Butler Napisano 6 kwietnia Napisano 6 kwietnia Nie ma różnic w jakości obrazu i dźwięku kabli HDMI, o ile spełniają one specyfikację. Niektóre kable mimo wodotrysków na opakowaniu nie spełniają wymogów co może prowadzić do nieobsługiwania protokołów wyszych wersji standardu. Niedawno rozmawiałem z userem który na kablu HDMI 2.1 nie mógł uruchomić ALLM i VRR. Problemem był oczywiście kabel z marketu bez certyfikatu. Odpisz, cytując
Matik Napisano 24 kwietnia Napisano 24 kwietnia Jak porządny kabel hdmi 2.1 to tylko optyczny https://xam.pl/kable-hdmi-optyczne-2-1-2-0-c-283.html Odpisz, cytując
Butler Napisano 24 kwietnia Napisano 24 kwietnia Optyki na pewno lepsze na większe odległości, ale na krótkie odcinki nie ma problemu z klasycznymi miedziakami. 1 Odpisz, cytując
DBF Napisano 25 kwietnia Napisano 25 kwietnia 12 godzin temu, Butler napisał: Optyki na pewno lepsze na większe odległości, ale na krótkie odcinki nie ma problemu z klasycznymi miedziakami. Ty masz ten? Emyr 1m Odpisz, cytując
Butler Napisano 25 kwietnia Napisano 25 kwietnia Mam je nawet dwa, ale łączą playery z amplitunerem. Uwag nie mam, wszystko działa. 1 Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 30 kwietnia Napisano 30 kwietnia (edytowany) Cześć. Mam problem z moją Yamaha v6a,nie mogę od jakiegoś czasu uzyskać dd i atmos na Netflix przez tv LG B4,co ciekawe na disney plus jest. Ustawienia próbowałem raczej wszystkie. Kabli też probowałem kilka ale wszystkie no name z Xboxa i z kompletu wiim ultra. Zastanawiam sie czy lepszej jakości kabel HDMI bo mógł cos pomoc,bo już mnie szlak trafia. Na wcześniejszym tv Samsung też przez chwilę były kłopoty ale pomieszalem w ustawieniach i zatrybiło,a na lgku coś słabo. Edytowano 30 kwietnia przez Sundin997 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 30 kwietnia Napisano 30 kwietnia 33 minuty temu, Sundin997 napisał: Zastanawiam sie czy lepszej jakości kabel HDMI bo mógł cos pomoc,bo już mnie szlak trafia. Nie ma to znaczenia skoro wcześniej działało. Aktualizacja aplikacji, firmware w tv, ustawienia aplikacji i tyle. Mogli też coś spieprzyć i może naprawią a może nie. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 30 kwietnia Napisano 30 kwietnia (edytowany) 4 godziny temu, Sundin997 napisał: Kabli też probowałem kilka ale wszystkie no name z Xboxa i z kompletu wiim ultra. Zastanawiam sie czy lepszej jakości kabel HDMI bo mógł cos pomoc,bo już mnie szlak trafia. A nie jest tak, że potrzebujesz HDMI ze wsparciem ARC, jest szansa, że te zwyklaki tego nie obsługują. Albo sprawdź w ustawieniach urządzenia, czy nie masz wyłączonej funkcji wsparcia ARC w swoim Tv, czy co Ty tam masz. Jak oczekujesz propozycji kabelka, to spróbuj ten, jest niedrogi jak na standardy cen w audio video i może nie pożałujesz, a wręcz przeciwnie 😉 Edytowano 30 kwietnia przez DiBatonio Odpisz, cytując
Butler Napisano 1 maja Napisano 1 maja (edytowany) 2 godziny temu, DiBatonio napisał: Jak oczekujesz propozycji kabelka, to spróbuj ten, jest niedrogi jak na standardy cen w audio video Za 10% jego wartości można kupić certyfikowane okablowanie opatrzone hologramem gwarantującym pełną zgodność ze standardem. Edytowano 1 maja przez Butler Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 maja Napisano 1 maja (edytowany) To te co kolega @Sundin997 wyjął z pudelka xBoxa i Wiima ? Ze standardem 2.1 i ARC? Wrzucisz linki do takich za 10zl, bo nawet w mediach experta i innych markt, nie widzę. To te co kolega @Sundin997 wyjął z pudelka xBoxa i Wiima ? 😉 Zestandardem 2.1 i ARC? Wrzucisz linki do takich za 10zl, bo nawet w mediach exlerta i innych markt, nie widzę takich za 11,90 pln. Czekaj , na amazon też nie widzę kabelków HDMI tej 10% wartości Audioquesta. https://www.amazon.pl/s?k=kabel+hdmi+2.1&language=pl_PL&adgrpid=117766655916&hvadid=589853260930&hvdev=t&hvlocphy=1011615&hvnetw=g&hvqmt=b&hvrand=11976768485851297533&hvtargid=kwd-425535328964&hydadcr=21877_2252010&mcid=c3e4d2588bfb3e1fa2ad1140eac48d6a&tag=pltxtgostdde-21&ref=pd_sl_7eq60l9ayz_b Edytowano 1 maja przez DiBatonio Odpisz, cytując
lpomis Napisano 1 maja Napisano 1 maja (edytowany) Certyfikowany HDMI 2.1, 2m, 15zł. Są jeszcze metrowe za dyszkę. Nie widzę sensu kupować nic lepszego, chyba że komuś zależy na samym wykonaniu. Z tego co kojarzę @Butler wstawiał je jakiś czas temu. https://allegro.pl/oferta/kabel-ultra-high-speed-hdmi-2-1-2-metry-certyfikat-13304775902 Edytowano 1 maja przez lpomis 1 Odpisz, cytując
Butler Napisano 1 maja Napisano 1 maja Cóż... Kabelek EMYR to typowa chińszczyzna, ale się wyróżnia bo jest w pełni zgodny ze specyfikacją i spełnia w 100% swoją rolę. 2 1 Odpisz, cytując
modelarz01 Napisano 2 maja Napisano 2 maja Ja zamówiłem taki 15 metrowy : https://www.amazon.pl/dp/B0CPJRTQ2B?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1 MMOBIEL "Kabel Swiatłowodowy HDMI 8K 15m - 48Gbps Ultra High Speed - 8K@60Hz, 4K@120Hz, Dynamic HDR, ARC/eARC, HDMI 2.1, HDCP 2.2/2.3 - Kompatybilny z PS5/4, Xbox One, Laptop - Czarny" - 167zł Ogólnie to chciałem z certyfikatem taki: 15metrowy - 199zł jednak ciągle "tymczasowo brak" GeoHN.G Kabel światłowodowy 8K HDMI 15 m, certyfikowany 48 Gb/s, Ultra High Speed HDMI 2.1, kabel 8K 60 Hz 4K 120 Hz, dynamiczny/HDR10/eARC/HDCP 2.2&2.3/3D, kompatybilny z RTX3090/PS5/Roku https://www.amazon.pl/GeoHN-G-światlowodowy-HDMI-certyfikowany-kompatybilny/dp/B0DGKRH539/ref=sr_1_31?__mk_pl_PL=ÅMÅŽÕÑ&dib=eyJ2IjoiMSJ9.pyvNg3sp_Xu2SD_oVI3YXtuRLiAV8c06DddwYfNftBpS_KOnkrBu8_jTEFiTOeQdC5nAIPFnMBrbKqJTPsuWYBpuUEvwI40t0lOjggn4h3b6Uuf2DkMuLBB_jWaoPXzh7ofDvaDDvpb8c6ZFKaMbiw.TZp4rGQr1_2ofq3Q3ifZnN5vOo9DsJ0WoIeO6eSdFVU&dib_tag=se&keywords=optyczny%2BHDMI%2B2.1%2B15m&qid=1745769034&s=electronics&sr=1-31&xpid=wfyiJHYrPNI4q&th=1llegro.pl%2F ewent. na allegro dobry ale bez certyfikatu "Reagle Kabel HDMI 2.1 ULTRA Optyczny 48Gbps AOC 8K 4K 120HZ HDR Przewód 15M" - 279zł Za certyfikat trzeba jednak sporo więcej zapłacić. Tylko zastanawiam się dlaczego to nie idzie z jakością?. Bo opinie na amazon z kablami z certyfikatem są czasami niższe od tych bez certyfikatu Odpisz, cytując
bora902 Napisano 3 maja Napisano 3 maja (edytowany) niby kabel nie robi zadnej roznicy ale jednak czasem robi wiec moja polecajka na soczystosc kolorow to marka ultra hdtv pieniadze duze nie sa a towar naprawde wysokiej jakosci (najtanszy sprawdzony by ME to wciaz kabeldirekt jak pisalem juz w tym watku ) Edytowano 3 maja przez bora902 literowka Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 10 maja Napisano 10 maja Dnia 1.05.2025 o 02:47, Butler napisał: Za 10% jego wartości można kupić certyfikowane okablowanie opatrzone hologramem gwarantującym pełną zgodność ze standardem. Masz jakiś sprawdzony ale 3M? Bo EMYRA nie ma w tej długości. Odpisz, cytując
Recommended Posts