Mazzi Napisano 24 marca Udostępnij Napisano 24 marca (edytowany) Witam, mam zamiar zmienić kabelki w moim zestawie powernode, kolumny podstawkowe b&w 606s2 i sub b&w as608. Zostanawiam się pomiędzy AudioQuest rocket11 a chord clearway x, jakie są wasze opinie o tych kabelkach? Ewentualnie co radzicie pod taki zestaw Edytowano 24 marca przez Mazzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartoszek43 Napisano 24 marca Udostępnij Napisano 24 marca Ja polecę clearwaya bo sam na nim gram. W tej cenie to killer. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 25 marca Udostępnij Napisano 25 marca Wg potocznej opinii Bowersy są raczej ostrzejsze i tutaj byłbym ostrożny z proponowaniem Clearwaya, by nie spotęgował niekorzystnych wrażeń. A tak poza tym to: trzy, dwa, jeden. Zaczynamy. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 25 marca Udostępnij Napisano 25 marca Te chordy kupiłem na metry, ze 20 albo i więcej. W dwóch systemach. Wszystko działało tak jak trzeba, ale kolor/biały za mocno rzucał się w oczy i jakieś takie słabo giętkie były. No nie układały się na podłodze, tak jak chciałem. Zamieniłem na kable od Mateusza z Solid Core Audio. Brzmieniowo nie słyszę różnicy. Mniej rzucają się w oczy i układają się jak im nakazuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 25 marca Udostępnij Napisano 25 marca To chyba jakiś zamiennik tych kabli kupiłeś, chord jest srebrny. z m to koszt około 70zl. Co do układania to układa się dość ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 25 marca Udostępnij Napisano 25 marca Srebrny to u mnie „wąż” między baterią a słuchawką/prysznic. Masz rację, chord biały nie jest. Nie potrafię nazwać, opisać jego koloru. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 marca Udostępnij Napisano 25 marca Tu trzeba kable ciemne. I zaskocze ale albo Van den Hul albo Melodika MDC2250 jesli ma być tańszy. Ten drugi mocno obcina górny zakres w tym zestawieniu się to przyda. Van Den hul bedzie droższy gra łagodniej ale nie traci informacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariol Napisano 25 marca Udostępnij Napisano 25 marca Zgodnie z odliczaniem Wito76 dodaję oliwy do ognia: Acoustic Revive SPC-REFERENCE II Co prawda kable droższe czterokrotnie ale: uzyskasz czytelną scenę. czyste brzmienie pianina, wysokie są kapitalne i tak "s" to jest jedno "s" a nie "sssss" srednica na swoim miejscu, nie w przodzie ale i nie w tyle, niskie szybkie nie bułowate. W ogóle kable o czystej i dynamicznej prezentacji, ale nie są ani jasne ani ciemne. Co ciekawe mało popularne na tym forum z uwagi, że tutejsza branża nimi nie handluje, a kabelki są godne polecenia. W przyszłości gdybyś zmieniał system podejrzewam, że kable by zostały z Tobą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mazzi Napisano 25 marca Autor Udostępnij Napisano 25 marca (edytowany) Mój budżet to około 100/m z racji długości przewodów oraz ilości wtyk. Jeszcze jedno pytanie co myślicie o kablu ze zintegrowanymi zworkami i wyrzuceniu blaszek. Pan z olxa z Wrocławia zajmujący się zarabianiem i sprzedażą kabli polecił mi jeszcze wireworlda helicon occ Edytowano 25 marca przez Mazzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 25 marca Udostępnij Napisano 25 marca Najlepiej to idź i wypożycz kable, posłuchaj i sam podejmij decyzję. Ja ma chordy wypożyczyłem Tellurium Q Black II i dziś je oddaje. Kable ogólnie jak na swoją cenę nic nie wnoszą. To są marginalne różnice za które nie warto dopłacać. Ale to w moim przypadku. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mazzi Napisano 25 marca Autor Udostępnij Napisano 25 marca (edytowany) Niestety nie ma blisko możliwości wypożyczenia, jedynie realcable i audioqesty by się znalazły. A czy ten rocket 11 od aq też może być za jasny? Oczywiście top hi-fi go poleca ale oni mają tylko te dwie firmy w sprzedaży więc oczywiste że je będą polecać Edytowano 25 marca przez Mazzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariol Napisano 25 marca Udostępnij Napisano 25 marca 10 minut temu, Mazzi napisał: Mój budżet to około 100/m z racji długości przewodów oraz ilości wtyk. Jeszcze jedno pytanie co myślicie o kablu ze zintegrowanymi zworkami i wyrzuceniu blaszek. Pan z olxa z Wrocławia zajmujący się zarabianiem i sprzedażą kabli polecił mi jeszcze wireworlda helicon occ Odpuść wtyki na rzecz lepszej jakości kabla. Kablem bez wtyków wykonasz od razu zworki bez przecinania kabla. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 25 marca Udostępnij Napisano 25 marca Tellurium Q Blue II - nic nie psują, nie rozjaśniają, są giętkie, „posłuszne” i całkiem ładne, do tego w dobrych cenach. Miałem też Black i jak dla mnie te Blue choć tańsze, to lepsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 25 marca Udostępnij Napisano 25 marca 16 minut temu, Mazzi napisał: Niestety nie ma blisko możliwości wypożyczenia, jedynie realcable i audioqesty by się znalazły. A czy ten rocket 11 od aq też może być za jasny? Oczywiście top hi-fi go poleca ale oni mają tylko te dwie firmy w sprzedaży więc oczywiste że je będą polecać Wysyłkowo możesz wypożyczyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariol Napisano 25 marca Udostępnij Napisano 25 marca Sorki nie doczytałem, że i sub masz do podłączenia, więc metrów potrzebujesz. Jak na razie mało opcji. Propozycja Piotra z Van den Hul może być ok. Tellurium do suba? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 25 marca Udostępnij Napisano 25 marca Do suba to nie głośnikowy tylko sygnałowy kabel. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mazzi Napisano 25 marca Autor Udostępnij Napisano 25 marca 1 godzinę temu, mariol napisał: Sorki nie doczytałem, że i sub masz do podłączenia, więc metrów potrzebujesz. Jak na razie mało opcji. Propozycja Piotra z Van den Hul może być ok. Tellurium do suba? Sub jest podłączony audioqeste Irish red Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 marca Udostępnij Napisano 25 marca Cześć Warto sprawdzić na pewno Ricable U40 oraz Tellurium Q Blue II Speaker. Oba są bardzo uniwersalne, chociaż Ricable jest nieco cieplejszy i może bardziej Ci tu przypaść do gustu W razie czego zapraszam do kontaktu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mazzi Napisano 25 marca Autor Udostępnij Napisano 25 marca 4 godziny temu, Mazzi napisał: Sub jest podłączony audioqeste Irish red 8 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Tu trzeba kable ciemne. I zaskocze ale albo Van den Hul albo Melodika MDC2250 jesli ma być tańszy. Ten drugi mocno obcina górny zakres w tym zestawieniu się to przyda. Van Den hul bedzie droższy gra łagodniej ale nie traci informacji. Który ten van den hul? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mazzi Napisano 25 marca Autor Udostępnij Napisano 25 marca 13 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Tu trzeba kable ciemne. I zaskocze ale albo Van den Hul albo Melodika MDC2250 jesli ma być tańszy. Ten drugi mocno obcina górny zakres w tym zestawieniu się to przyda. Van Den hul bedzie droższy gra łagodniej ale nie traci informacji. Obecnie używam realcable bm 250 t, kupiłem go od razu do kompletu w ciemno nie znając w ogóle zagadnienia. Masz może jakąś opinię o tym kabelku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 marca Udostępnij Napisano 26 marca 14 godzin temu, Mazzi napisał: Który ten van den hul? Każdy. 10 godzin temu, Mazzi napisał: Obecnie używam realcable bm 250 t, kupiłem go od razu do kompletu w ciemno nie znając w ogóle zagadnienia. Masz może jakąś opinię o tym kabelku? Jest spoko ale sa ciemniejsze kable na rynku. A do tego zestawu dobrał bym własnie coś lekko mówiąc przygaszonego. Zgadzam się kabel nie kosztem wtyków i też jestem za tym abyś wypozyczył zdalnie kabel jeśli chcesz być pewny zakupu. Ten wątek nie da Ci odpowiedzi na wlasne pytania. Jedynie sugestie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 26 marca Udostępnij Napisano 26 marca 22 godziny temu, majkel74 napisał: Tellurium Q Blue II - nic nie psują, nie rozjaśniają, są giętkie, „posłuszne” i całkiem ładne, do tego w dobrych cenach. Sam się na nimi zastanawiam, a jak wypadają na tych najniższych częstotliwościach, szukam jakiś, które by utemperowały dół na poczet wyższego basu, nie podkreślają wokalu bo tego chciałbym uniknąć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 marca Udostępnij Napisano 26 marca No to nie wiem czy to będzie to. To ja bym sprawdził Kimbera 4 albo 8 PR Ale najlepiej to wypozycz oba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mazzi Napisano 26 marca Autor Udostępnij Napisano 26 marca 4 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Każdy. Jest spoko ale sa ciemniejsze kable na rynku. A do tego zestawu dobrał bym własnie coś lekko mówiąc przygaszonego. Zgadzam się kabel nie kosztem wtyków i też jestem za tym abyś wypozyczył zdalnie kabel jeśli chcesz być pewny zakupu. Ten wątek nie da Ci odpowiedzi na wlasne pytania. Jedynie sugestie. A powiedz mi czy ten Aqua rocket 11 też jest jasnym kablem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 26 marca Udostępnij Napisano 26 marca A może spróbuj wymienić na początek same jumpery. Ja się bawiłem w wymianę kabli i nic mi nie podeszło, wymieniłem same jumpery na WireWorld Biwire Jumpers Oasis i różnica jest diametralna. Do tego chord clearway x. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts