, żaden stan pogody mu nie straszny :) 

Napisano (edytowany)
36 minut temu, MMarek napisał:

Ja gustuję w lodach "Bracia Koral"

Ja też. I te dobre składniki naprawdę czuć. Bracia Koral: śmietankowo-bakaliowe albo śmietankowe z wiśniami. :) 

Edytowano przez Rafał S
Napisano (edytowany)

https://filarybiznesu.pl/finanse/nie-bedzie-doplat-do-rowerow-elektrycznych-fundusz-wycofal-sie-z-glosnego-projektu/a28177

I bardzo dobrze! Nie widzę powodu by fundować ludziom rowerki z kieszeni podatnika. Nic mi do tego, jaki środek transportu sobie ktoś kupuje i w jakim celu - byleby tylko kupował za swoje. 

Dopłaty do elektrycznych pseudosamochodów też należy natychmiast zlikwidować! 

Dnia 6.03.2024 o 08:09, MMarek napisał:

oprócz AUDIO istnieje jeszcze druga branża, która jest tak mocno ZDEGENEROWANA cenowo.

Znowu cała nadzieja w Chińczykach! :) Chociaż te Bafangi, choć mocne, to wciąż nie pracują z wyczuciem Boscha. 

oprócz AUDIO istnieje jeszcze druga branża, która jest tak mocno ZDEGENEROWANA cenowo.

Znowu cała nadzieja w Chińczykach! :) Chociaż te Bafangi, choć mocne, to wciąż nie pracują z wyczuciem Boscha. 

Edytowano przez il Dottore
Napisano
1 godzinę temu, il Dottore napisał:

Chociaż te Bafangi, choć mocne, to wciąż nie pracują z wyczuciem Boscha. 

Ostatnio Bosch dokonał aktualizację oprogramowania silnika. Można za pomocą aplikacji  Flow na smartfon, bezprzewodowo zaprogramować dodany tryb jazdy TOUR+. Coś fantastycznego,  jak automatyczna skrzynia biegów w samochodzie. W zasadzie nie ma potrzeby już żonglować trybami wspomagania. Chyba, że jest mocno pod górę, wtedy wybieramy tryb TURBO. Jeśli ktoś chce maksymalnie oszczędzać akumulator aby zwiększyć zasięg wtedy ustawia ECO, a może także wyłączyć wspomaganie, wtedy zasięg ma nieograniczony :)