szy9 Napisano 8 października Udostępnij Napisano 8 października Witam Chciałbym poprawić sobie odbiór filmów i gier z konsoli. Budżet ok 3500 zł Po przeczytaniu wielu wątków wiem że soundbar będzie grał mizernie w stosunku do kolumn aktywnych. A takich szukam. Czy możecie polecić kolumny aktywne podstawkowe i do tego jakiś sub ? Pomieszczenie 16m2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 października Udostępnij Napisano 9 października Cześć Opcji za wiele tu nie ma jeśli subwoofer jest koniecznością. Na pewno sprawdziłbym Argon Audio Forte A5 Mk2, a do tego Malmo Sub 8. To żywe, fajne granie, często właśnie wybierane pod TV u nas. W razie czego zapraszam do kontaktu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy9 Napisano 9 października Autor Udostępnij Napisano 9 października Dzięki za polecenie. Zapoznam się z ofertą 4 minuty temu, Q21 napisał: Cześć Opcji za wiele tu nie ma jeśli subwoofer jest koniecznością. Na pewno sprawdziłbym Argon Audio Forte A5 Mk2, a do tego Malmo Sub 8. To żywe, fajne granie, często właśnie wybierane pod TV u nas. W razie czego zapraszam do kontaktu Uważasz że dla moich potrzeb sub nie jest koniecznością ? sugerowałem się tym by podbić mocno bas, tak często potrzebny do odbioru filmów czy gier. w sumie nie myślałem nawet o zestawie bez suba. 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 9 października Udostępnij Napisano 9 października 15 minut temu, szy9 napisał: Dzięki za polecenie. Zapoznam się z ofertą Uważasz że dla moich potrzeb sub nie jest koniecznością ? sugerowałem się tym by podbić mocno bas, tak często potrzebny do odbioru filmów czy gier. w sumie nie myślałem nawet o zestawie bez suba. 🤔 Chodzi bardziej o to że sub bardzo ograniczy budżet, bo dobry sub nawet używany trochę kosztuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 października Udostępnij Napisano 9 października 5 godzin temu, szy9 napisał: Dzięki za polecenie. Zapoznam się z ofertą Uważasz że dla moich potrzeb sub nie jest koniecznością ? sugerowałem się tym by podbić mocno bas, tak często potrzebny do odbioru filmów czy gier. w sumie nie myślałem nawet o zestawie bez suba. 🤔 Subwoofery są drogie przede wszystkim. Czy będzie Ci potrzebny, to to już zależy od Twojego gustu. Na start brałbym same kolumny, dopiero potem decydował czy sub jest konieczny 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy9 Napisano 9 października Autor Udostępnij Napisano 9 października Dzięki za rady. Umówię się w takim razie gdzieś na odsłuch lub wypożyczenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października Zapraszam oczywiście do nas do Pabianic Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy9 Napisano 11 października Autor Udostępnij Napisano 11 października 21 minut temu, Q21 napisał: Zapraszam oczywiście do nas do Pabianic Dzięki za zaproszenie 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy9 Napisano 13 października Autor Udostępnij Napisano 13 października (edytowany) A jak sprawa by się miała z monitorami + sub. Wówczas podłączenie tylko przez optyczny. 1. czy jest jakaś opcja by sterować głośnością z pilota TV? 2. jak z reguły jest z jakością dźwięku vs kolumny aktywne ? Edytowano 13 października przez szy9 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy9 Napisano 13 października Autor Udostępnij Napisano 13 października Dnia 9.10.2024 o 11:46, Q21 napisał: Cześć Opcji za wiele tu nie ma jeśli subwoofer jest koniecznością. Na pewno sprawdziłbym Argon Audio Forte A5 Mk2, a do tego Malmo Sub 8. To żywe, fajne granie, często właśnie wybierane pod TV u nas. W razie czego zapraszam do kontaktu poszukałem dzisiaj alternatyw w podobnym budżecie. Co sądzisz o tych kolumnach ? - dalej biorę pod uwagę polecane Argon Forte A5 mk2 Elac Connex Klipsch R51-PM lub R50-PM PSB Alpha M5 Pro Audio A28 Patrząc na ceny subów , widzę że budżet muszę trochę naciągnąć. Tu upatruję, oprócz wspomnianego Malmo, Klipscha 101SW ( lub100SW ), Wilson SUB-10, Taga Harmony TSW-210. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 14 października Udostępnij Napisano 14 października Sub Klipsch jest dobry w kinie Do muzyki szukaj w obudowie zamkniętej , np Tannoy TS 2.8 😀 Zapraszam na PW Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 14 października Udostępnij Napisano 14 października Klipsch Reference R-50PM dobrze się sprawdza w filmach i grach, góra i dół mocniej podbite, także dobrze sobie radzi w muzyce rozrywkowej. Jak lubisz spokojniejsze granie, z mniej wyrazistą góra i szybszym basem, to polecę Triangle Borea BR02 Connect, dodatkowo posiadają wejście HDMI ARC do połączenia z TV. Jak uzupełnienia niskiego basu pod kino do Twojego pomieszczenia wystarczający będzie R-100SW. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy9 Napisano 14 października Autor Udostępnij Napisano 14 października (edytowany) 1 godzinę temu, rms.pl napisał: Klipsch Reference R-50PM dobrze się sprawdza w filmach i grach, góra i dół mocniej podbite, także dobrze sobie radzi w muzyce rozrywkowej. Jak lubisz spokojniejsze granie, z mniej wyrazistą góra i szybszym basem, to polecę Triangle Borea BR02 Connect, dodatkowo posiadają wejście HDMI ARC do połączenia z TV. Jak uzupełnienia niskiego basu pod kino do Twojego pomieszczenia wystarczający będzie R-100SW. Dzięki wielkie. Głównie , jednak konsumuje content filmowy i gry. Muzyka w realiach to jednak ok 30% Edytowano 14 października przez szy9 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts