Łukasz Rybicki Napisano 29 września Udostępnij Napisano 29 września Witam wszystkich Zwracam się tym razem z prośbą o pomoc w doborze małego zestawu do małego salonu połączonego z aneksem kuchennym ok. 19m kw. Szukam czegoś dzięki czemu rano przy śniadaniu posłucham radia, po pracy włączę sobie coś z płyty CD lub Tidal-a, a wieczorem obejrzę film, który będzie brzmiał lepiej niż z głośników fabrycznych w tv. Wymagania duże, budżet ograniczony do 3000, a wybór sprzętu pewnie jeszcze mniejszy. Funkcje sieciowe nie są tak ważne jak obecność odtwarzacza CD. Czytałem trochę na forum i obecnie myślę nad dwoma zestawami: Wieża Panasonic SC-PMX802E lub Taga HTR-1000CD V.3 + Azure B-40 v.3 lub Klipsch r-50m A może coś innego? Zestawów raczej nie będę rozbudowywał. Chciałbym żeby to z tv dobrze współpracowało bo różne opinie czytałem. Jeżeli chodzi o moje gusta, to cieszy mnie gdy słyszę instrumenty słuchając wykonań utworów przez orkiestrę i nienarzucający się basik przy dobrym rocku. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 29 września Udostępnij Napisano 29 września Za 4K , złożysz fajny zestaw. Sięgnij głębiej do kieszeni Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Rybicki Napisano 29 września Autor Udostępnij Napisano 29 września Zdaję sobie z tego sprawę, ale sięgnąłem głębiej w grudniu i już nie mogę 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 29 września Udostępnij Napisano 29 września Fuchy rozwiązują wiele problemów 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 29 września Udostępnij Napisano 29 września Tu jest ciekawy set: https://www.olx.pl/d/oferta/usher-s-520-wiim-amp-nowy-wtyki-kable-4mm-CID99-ID128ok7.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 30 września Udostępnij Napisano 30 września https://kon-sul.pl/audio/zestaw-stereo-napedem/78893-kenwood-kr-w8000scd-b-indiana-line-tesi-3-mokka 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 września Udostępnij Napisano 30 września To kup system używany. No budzet za mały na oczekiwania i sensowny dzwięk. Nie znam tego Kenwooda ale wyglada bardzo fajnie. Do tej pory osobiscie mialem dobre doswiadczenia z produktami tej marki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 30 września Udostępnij Napisano 30 września Kenwood niezły! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano 30 września Udostępnij Napisano 30 września 16 godzin temu, Łukasz Rybicki napisał: Witam wszystkich Zwracam się tym razem z prośbą o pomoc w doborze małego zestawu do małego salonu połączonego z aneksem kuchennym ok. 19m kw. Szukam czegoś dzięki czemu rano przy śniadaniu posłucham radia, po pracy włączę sobie coś z płyty CD lub Tidal-a, a wieczorem obejrzę film, który będzie brzmiał lepiej niż z głośników fabrycznych w tv. Wymagania duże, budżet ograniczony do 3000, a wybór sprzętu pewnie jeszcze mniejszy. Funkcje sieciowe nie są tak ważne jak obecność odtwarzacza CD. Czytałem trochę na forum i obecnie myślę nad dwoma zestawami: Wieża Panasonic SC-PMX802E lub Taga HTR-1000CD V.3 + Azure B-40 v.3 lub Klipsch r-50m A może coś innego? Zestawów raczej nie będę rozbudowywał. Chciałbym żeby to z tv dobrze współpracowało bo różne opinie czytałem. Jeżeli chodzi o moje gusta, to cieszy mnie gdy słyszę instrumenty słuchając wykonań utworów przez orkiestrę i nienarzucający się basik przy dobrym rocku. Pozdrawiam Cześć, biorąc pod uwagę Twoje oczekiwania od sprzętu to na ten moment najprościej będzie Ci zaopatrzyć się w Denon Ceol N10 a w zasadzie samą jednostkę RCDN10 jakieś monitorki typu Pylon Pearl Monitor. W tej konfiguracji otrzymasz amplituner z funkcjami sieciowymi oraz odtwarzacz CD w jednym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Rybicki Napisano 30 września Autor Udostępnij Napisano 30 września 9 godzin temu, Tweeter2016 napisał: Kenwood niezły! To nie jest ta firma od robotów kuchennych? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 30 września Udostępnij Napisano 30 września 2 minuty temu, Łukasz Rybicki napisał: firma od robotów kuchennych? A jakie to ma znaczenie??? Yamaha produkuje motocykle, sprzęt audio i wysokiej jakości fortepiany. Thule produkuje bagażniki dachowe i sprzęt audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 30 września Udostępnij Napisano 30 września Tak, głośniki również. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października 12 godzin temu, Łukasz Rybicki napisał: To nie jest ta firma od robotów kuchennych? audio mini robią od lat i to całkiem nie złe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października Mi najbardziej się kojarzą z car audio Ogółem CD bardzo dużo opcji zabiera. Rozważyłbym, tak jak koledzy wyżej polecali, Denona RCD-N10 i do tego kolumny podstawkowe. Warto rozważyć np. Pylony Pearl Monitor, Heco Victa Prime 302, Wilsony Raptor 3, czy Magnat Monitor S30. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 2 października Udostępnij Napisano 2 października Dnia 30.09.2024 o 20:05, Łukasz Rybicki napisał: To nie jest ta firma od robotów kuchennych? To przede wszystkim kultowa marka samochodowych radio-odtwarzaczy CD. Miałem Kenwooda z fioletowym podświetleniem na początku 20 wieku w swoim Galloperze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 2 października Udostępnij Napisano 2 października Są dwa niezależne Kenwoody. Pochodzący z Japonii od audio i pochodzący z UK od sprzętów kuchennych. Poza nazwą nie mają ze sobą chyba nic wspólnego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts