Butler Napisano 6 kwietnia Udostępnij Napisano 6 kwietnia Nie ma różnic w jakości obrazu i dźwięku kabli HDMI, o ile spełniają one specyfikację. Niektóre kable mimo wodotrysków na opakowaniu nie spełniają wymogów co może prowadzić do nieobsługiwania protokołów wyszych wersji standardu. Niedawno rozmawiałem z userem który na kablu HDMI 2.1 nie mógł uruchomić ALLM i VRR. Problemem był oczywiście kabel z marketu bez certyfikatu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matik Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia Jak porządny kabel hdmi 2.1 to tylko optyczny https://xam.pl/kable-hdmi-optyczne-2-1-2-0-c-283.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia Optyki na pewno lepsze na większe odległości, ale na krótkie odcinki nie ma problemu z klasycznymi miedziakami. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBF Napisano Piątek o 10:23 Udostępnij Napisano Piątek o 10:23 12 godzin temu, Butler napisał: Optyki na pewno lepsze na większe odległości, ale na krótkie odcinki nie ma problemu z klasycznymi miedziakami. Ty masz ten? Emyr 1m Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano Piątek o 10:29 Udostępnij Napisano Piątek o 10:29 Mam je nawet dwa, ale łączą playery z amplitunerem. Uwag nie mam, wszystko działa. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu (edytowany) Cześć. Mam problem z moją Yamaha v6a,nie mogę od jakiegoś czasu uzyskać dd i atmos na Netflix przez tv LG B4,co ciekawe na disney plus jest. Ustawienia próbowałem raczej wszystkie. Kabli też probowałem kilka ale wszystkie no name z Xboxa i z kompletu wiim ultra. Zastanawiam sie czy lepszej jakości kabel HDMI bo mógł cos pomoc,bo już mnie szlak trafia. Na wcześniejszym tv Samsung też przez chwilę były kłopoty ale pomieszalem w ustawieniach i zatrybiło,a na lgku coś słabo. Edytowano 10 godzin temu przez Sundin997 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 33 minuty temu, Sundin997 napisał: Zastanawiam sie czy lepszej jakości kabel HDMI bo mógł cos pomoc,bo już mnie szlak trafia. Nie ma to znaczenia skoro wcześniej działało. Aktualizacja aplikacji, firmware w tv, ustawienia aplikacji i tyle. Mogli też coś spieprzyć i może naprawią a może nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowany) 4 godziny temu, Sundin997 napisał: Kabli też probowałem kilka ale wszystkie no name z Xboxa i z kompletu wiim ultra. Zastanawiam sie czy lepszej jakości kabel HDMI bo mógł cos pomoc,bo już mnie szlak trafia. A nie jest tak, że potrzebujesz HDMI ze wsparciem ARC, jest szansa, że te zwyklaki tego nie obsługują. Albo sprawdź w ustawieniach urządzenia, czy nie masz wyłączonej funkcji wsparcia ARC w swoim Tv, czy co Ty tam masz. Jak oczekujesz propozycji kabelka, to spróbuj ten, jest niedrogi jak na standardy cen w audio video i może nie pożałujesz, a wręcz przeciwnie 😉 Edytowano 5 godzin temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowany) 2 godziny temu, DiBatonio napisał: Jak oczekujesz propozycji kabelka, to spróbuj ten, jest niedrogi jak na standardy cen w audio video Za 10% jego wartości można kupić certyfikowane okablowanie opatrzone hologramem gwarantującym pełną zgodność ze standardem. Edytowano 3 godziny temu przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowany) To te co kolega @Sundin997 wyjął z pudelka xBoxa i Wiima ? Ze standardem 2.1 i ARC? Wrzucisz linki do takich za 10zl, bo nawet w mediach experta i innych markt, nie widzę. To te co kolega @Sundin997 wyjął z pudelka xBoxa i Wiima ? 😉 Zestandardem 2.1 i ARC? Wrzucisz linki do takich za 10zl, bo nawet w mediach exlerta i innych markt, nie widzę takich za 11,90 pln. Czekaj , na amazon też nie widzę kabelków HDMI tej 10% wartości Audioquesta. https://www.amazon.pl/s?k=kabel+hdmi+2.1&language=pl_PL&adgrpid=117766655916&hvadid=589853260930&hvdev=t&hvlocphy=1011615&hvnetw=g&hvqmt=b&hvrand=11976768485851297533&hvtargid=kwd-425535328964&hydadcr=21877_2252010&mcid=c3e4d2588bfb3e1fa2ad1140eac48d6a&tag=pltxtgostdde-21&ref=pd_sl_7eq60l9ayz_b Edytowano 2 godziny temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) Certyfikowany HDMI 2.1, 2m, 15zł. Są jeszcze metrowe za dyszkę. Nie widzę sensu kupować nic lepszego, chyba że komuś zależy na samym wykonaniu. Z tego co kojarzę @Butler wstawiał je jakiś czas temu. https://allegro.pl/oferta/kabel-ultra-high-speed-hdmi-2-1-2-metry-certyfikat-13304775902 Edytowano 2 godziny temu przez lpomis 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Aha 🤦 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts