Maciej H Napisano 18 listopada Udostępnij Napisano 18 listopada Dnia 17.11.2024 o 11:52, MariuszZ napisał: Ja do Dedala pisałem w odpowiedzi na jego posta 😁 Sory zakręciłem się w tych odpowiedziach 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano Poniedziałek o 21:09 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:09 Jak wygląda możliwość regulacji głośności z poziomu aplikacji wiim czy np tidal connect? Czy jest możliwość że poprzez wiim zmieniamy głośność we wzmacniaczu? Bo testowałem wiim pro plus i tam możliwa jest tylko delikatna zmiana głośności w samym wiimie a nie we wzmacniaczu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano Poniedziałek o 21:43 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:43 @Webster.brd zakładam,że mówisz o wzmacniaczu zintegrowanym i urządzeniu połączonym po rca. W takim razie ustawiasz na nim maksymalna głośność z jaką chcesz słuchać i regulujesz wtedy w większym zakresie ma Wiim. Można z aplikacji Wiim , telefonu bezpośrednio z uruchomi, pilota lub gałką. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 06:33 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:33 Tylko wówczas nie jest on BitPerfect? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano wczoraj o 07:01 Udostępnij Napisano wczoraj o 07:01 9 godzin temu, Tomasz S. napisał: @Webster.brd zakładam,że mówisz o wzmacniaczu zintegrowanym i urządzeniu połączonym po rca. W takim razie ustawiasz na nim maksymalna głośność z jaką chcesz słuchać i regulujesz wtedy w większym zakresie ma Wiim. Można z aplikacji Wiim , telefonu bezpośrednio z uruchomi, pilota lub gałką. Czyli nie ma możliwości, żeby po rca wiim przejmował kontrole nad głośnością ze wzmacniacza? Bo ta regulacja z samego Wiima jest dosyć niewielka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskun Napisano wczoraj o 07:50 Udostępnij Napisano wczoraj o 07:50 44 minuty temu, Webster.brd napisał: Czyli nie ma możliwości, żeby po rca wiim przejmował kontrole nad głośnością ze wzmacniacza? tak dokładnie....bo ściszanie przez Wiima to zmniejszanie głośności sygnału źródłowego a nie wzmocnienia sygnału we wzmacniaczu. 10 godzin temu, Tomasz S. napisał: W takim razie ustawiasz na nim maksymalna głośność z jaką chcesz słuchać i regulujesz wtedy w większym zakresie ma Wiim tak jak Tomasz napisał można robić ale to jest osobiście dla mnie nie dobre rozwiązanie....szczególnie jak posiada się brumiący wzmacniacz(Naim, Hegel) czy taki co szumi w głośnikach. Wtedy ściszanie samego źródła to sami rozumiecie.....dlatego delikatne wyciszenie jeszcze można zaakceptować a inaczej to pilot do wzmaka i klasycznie trzeba😐 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmarek Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu (edytowany) Przyjechał dziś do mnie WiiM Ultra, posiadam też WiiM mini, jak tylko się zaklimatyzował zabrałem się za testy, poustawiłem wszystko tak samo jak w mini ( używam equalizer bo brakowało mi basu ) i pierwszy efekt jest taki że dźwięk wydaje się bardziej detaliczny ale kurde jest mniej basu,l Fuck i co teraz, może jeszcze room corection coś zmieni, żona na szczęście ma ogryzka, jak nie pomoże to nie wiem co jeszcze można przestawić w ustawieniach. Biłem się z myślami że może WiiM pro plus lepiej wziąść, jest w nim inny dac, hdmi mnie skusiło. Może być tak w ogóle że na ultra jest mniej niskich tonów niż na mini w tych samych piosenkach oczywiście, głośnością w obydwóch steruję wzmacniaczem. Edytowano 11 godzin temu przez zmarek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Kostrzewski Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu A było kupić wiim proplus przynajmniej można zasilacz dobry dokupić aby poprawić jakość brzmienia..... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts