zmarek Napisano 5 grudnia Udostępnij Napisano 5 grudnia Tak na pewno lepiej kupić z polskiej dystrybucji, mniej zabawy przy ewentualnej reklamacji. Jak @Piotr Sonido mówi może email do top hi fi podobną cenę by załatwiaj 😁😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip321 Napisano 5 grudnia Udostępnij Napisano 5 grudnia A ja jeszcze może bardziej techniczne pytanko. Mam połączenie Nano Node do Wzmacniacza i teraz czy będzie różnica jeśli połączę się z Nano Node przez Tidal Connect, a jeśli połączę się z Nano Node przez BluOS? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 5 grudnia Udostępnij Napisano 5 grudnia A czy ciężko porównać samemu?? Przecież możesz posłuchać i sam sobie odpowiesz. Teoretycznie nie powinno być różnicy. Connect jest na pewno wygodniejszy i ciężko mi sobie wyobrazić żeby mając Connect wchodzić do apki bluesounda żeby posłuchać muzyki. To tak jakbyś wchodził na strych przez piwnicę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 5 grudnia Udostępnij Napisano 5 grudnia 1 minutę temu, Artur Charicki napisał: Connect jest na pewno wygodniejszy i ciężko mi sobie wyobrazić żeby mając Connect wchodzić do apki bluesounda żeby posłuchać muzyki. To tak jakbyś wchodził na strych przez piwnicę. Ja odpalam apkę BluOS i nie odpalam Tidala. Jakoś mi się nie chce do niego wchodzić. Na notebooku tez mam zainstalowaną. Jakoś tak się przyzwyczaiłem, że nie potrzebuję korzystać z Connecta. Korzystam z HDMI Arc i z poziomu Tidala isę nie przełączę, a z poziomu BluOS jak najbardziej. Jak miałem WiiMa to zdecydowanie wolałem korzystać z Connecta niż aplikacji WiiMa. Dla mnie "user experience" w BluOS jest na zupełnie innym poziomie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kerpen Napisano 5 grudnia Udostępnij Napisano 5 grudnia (edytowany) 10 godzin temu, Chmarski napisał: A ja mam Eversolo Dmp-06 i korzystam z aplikacji Tidal na Eversolo i bardzo sobie chwalę... Na connect korzystało mi się gorzej, mniej płynnie. Edytowano 5 grudnia przez Kerpen Blad Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 grudnia Udostępnij Napisano 6 grudnia 22 godziny temu, zmarek napisał: Tak na pewno lepiej kupić z polskiej dystrybucji, mniej zabawy przy ewentualnej reklamacji. Jak @Piotr Sonido mówi może email do top hi fi podobną cenę by załatwiaj 😁😉 jasne że tak. Jak dadza taką to nie ma co myśleć o imporcie. 20 godzin temu, Filip321 napisał: A ja jeszcze może bardziej techniczne pytanko. Mam połączenie Nano Node do Wzmacniacza i teraz czy będzie różnica jeśli połączę się z Nano Node przez Tidal Connect, a jeśli połączę się z Nano Node przez BluOS? ? Node przez Tidal? Chodzi ci o to czy puscisz kawałek z Bluos jako systemu czy aplikacji Tidal? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 6 grudnia Udostępnij Napisano 6 grudnia @Kerpen coś Ci cytowanie siadło. Nie mam Eversolo A6 i nigdy nie miałem. W Weekend miałem okazję posłuchać u siebie Eversolo A8, ale nie bawiłem się jego aplikacją. Zapewne zamiast cytowania mnie to była Twoja wypowiedź. Teraz tylko nie wiem czy korzystając z tego Eversolo korzystasz z aplikacji Tidal, czy aplikacji do Eversolo. Jeśli Tidal, to wybierasz sobie tam utwór i wskazujesz gdzie ma być odtwarzane - Tidal Connect. Jesli aplikacja Eversolo, to nie krozystasz z Connect. Jest też jeszcze aplikacja mConnect, z której wiele osób korzysta, i to jest znowu co innego niż Tidal Connect. Jak napisałem wcześniej, aplikacja WiiMa mi niespecjalnie leżała i korzystałem z Tidal Connect. BluOS leży mi zdecydowanie bardziej i wolę jego używać niż Tidal Connect. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
77Mariusz77 Napisano 6 grudnia Udostępnij Napisano 6 grudnia 55 minut temu, Chmarski napisał: @Kerpen coś Ci cytowanie siadło. Nie mam Eversolo A6 i nigdy nie miałem. W Weekend miałem okazję posłuchać u siebie Eversolo A8, ale nie bawiłem się jego aplikacją. Zapewne zamiast cytowania mnie to była Twoja wypowiedź. Teraz tylko nie wiem czy korzystając z tego Eversolo korzystasz z aplikacji Tidal, czy aplikacji do Eversolo. Jeśli Tidal, to wybierasz sobie tam utwór i wskazujesz gdzie ma być odtwarzane - Tidal Connect. Jesli aplikacja Eversolo, to nie krozystasz z Connect. Jest też jeszcze aplikacja mConnect, z której wiele osób korzysta, i to jest znowu co innego niż Tidal Connect. Jak napisałem wcześniej, aplikacja WiiMa mi niespecjalnie leżała i korzystałem z Tidal Connect. BluOS leży mi zdecydowanie bardziej i wolę jego używać niż Tidal Connect. Wrażenia z odsłuchu A8 i ewentualnego porównania z czymś innym gdzieś zamieszczałeś może? