Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
16 minut temu, Tenfilip napisał:
28 minut temu, tmnich napisał:

zrozumiem.

" sekcja analogowa w WiiM Ultra jest strasznie kiepska." to jest problem.

Jaki problem ??? To jest stwierdzenie faktu. Czy to tak trudno zrozumieć? 

Napisano
54 minuty temu, leoś napisał:

Może trochę ostro ale słusznie kolega pisze.

3 godziny slucham daca Fiio warmer wpiętego miedzy Ultra a wzmacniacz atoll in 100 se i dalej kolumny kef r7.

Mogę powiedzieć, że różnica z dacem zewnętrznym jest naprawdę wyraźna , powiedziałbym różnica klasy.

Nie będę się tu rozpisywał o detalach ,ale nie spodziewałem się że dac z Ultry i wyjście analogowe tak ogranicza mój systemik.

Czym się łączysz? Czy USB?

Napisano
2 godziny temu, tmnich napisał:

Widzisz, różnica jest taka, ze ja używam i porównuje realnie do sprzętów, a nie opieram się jakiś opiniach kogoś.
Powtórzę jeszcze raz, WiiM Ultra w cenie 1,4k jest genialny jako transport po USB. (i tylko do takiej roli zakupiłem, żeby się nim pobawić) 

Mo właśnie za te pieniazki czego chcieć więcej Dokupić DAC  i na początek starczy Ja miałem DAC  TOPPING D90 III DISCRETTE i jak na moje ucho jest o niebo lepiej Używam Do TIDAL i RAdia internetowe w formacie FLAC  Docelowo wyladuje w sypialni a wpadnie cos co odczyta DSD NATIV  

Napisano
1 godzinę temu, leoś napisał:

wiim  ultra> warmer po usb .

cd> warmer coax.

Pozdro

No i jak wiim sobie idzie spać a warmera wyłączasz to potem po włączeniu warmera wiim od razu gra po USB czy musis ręcznie w aplikacji ustawiać wyjście?

Napisano
8 minut temu, mateolo2 napisał:

No i jak wiim sobie idzie spać a warmera wyłączasz to potem po włączeniu warmera wiim od razu gra po USB czy musis ręcznie w aplikacji ustawiać wyjście?

Po włączeniu Warmera w aplikacji Wiima na wyjsciu mam USB out czyli nie muszę ustawiać. Oczywiscie muza  się nie włącza samoistnie. Muze włączam poprzez Spotify Connect , gdzie czasem pyta mnie czy chce to pomieszczenie w ktorym jest ultra. ( bo mam tez inne pomieszczenia gdzie sa inne urządzenia podłaczone pod spotify connect} Natomiast ciekawa sprawa jak wyłączam wiima to na chwile pokazuje sie ekranik  z wyjściami i tam podświetlone jest wyjście ;" Line out "co jest oczywiście nieprawdą bo na wyjściach liniowych z Wimma nic juz nie ma  i powinno być USB out . A jest jak napisałem. Natomiast w aplikacji jest na wyjsciu USB out zgodnie ze stanem faktycznym ( ostatnim). Mam nadzieję że to jasne.