Kraft Napisano 19 lipca Udostępnij Napisano 19 lipca 8 minut temu, bora902 napisał: 9 czy 11 kanalowy amplituner brzmi zawsze lepiej nawet jesli glosniki sa przecietne A dlaczego? Tak z ciekawości. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano 19 lipca Udostępnij Napisano 19 lipca 4 minuty temu, Kraft napisał: A dlaczego? Tak z ciekawości. lepsze podzespoly na plytkach uzyte do jego produkcji oraz sama budowa kazdy sprzet elektroniczny wyzszej linii jest bardziej dopracowany co przeklada sie na dluzszy okres jego uzytkowania dziwi mnie ze tego nie rozumiecie a to sa podstawy 😐 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumowe Ucho Napisano 19 lipca Udostępnij Napisano 19 lipca 1 godzinę temu, bora902 napisał: nie ma czegos takiego jak doplata bezsensu 🤣 9 czy 11 kanalowy amplituner brzmi zawsze lepiej nawet jesli glosniki sa przecietne powtarzanie bzdur ze "nie wykorzystasz" to typowa zazdrosc szopenfeldziarzy ktorzy zachowuja sie jak pies ogrodnika dezinformujac tlum identycznie jest ze sprzetem RTV, komputerowym czy flota pojazdow poniewaz powinno sie kupowac jak najnowsze/najlepsze w budzecie na jaki sobie mozemy pozwolic a nie kilka klas nizej myslac ze uda sie przyciac koszt Kolega pisał że 6100 i 7100 to zbliżone konstrukcje. Jak się nie wykorzysta kanałów to główną korzyścią jest Dirac. Skąd takie ostre ataki ad personam? Pomijam to, że co to za zasada żeby kupować najlepsze dostępne? Latest and greatest w sprzęcie RTV to czasem ślepa uliczka, nikt dziś nie pamięta o zaokrąglonych telewizorach, HD DVD - gadanie takich którzy kiedyś wydali fortunę na telewizor 3D i chcą rozporządzać kasą innych. 1 godzinę temu, kiks napisał: Widzę, że DIRAC robi zamieszanie. Czy w moich kiepskich warunkach akustycznych zrobiłby robotę? W sumie to jak już skończę dom i wstawię kolumny to mógłbym jeszcze coś przetestować i zostawić zwycięzcę na stałe... Tak się zastanawiam, sufit podwieszany jest już skończony na gotowo, pomiędzy regipsami, a płytami OSB (pióro-wpust) na strychu, jest sporo wełny, czy dam radę przeciągnąć kable do głośników do atmosa, co wcześniej w ogóle mi się nie śniło hehe bo dla samego DIRACA dopłacać 1,5k to troszkę mi szkoda SZCZEGÓLNIE w kiepskich! Czytałem na zagranicznych forach, że jak ktoś miał super salkę ekstra zaadoptowaną to ten Dirac to tak średnio pomógł. A jak masz sufit podwieszany to koniecznie daj kable, co Ci szkodzi? Najtańsze montażowe Magnaty do sufitu to 2 stówki za sztukę (a można też dowolny głośnik użyć). Z 7100 albo tym Pioneerem 9.2 bez problemu zrobisz wtedy 5.1.4. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 lipca Udostępnij Napisano 19 lipca 2 godziny temu, kiks napisał: Czy w moich kiepskich warunkach akustycznych zrobiłby robotę? Zdecydowanie To tam daje najwięcej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 19 lipca Udostępnij Napisano 19 lipca 2 godziny temu, bora902 napisał: 9 czy 11 kanalowy amplituner brzmi zawsze lepiej nawet jesli glosniki sa przecietne Pioneer VSX-LX305 pozycjonujesz wyżej jak Anthem MRX 540? 2 godziny temu, kiks napisał: Tak się zastanawiam, sufit podwieszany jest już skończony na gotowo, pomiędzy regipsami, a płytami OSB (pióro-wpust) na strychu, jest sporo wełny, czy dam radę przeciągnąć kable do głośników do atmosa, co wcześniej w ogóle mi się nie śniło hehe bo dla samego DIRACA dopłacać 1,5k to troszkę mi szkoda Możesz jeszce kable przeciągnąć bezpośrednio ze strychu. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano 19 lipca Udostępnij Napisano 19 lipca 6 godzin temu, Butler napisał: Pioneer VSX-LX305 pozycjonujesz wyżej jak Anthem MRX 540? widze ze nie zrozumiales przekazu bo pisalem o masowce czyli klasie budzetowej ozywiscie ze sa 7 kanalowe sprzety ktore graja lepiej ale tu nie bylo o tym mowy anthem,mcintosh ,rotel to nie ten watek! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 19 lipca Udostępnij Napisano 19 lipca 16 minut temu, bora902 napisał: widze ze nie zrozumiales przekazu bo pisalem o masowce czyli klasie budzetowej Czary mary... Hokus pokus... Kurczę nie działa. Nie czytam Ci w myślach. Napisałeś jasno - Więcej kanałów to lepsza jakość. Nie dopisuj sobie teraz małym druczkiem czego Twoje myśli dotyczyły. Wspomniany Anthem można spokojnie kupić za mniej jak 6000zł i to jest jak najbardziej "masówka" dla przeciętnego Kowalskiego. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 lipca Udostępnij Napisano 19 lipca Swoją drogą, wspomniany Anthem w obecnej cenie to killer jeśli ktoś nie potrzebuje więcej kanałów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca Dnia 19.07.2024 o 18:32, Q21 napisał: Swoją drogą, wspomniany Anthem w obecnej cenie to killer jeśli ktoś nie potrzebuje więcej kanałów jaka to cena ? daj link z oferta Q21 na ten sprzet Dnia 19.07.2024 o 17:06, Butler napisał: Czary mary... Hokus pokus... harry potter team ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca 49 minut temu, bora902 napisał: jaka to cena ? daj link z oferta Q21 na ten sprzet https://www.q21.pl/product/search?query=MRX+540 Natrudzilem sie, ale ostatecznie udalo mi sie znalezc, uff. Zajelo mi to pewnie tylko kilka sekund mniej, niz Tobie to pytanie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca 43 minuty temu, no_i_fajnie napisał: https://www.q21.pl/product/search?query=MRX+540 Natrudzilem sie, ale ostatecznie udalo mi sie znalezc, uff. Zajelo mi to pewnie tylko kilka sekund mniej, niz Tobie to pytanie. Nie w szczepionkę! 🤣 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca 1 godzinę temu, no_i_fajnie napisał: https://www.q21.pl/product/search?query=MRX+540 Natrudzilem sie, ale ostatecznie udalo mi sie znalezc, uff. Zajelo mi to pewnie tylko kilka sekund mniej, niz Tobie to pytanie. rzeczywiscie 5200PLN cena jak darmo : https://www.q21.pl/anthem-mrx-540-outlet.html a mowia tu na forum ze w polskich sklepach drogo... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca 2 minuty temu, bora902 napisał: rzeczywiscie 5200PLN cena jak darmo : https://www.q21.pl/anthem-mrx-540-outlet.html a mowia tu na forum ze w polskich sklepach drogo... Na forum piszą raczej. Ja juz wrzucalem ten link, poza tym chyba nikt nie pisal, ze cena jak darmo, co? Znajdziesz taniej, to bierz. Potem chetnie poczytamy, o Twoich odczuciach, moze i ktos inny sie skusi, przy okazji poratuje sklepy. PS Jak wcisniesz razem SHIFT+ENTER, to nie bedzie: tego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca dobra dobra nie teoretyzuj tu juz o moich odczuciach 🤣 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 lipca Udostępnij Napisano 22 lipca @kiks masz jakieś pytania w temacie? Nie przejmuj się że nieco zboczył z kursu to normalne Jak Ty stoisz ze swoimi pytaniami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiks Napisano 22 lipca Autor Udostępnij Napisano 22 lipca Hehe spoko spoko, zerkając na fora zauważyłem, że to normalne 😉 no problem, a nawet fajnie, bo dowiedziałem się nowych rzeczy i jestem wdzięczny każdemu kto wypowiedział się w tym temacie! Apropo zwiększenia budżetu na amplituner... Wymyśliłem, że jeśli surroundy na tylnej ścianie wypadną spoko, to następnie mógłbym przewiercić się przez podwieszany sufit i OSB, kable na strychu w peszle i z powrotem w dół, w bruzdach na docelową ścianę RTV. Trochę roboty będzie, ale jak najbardziej wykonalne. Pytanie czy w tych warunkach akustycznych warto próbować? Nie wiem też czy będę kupować systematycznie filmy na płytach po 100-150pln czy pozostanę przy VOD, to chyba też ma wpływ na jakość Atmosa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 lipca Udostępnij Napisano 23 lipca M wpływ. Bo Atmos Płyt BD gdzie są ścieżki HD gra lepiej. ale wszystkie platformy rozwijają ściezkę Atmos w DD+ i uważam że warto. Pytanie czy to będzie się wiazało z kosztami jak drugi sub na przykład Ale jesli to ludzka praca to uważam że warto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiks Napisano 23 lipca Autor Udostępnij Napisano 23 lipca Drugi sub nie wchodzi w grę, nie znajdę na niego miejsca, a moje dziewczyny i tak są lekko przerażone jakością basu z 12 calowej membrany Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumowe Ucho Napisano 23 lipca Udostępnij Napisano 23 lipca Płytę BR mam jedną, a i tak warto było zrobić Atmosa. Słychać ze streamingu coś tam też + niektóre gry dają radę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 23 lipca Udostępnij Napisano 23 lipca 1 godzinę temu, kiks napisał: Drugi sub nie wchodzi w grę, nie znajdę na niego miejsca, a moje dziewczyny i tak są lekko przerażone jakością basu z 12 calowej membrany Może masz go źle ustawionego ? Sub ma uzupełniać pasmo , nie nap...ć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 lipca Udostępnij Napisano 23 lipca Płyty BD zdecydowanie dadzą lepszą jakość Samym Atmosem też moim zdaniem warto się zająć, potrafi dużo zmienić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 23 lipca Udostępnij Napisano 23 lipca Jest mnóstwo muzyki w Atmos. Polecam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 lipca Udostępnij Napisano 24 lipca 21 godzin temu, kiks napisał: Drugi sub nie wchodzi w grę, nie znajdę na niego miejsca, a moje dziewczyny i tak są lekko przerażone jakością basu z 12 calowej membrany To taki przykład bym jedynie. Chodziło o koszty. Ale tak na wiase mówiać z drugim subem nie wiaze sie tylko ilosc basu. ale jego jakość. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
77Mariusz77 Napisano 24 lipca Udostępnij Napisano 24 lipca Piotr z tym drugim kolejnymi subami to każdy z czasem sam dochodzi wniosku. Najpierw jest wielkie wow przy jednym a później albo zaczyna coś przeszkadzać albo czegoś brakować 😉 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 lipca Udostępnij Napisano 25 lipca Prawda. To był jedynie przykład inwestycji względem budżetu. Jednak prawda. A może płaski kabel dac dosłownie pod tynk a kable na sufit nie do sufitu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts