tmnich Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 16 minut temu, Tenfilip napisał: 28 minut temu, tmnich napisał: zrozumiem. " sekcja analogowa w WiiM Ultra jest strasznie kiepska." to jest problem. Jaki problem ??? To jest stwierdzenie faktu. Czy to tak trudno zrozumieć? Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 54 minuty temu, leoś napisał: Może trochę ostro ale słusznie kolega pisze. 3 godziny slucham daca Fiio warmer wpiętego miedzy Ultra a wzmacniacz atoll in 100 se i dalej kolumny kef r7. Mogę powiedzieć, że różnica z dacem zewnętrznym jest naprawdę wyraźna , powiedziałbym różnica klasy. Nie będę się tu rozpisywał o detalach ,ale nie spodziewałem się że dac z Ultry i wyjście analogowe tak ogranicza mój systemik. Czym się łączysz? Czy USB? Odpisz, cytując
ITI SERWIS Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 2 godziny temu, tmnich napisał: Widzisz, różnica jest taka, ze ja używam i porównuje realnie do sprzętów, a nie opieram się jakiś opiniach kogoś. Powtórzę jeszcze raz, WiiM Ultra w cenie 1,4k jest genialny jako transport po USB. (i tylko do takiej roli zakupiłem, żeby się nim pobawić) Mo właśnie za te pieniazki czego chcieć więcej Dokupić DAC i na początek starczy Ja miałem DAC TOPPING D90 III DISCRETTE i jak na moje ucho jest o niebo lepiej Używam Do TIDAL i RAdia internetowe w formacie FLAC Docelowo wyladuje w sypialni a wpadnie cos co odczyta DSD NATIV Odpisz, cytując
leoś Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, mateolo2 napisał: Czym się łączysz? Czy USB? wiim ultra> warmer po usb . cd> warmer coax. Pozdro Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, leoś napisał: wiim ultra> warmer po usb . cd> warmer coax. Pozdro No i jak wiim sobie idzie spać a warmera wyłączasz to potem po włączeniu warmera wiim od razu gra po USB czy musis ręcznie w aplikacji ustawiać wyjście? Odpisz, cytując
leoś Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 8 minut temu, mateolo2 napisał: No i jak wiim sobie idzie spać a warmera wyłączasz to potem po włączeniu warmera wiim od razu gra po USB czy musis ręcznie w aplikacji ustawiać wyjście? Po włączeniu Warmera w aplikacji Wiima na wyjsciu mam USB out czyli nie muszę ustawiać. Oczywiscie muza się nie włącza samoistnie. Muze włączam poprzez Spotify Connect , gdzie czasem pyta mnie czy chce to pomieszczenie w ktorym jest ultra. ( bo mam tez inne pomieszczenia gdzie sa inne urządzenia podłaczone pod spotify connect} Natomiast ciekawa sprawa jak wyłączam wiima to na chwile pokazuje sie ekranik z wyjściami i tam podświetlone jest wyjście ;" Line out "co jest oczywiście nieprawdą bo na wyjściach liniowych z Wimma nic juz nie ma i powinno być USB out . A jest jak napisałem. Natomiast w aplikacji jest na wyjsciu USB out zgodnie ze stanem faktycznym ( ostatnim). Mam nadzieję że to jasne. Odpisz, cytując
Recommended Posts