Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich
Zwracam się tym razem z prośbą o pomoc w doborze małego zestawu do małego salonu połączonego z aneksem kuchennym ok. 19m kw.
Szukam czegoś dzięki czemu rano przy śniadaniu posłucham radia, po pracy włączę sobie coś z płyty CD lub Tidal-a, a wieczorem obejrzę film, który będzie brzmiał lepiej niż z głośników fabrycznych w tv.
Wymagania duże, budżet ograniczony do 3000, a wybór sprzętu pewnie jeszcze mniejszy. Funkcje sieciowe nie są tak ważne jak obecność odtwarzacza CD.
Czytałem trochę na forum i obecnie myślę nad dwoma zestawami:
Wieża Panasonic SC-PMX802E
lub
Taga HTR-1000CD V.3 +  Azure B-40 v.3 lub Klipsch r-50m
A może coś innego?

Zestawów raczej nie będę rozbudowywał. Chciałbym żeby to z tv dobrze współpracowało bo różne opinie czytałem.

Jeżeli chodzi o moje gusta, to cieszy mnie gdy słyszę instrumenty słuchając wykonań utworów przez orkiestrę i nienarzucający się basik przy dobrym rocku.
Pozdrawiam

Napisano
16 godzin temu, Łukasz Rybicki napisał:

Witam wszystkich
Zwracam się tym razem z prośbą o pomoc w doborze małego zestawu do małego salonu połączonego z aneksem kuchennym ok. 19m kw.
Szukam czegoś dzięki czemu rano przy śniadaniu posłucham radia, po pracy włączę sobie coś z płyty CD lub Tidal-a, a wieczorem obejrzę film, który będzie brzmiał lepiej niż z głośników fabrycznych w tv.
Wymagania duże, budżet ograniczony do 3000, a wybór sprzętu pewnie jeszcze mniejszy. Funkcje sieciowe nie są tak ważne jak obecność odtwarzacza CD.
Czytałem trochę na forum i obecnie myślę nad dwoma zestawami:
Wieża Panasonic SC-PMX802E
lub
Taga HTR-1000CD V.3 +  Azure B-40 v.3 lub Klipsch r-50m
A może coś innego?

Zestawów raczej nie będę rozbudowywał. Chciałbym żeby to z tv dobrze współpracowało bo różne opinie czytałem.

Jeżeli chodzi o moje gusta, to cieszy mnie gdy słyszę instrumenty słuchając wykonań utworów przez orkiestrę i nienarzucający się basik przy dobrym rocku.
Pozdrawiam

Cześć,

biorąc pod uwagę Twoje oczekiwania od sprzętu to na ten moment najprościej będzie Ci zaopatrzyć się w Denon Ceol N10 a w zasadzie samą jednostkę RCDN10 jakieś monitorki typu Pylon Pearl Monitor. W tej konfiguracji otrzymasz amplituner z funkcjami sieciowymi oraz odtwarzacz CD w jednym. 

Napisano
2 minuty temu, Łukasz Rybicki napisał:

firma od robotów kuchennych?

A jakie to ma znaczenie??? Yamaha produkuje motocykle, sprzęt audio i wysokiej jakości fortepiany. Thule produkuje bagażniki dachowe i sprzęt audio.