Skocz do zawartości

sprawdzony kabel hdmi 2.1

moned

Recommended Posts

Nie ma różnic w jakości obrazu i dźwięku kabli HDMI, o ile spełniają one specyfikację. Niektóre kable mimo wodotrysków na opakowaniu nie spełniają wymogów co może prowadzić do nieobsługiwania protokołów wyszych wersji standardu. Niedawno rozmawiałem z userem który na kablu HDMI 2.1 nie mógł uruchomić ALLM i VRR. Problemem był oczywiście kabel z marketu bez certyfikatu.

• 3 weeks later...

Cześć.

Mam problem z moją Yamaha v6a,nie mogę od jakiegoś czasu uzyskać dd i atmos na Netflix przez tv LG B4,co ciekawe na disney plus jest.

Ustawienia próbowałem raczej wszystkie.

Kabli też probowałem kilka ale wszystkie no name z Xboxa i z kompletu wiim ultra.

Zastanawiam sie czy lepszej jakości kabel HDMI bo mógł cos pomoc,bo już mnie szlak trafia.

Na wcześniejszym tv Samsung też przez chwilę były kłopoty ale pomieszalem w ustawieniach i zatrybiło,a na lgku coś słabo.

Edytowano przez Sundin997

4 godziny temu, Sundin997 napisał:

Kabli też probowałem kilka ale wszystkie no name z Xboxa i z kompletu wiim ultra.

Zastanawiam sie czy lepszej jakości kabel HDMI bo mógł cos pomoc,bo już mnie szlak trafia.

A nie jest tak, że potrzebujesz HDMI ze wsparciem ARC, jest szansa, że te zwyklaki tego nie obsługują. 

Albo sprawdź w ustawieniach urządzenia, czy nie masz wyłączonej funkcji wsparcia ARC w swoim Tv, czy co Ty tam masz.

Jak oczekujesz propozycji kabelka, to spróbuj ten, jest niedrogi jak na standardy cen w audio video i może nie pożałujesz, a wręcz przeciwnie 😉

Edytowano przez DiBatonio

To te co kolega @Sundin997 wyjął z pudelka xBoxa i Wiima ?

Ze standardem 2.1 i ARC?

Wrzucisz linki do takich za 10zl, bo nawet w mediach experta i innych markt, nie widzę. 

To te co kolega @Sundin997 wyjął z pudelka xBoxa i Wiima ? 😉

Zestandardem 2.1 i ARC?

Wrzucisz linki do takich za 10zl, bo nawet w mediach exlerta i innych markt, nie widzę takich za 11,90 pln.

Czekaj , na amazon też nie widzę kabelków HDMI tej 10% wartości Audioquesta.

https://www.amazon.pl/s?k=kabel+hdmi+2.1&language=pl_PL&adgrpid=117766655916&hvadid=589853260930&hvdev=t&hvlocphy=1011615&hvnetw=g&hvqmt=b&hvrand=11976768485851297533&hvtargid=kwd-425535328964&hydadcr=21877_2252010&mcid=c3e4d2588bfb3e1fa2ad1140eac48d6a&tag=pltxtgostdde-21&ref=pd_sl_7eq60l9ayz_b

Edytowano przez DiBatonio

Certyfikowany HDMI 2.1, 2m, 15zł. Są jeszcze metrowe za dyszkę. Nie widzę sensu kupować nic lepszego, chyba że komuś zależy na samym wykonaniu. Z tego co kojarzę @Butler wstawiał je jakiś czas temu.

https://allegro.pl/oferta/kabel-ultra-high-speed-hdmi-2-1-2-metry-certyfikat-13304775902

Edytowano przez lpomis