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 6 grudnia Udostępnij Napisano 6 grudnia 46 minut temu, 77Mariusz77 napisał: Wrażenia z odsłuchu A8 i ewentualnego porównania z czymś innym gdzieś zamieszczałeś może? Nie zamieszczałem. Porównywaliśmy BS Node podłączony do wzmacniacza po USB z A8 podłączonym do tego samego wzmacniacza po Coax i po XLRach. A8 grał też przez ponad 2 godziny podłączony do lampowca i podobało mi się. Niestety, ja tak zajechany jestem ostatnio pracą, że z przemęczenia nie słyszałem nawet tych niuansów, które u siebie normalnie słyszę. Dlatego nie napiszę, ze A8 gra lepiej czy gorzej niż BS Node. Zwłaszcza przy wykorzystaniu DAC wzmacniacza. Jeśli chodzi w wbudowany w streamer DAC, to tu nie ma złudzeń i A8 jest zdecydowanie lepsze od BS Node. BS Node'a nie słuchałem podłączonego do lampy, więc tu też nie mogę się wypowiedzieć o różnicy. Może @Tomasz Kluczynski coś więcej zaobserwował. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmnich Napisano 6 grudnia Udostępnij Napisano 6 grudnia 2 godziny temu, 77Mariusz77 napisał: Wrażenia z odsłuchu A8 i ewentualnego porównania z czymś innym gdzieś zamieszczałeś może? A8 porównywałem z Node 2024, WiiM ultra, WiiM ultra + dac Topping D70 Pro Octo. A8 dla mnie brzmi zdecydowanie lepiej (od lat miałem dac na AKM). Node 2024 = WiiM Ultra WiiM Ultra+ Topping D70 pro (po USB) gra lepiej niż Node 2024. Aplikacja WiiM i Node 2024 bardzo dobra i porównywalna. Aplikacja Eversolo, również bardzo dobra, mam CAST co na iPad działa bardzo ok. Wady dla Node 2024 i WiiM, brak natywnego wsparcia DSD, Node jeszcze nie potrafi, a WiiM konwertuje do PCM. WiiM brak AirPlay 2. Oba urządzenia nie mają natywnej obsługi Apple Music. Czekam na A10. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 6 grudnia Udostępnij Napisano 6 grudnia 7 godzin temu, Chmarski napisał: Może @Tomasz Kluczynski coś więcej zaobserwował. Ja za bardzo nie skupiałem się na porównaniu A8 z Nodem , bo z reguły przełaczaliśmy je i grały po coaxialu i usb jako transporty. Wtedy różnice były jak dla mnie nie zauważalne, ale Ty wspominałeś że jak dla ciebie z Noda jest więcej basu. Ja bardziej patrzyłem na różnice pomiędzy naszymi kolumnami , gdy grały z A9 i były one też nie duże( u moich ciut więcej góry , a u twoich trochę lepszy bas), choć tu znaczenie może mieć że Twoje pomieszczenie to jednak sporo większa przestrzeń, niż moje. Co do aplikacji Eversolo, na pewno nie jest bardzo intuicyjna, ale Tidal z niej brzmi lepiej niż przez Tidal Connect. U mnie pewnie przydał by się ktoś kto zna Eversolo na wylot i potrafi wszystko z ustawień powyciągać. Zrobiłem tą zwykłą kalibrację(telefonem) na A8 gdy gram po XLRach i jak by przybyło takiego niskiego basu, ale czasem mam wrażenie jak by to było trochę taki dziwny dzwięk, bas który idzie po samej podłodze. Choć mnie najlepiej pasuje granie z Tidala i Qobuza po UPnP puszczane z apki Mconnect. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 7 grudnia Udostępnij Napisano 7 grudnia Dla Waszej informacji, porównywaliśmy ostatnio Node "wychodzącego" z wersją "2024" Testy dotyczyły sygnału: po analogu, po coax i optyku. Wniosek był taki, że niezależnie "po czym" Node'a wszędzie było więcej i przestawiał barierkę trochę dalej. Za 2500 czy można chcieć więcej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 7 grudnia Udostępnij Napisano 7 grudnia Traktujcie nas poważnie 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmnich Napisano 7 grudnia Udostępnij Napisano 7 grudnia 16 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Dla Waszej informacji, porównywaliśmy ostatnio Node "wychodzącego" z wersją "2024" Testy dotyczyły sygnału: po analogu, po coax i optyku. Wniosek był taki, że niezależnie "po czym" Node'a wszędzie było więcej i przestawiał barierkę trochę dalej. Za 2500 czy można chcieć więcej? Czy znacie datę, kiedy będzie dostępny Node Icon ? (Wcześniejsze info, że to połowa listopada była bardzo optymistyczna ) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 7 grudnia Udostępnij Napisano 7 grudnia 2 godziny temu, tmnich napisał: Czy znacie datę, kiedy będzie dostępny Node Icon ? (Wcześniejsze info, że to połowa listopada była bardzo optymistyczna ) Ehhhh no obsunęło się wszystko.. mam nadzieję, że już w styczniu dotrze i będziecie mogli to sobie sprawdzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmnich Napisano 8 grudnia Udostępnij Napisano 8 grudnia Brak natywnej obslugi DSD, tylko konwersja do PCM https://support.bluos.net/hc/en-us/articles/360019447014-Playing-DSD-Files-in-BluOS Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 8 grudnia Udostępnij Napisano 8 grudnia 3 godziny temu, tmnich napisał: Brak natywnej obslugi DSD, tylko konwersja do PCM https://support.bluos.net/hc/en-us/articles/360019447014-Playing-DSD-Files-in-BluOS Zgadza się, ale dla większości odbiorców nie będzie to miało aż takiego znaczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts