Wero Napisano 31 marca 2024 Udostępnij Napisano 31 marca 2024 Potrzebuję pomocy - mam wzmacniacz zintegrowany rotel a14mk2 +kolumny tessi 561 - i moje pytanie jest takie jaki aktualny model końcówki mocy rotel byłby dobry do wcześniej podanego zestawu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 31 marca 2024 Udostępnij Napisano 31 marca 2024 Po co co końcówka mocy do wzmacniacza zintegrowanego? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 1 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2024 (edytowany) No właśnie. Zwłaszcza w tym przypadku. Edytowano 1 kwietnia 2024 przez tomasz1w Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wero Napisano 1 kwietnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2024 A w jaki inny sposób można dostarczyć kolumnom więcej mocy?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 1 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2024 https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-musiccast-r-n1000a.html Bardzo dobrze brzmi z Indiana Line Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 2 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2024 Jeśli potrzebujesz dużej głośności to poszukaj raczej kolumn o dużej sprawności, to da ci głośniejszy dźwięk. Każde kolumny mają mniej lub bardziej ograniczoną maksymalną głośność. Jeśli szukasz ponadnormatywnej głośności, to poszukaj kolumn estradowych, z głośnikami basowymi o dużej średnicy. Bo z tych 16cm basowców w tesi masowania trzewii nie będzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2024 Jeżeli ma być tylko więcej mocy, to lepiej jest sobie kupić innego wzmaka, chyba że w perspektywie jest zmiana kolumn na jakieś inne, bo z tych sporo więcej jakości nie wyciągniesz podpinając końcówkę mocy (co oczywiście nie zmienia faktu, że cel głośniejszego będzie osiągnięty), dlatego koledzy powyżej odradzają Ci takie rozwiązanie. Osobiście także szedłbym w kierunku innego wzmaka przy takim zestawieniu. Pytanie jeszcze w jakim pomieszczeniu gra obecny zestaw (metrażowo), bo być może to kolumny są tutaj bardziej do wymiany żeby osiągnąć cel a nie spalić kolumn. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2024 Hej, brzmieniowo moim zdaniem Tesi już więcej nie osiągną. Lepiej pomyśleć nad wymianą ich niż dorzucaniem końcówki mocy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 2 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2024 (edytowany) 2 godziny temu, Q21 napisał: Hej, brzmieniowo moim zdaniem Tesi już więcej nie osiągną. Lepiej pomyśleć nad wymianą ich niż dorzucaniem końcówki mocy. Zdecydowanie tak, moim zdaniem dokupowanie końcówki to w tym przypadku przerost formy nad treścią. Lepiej zmienić kolumny. Edytowano 2 kwietnia 2024 przez tomasz1w Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 2 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2024 Nie wiem czego Ci tam brakuje w tym Rotelu, ale u mnie napędza on zarówno Xaviany Perla, które mają 82dB skuteczności jak i Bowersy 707 84dB. Nigdy nie przekroczyłem volume 65 ( skala do 96 ). Myślę, że problem, którego szukasz leży nie we wzmacniaczu. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts