DaftPunk Napisano 2 lipca Udostępnij Napisano 2 lipca Hej obecnie nie będę miał jak podjechać na odsłuch a podobno model studio 89 jest limitowany czy uważacie ze będzie to jakiś progres względem Golda, Metraż około 15m2 elektronika to naim nova. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 2 lipca Udostępnij Napisano 2 lipca Słuchałem Studio (ale bez 89). Fajne kolumny, ale moim zdaniem na przeskok względem Goldów nie ma co liczyć. To ta sama technologia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 lipca Udostępnij Napisano 2 lipca Tam sa inne przetowrniki. Ciezko powiedzieć co oznacza ta sama technologia. JET 1 od JET 6 jednak też sporo dzieli. tu są inne zarówno nisko jak i wysokotonowe. Ale mdeli 89 także nie słuchałem. W oparciu o poprzednie model to moim zdaniem to jest inne granie. Studio sa bardziej jak kolumny studio. Liniowe. Zdecydowanie łatwiejsze do wysterowania ale nie operują takim niskim basem. Bardziej naturalne? Neutralne? Liniowe? Zwał jak zwał. Gold 100 daje wiecej od siebie. Gra ciekawiej i wciągającą. Tu odnosze siędo klasycznych Studio. Modelu 89 nie znam. Ma inne przetworniki. Pytanie zasadnicze. dlaczego chcesz zmienić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 2 lipca Udostępnij Napisano 2 lipca 7 minut temu, Piotr Sonido napisał: Tam sa inne przetowrniki. Ciezko powiedzieć co oznacza ta sama technologia. JET 1 od JET 6 jednak też sporo dzieli. O czym Ty piszesz??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaftPunk Napisano 2 lipca Autor Udostępnij Napisano 2 lipca 28 minut temu, Piotr Sonido napisał: Pytanie zasadnicze. dlaczego chcesz zmienić? Nie mam nic do zarzucenia goldom, kwestia wizualna bardziej ,plus coś "limitowanego". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 lipca Udostępnij Napisano 2 lipca 32 minuty temu, Kraft napisał: O czym Ty piszesz??? Studio 89 ma Przetworniki w 3 generacji RDT III C-CAM Te co są w serii Platinum Z kolei Gold ma przetworniki w 2 generacji. Żeby Ci łatwiej zobrazowac powołałem się na JET. Każdy kolejny też był nieco inny i grał inaczej. Tu też tak będzie, zapewne. 11 minut temu, DaftPunk napisał: Nie mam nic do zarzucenia goldom, kwestia wizualna bardziej ,plus coś "limitowanego". No bo będa grały inaczej. Z wygląu sa na pewno bardzo ciekawe. Silvery Limited sprzedały się bardzo szybko. Znajomy nabył. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaftPunk Napisano 3 lipca Autor Udostępnij Napisano 3 lipca Na what hifi napisali ze Kef r3 meta bardziej im podpasowaly , mi np bardziej podpasowaly goldy 100 od kefa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 lipca Udostępnij Napisano 3 lipca Cześć Brzmienie na pewno będzie inne, ale zbyt mało o nich wiemy na ten moment, by powiedzieć, jakie dokładnie będą różnice. Nie wiem też, czy będziemy mieć je u siebie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaftPunk Napisano 3 lipca Autor Udostępnij Napisano 3 lipca Dlaczego nie wiecie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 lipca Udostępnij Napisano 3 lipca Różnic na ten moment jest sporo, więc wszystko wskazuje na to, że nie będzie nawiązywać tak bardzo do serii Gold. Z samych specyfikacji oprócz generacji przetworników różnice są następujące: - średnica przetworników - GOLD 6 1/2" STUDIO 4 1/4" (przy czym są dwa) - pasmo przenoszenia - GOLD 40 - 50 kHz STUDIO 48 - 60 kHz - częstotliwość podziału - GOLD 2 500 Hz STUDIO 2 400 Hz - impedancja nominalna - GOLD 4 Ohm STUDIO 6 Ohm - minimalna impedancja - GOLD 2.8 Ohm STUDIO 4.2 Ohm - rekom. moc wzmacniacza - GOLD 60 - 120W STUDIO 50 - 300W (o ile była taka sama metodologia ustalenia tej wartości, bo w GOLD nie jest wyraźnie to wskazane, natomiast w STUDIO z kolei mamy informację "RMS into 4 Ohm, Music Signal") Nie zmienia to faktu, że to nadal trzeba zaczekać na najważniejsze, czyli na to jak będą grały 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavello Napisano 3 lipca Udostępnij Napisano 3 lipca 10 godzin temu, DaftPunk napisał: Dlaczego nie wiecie ? Coś więcej będzie wiadomo w piątek - powinny ukazać się pierwsze recenzje i testy. Wiadomo, że one odsłuchu nie zastąpią, ale pierwsze opinie będą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaftPunk Napisano 5 lipca Autor Udostępnij Napisano 5 lipca Chyba problem rozwiązany wychodzą nowe goldy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 lipca Udostępnij Napisano 5 lipca Dnia 3.07.2024 o 11:11, DaftPunk napisał: Na what hifi napisali ze Kef r3 meta bardziej im podpasowaly , mi np bardziej podpasowaly goldy 100 od kefa. Ja lubię obie konstrukcję z czego dla siebie też wział bym Goldy jednak. Dnia 3.07.2024 o 13:11, DaftPunk napisał: Dlaczego nie wiecie ? Bo jest limitowana ilość. 8 godzin temu, DaftPunk napisał: Chyba problem rozwiązany wychodzą nowe goldy... A co to ma do Studio 89? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 29 lipca Udostępnij Napisano 29 lipca Dnia 3.07.2024 o 13:11, DaftPunk napisał: Dlaczego nie wiecie ? Już mamy je u siebie, zapraszam do kontaktu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 lipca Udostępnij Napisano 30 lipca 17 godzin temu, Q21 napisał: Już mamy je u siebie, zapraszam do kontaktu Grają lepiej niż Goldy? Grają na pewno inaczej. Czy lepiej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 30 lipca Udostępnij Napisano 30 lipca 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Grają lepiej niż Goldy? Grają na pewno inaczej. Czy lepiej? Jeszcze za krótko słuchaliśmy, by móc na to odpowiedzieć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 30 lipca Udostępnij Napisano 30 lipca I żadnych nawet pierwszych wniosków? Podlaczyliście, posłuchaliście i nic? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 31 lipca Udostępnij Napisano 31 lipca 20 godzin temu, Q21 napisał: Jeszcze za krótko słuchaliśmy, by móc na to odpowiedzieć rozumiem, ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts