Skocz do zawartości

WiiM Ultra nadchodzi

pavello

Recommended Posts

Ja mam wpięty pendrive z muzyką i łączenie z siecią przez WiFi, jak masz miernik poboru prądu, to może spróbowałbyś połączenia poprzez kabel i jeśli też masz wpięty jakiś dysk lub pendrive to go odpiąć i dokonać wtedy pomiaru. 

Czytałem trochę forum na WiiM i tam też piszą że na czuwaniu zużywa ok 5,4w. 

Edytowano przez zmarek

Juz z dwa tygodnie uzywam non stop wiima ultra. 
Wrazenia: 
1. Zrobilem ta kalibracje roona do pokoju. Najpierw przy pomocy androida pozniej przy pomocy iphona. Caly czas mam wrazenie ze jeden kanal gra bardziej. Zona mi mowi ze jestem gluchy i mam sie nie czepiac. 

2. Zero problemow (wiim podpiety po lanie). Absolutnie zero problemow z uzywaniem. Nic sie nie rozlacza, nic nie przerywa. Wiim jest widoczny zarowno u mnie jak i u zony na telefonie. Przy wiim mini zdarzalo sie ze trzeb bylo troche pomoc w dzialaniu. 

3. Wiim mini mial czasami problem przy dlugim odtwarzaniu (10h+) - potrafil sie zgubic z spotify, albo rozlaczyc z tunein - ultra nie ma tych problemow - podejrzewam ze obie rzeczy wynikaja ze sposobu polaczenia a nie z ulomnosci wiima mini. Nie mam super fajnego routera wifi, plus konfiguracja sieci u mnie w domu wola o pomste do nieba (ostatnio musialem uzyc wiresharka zeby znalezc adres jednego z routero/switchy). 

4. Malina z moodem notorycznie gubila radio internetowe (Antyradio), wiim nie ma tego problemu w ogole. 

5 minut temu, Bahzell napisał:

Caly czas mam wrazenie ze jeden kanal gra bardziej.

W ostatniej wersji oprogramowania możesz zrobić kalibrację dla lewej i prawej strony oddzielnie :) może warto sprawdzić. Ja robiłem z 2 dni temu też 2 telefonami i ta z Iphone bardziej mi podchodzi.

Edytowano przez Tomasz S.

Jesli chodzi o kalibracje, to mam wrazenie, ze muzyka stala sie zywsza, nieco ostrzejsza (?). Kurde ciezko to opisac. Ale nie jest to jakas zmiana fundamentalna i w sumie bardzo dobrze. Podstawowym celem glosnikow w salonie bylo to zeby dalo sie ich sluchac dlugo. W weekendy, muzyka jest wlaczana o 7 rano  i wylaczana o 23. Wiim tego nie zepsul. 

Czytalem na necie duzo opinii - na co w wiim ultra ekran i na co pilot, skoro mozna sterowac z telefonu. Zastanawia mnie to i to bardzo. Skad takie podejscie. Pomijajac sam fakt, ze jak mozesz miec wybor to lepiej niz jak nie mozesz. Ale sama szybkosc obslugi, szczegolnie na Androidzie odpalenie apki troche zajmuje, ktora daje ekran/pilot. Wygoda. Plusem jest tez rozwiazywanie problemow - ekran to wspaniale narzedzie :D 

Podoba mi sie takze ten wielki nochal - sterowanie glosnosci + wlacz/wylacz. Po pierwsze jest to fizyczny przycisk, po drugie - no jest ladny po prostu :D. Jedyne do czego mozna sie przyczepic to jak on dziala, strasznie plastikowo, ale za te pieniadze...

Szkoda, że Wiim nie robi kalibracji osobno kanału lewego / prawej / suba i nie składa potem wszystkiego razem, aby stworzyć finalną korekcję. Jako że korzystam z Suba, to nie bardzo mogę sobie na to pozwolić. Można próbować robić kilka workarounds, ale jakoś niespecjalnie mi się chce tak kombinować, jak niektórzy użytkownicy form Wima