Manga Napisano 14 października Udostępnij Napisano 14 października Witam. Pomimo że to dział stereo ja będę szukał pomocy w doborze kolumn podłogowych ,do Ampli Arcama 20 . Kino mam w miarę ogarnięte i podoba mi się w nim nie krzykliwość tego sprzętu. W stereo będe szukał podstawy basowej (bez suba ,mam rel 1250mk2). Pomieszczenie 36 M2 +otwarta kuchnia i hol. Nie chodzi jednak o głośne granie, a wręcz przeciwnie . Raczej będą to kolumny o dużych gabarytach. Budżet do 20k. Z tego co wyczytałem powinienem uwzględnić modele z Heco , Pylon, Kef. Co byście radzili jeszcze odsłuchać? Patrzyłem również na rynek używek vintage ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 14 października Udostępnij Napisano 14 października Qudral Platinum Plus Nine. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manga Napisano 14 października Autor Udostępnij Napisano 14 października Nic o nich nie słyszałem. Wyglądają "byczo".Piszą że potrzebują "prądu". Ciekawe czy ktoś z branży próbował to łączyć z Arcamem... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 15 października Udostępnij Napisano 15 października Chyba akurat branża, która pisze na forum to nie ma ich w ofercie. Paru forumowiczow ma wersję Nine lub mniejsza Seven. Na pewno warto ich posłuchać. One mają fajnie rozwiązany montaż głośników basowych i ten bas jest na tyle dobry, że nie trzeba się wspomagać subem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 października Udostępnij Napisano 15 października Jeśli nowe kolumny, to jest kilka bardzo ciekawych propozycji. Już na początku serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy porównawczy poszczególnych modeli, który da Ci pełne odczucia, co każda z kolumn jest w stanie dźwiękowo zaoferować. Na pewno posłuchaj Pylon Audio Jasper 25 Mk2. Jako alternatywa koniecznie Klipsch R-F7 III oraz Focal Aria Evo X No4. To moim zdaniem konstrukcje, które powinny się bardzo dobrze sprawdzić w Twoim salonie. Każda oczywiście brzmi „na swój sposób”, ale to już kwestia indywidualnych preferencji. Zapraszam serdecznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 15 października Udostępnij Napisano 15 października 18 godzin temu, Manga napisał: Nic o nich nie słyszałem. Wyglądają "byczo".Piszą że potrzebują "prądu". Ciekawe czy ktoś z branży próbował to łączyć z Arcamem... Zadzwoniłbym do Technikarium. Jest spora szansa, że oni akurat próbowali. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manga Napisano 15 października Autor Udostępnij Napisano 15 października Faktycznie, chyba się chwalił że napędza nim jakieś duże quadrale Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października Quadral Platinum albo https://nautilus2.pl/kolumny-outlet/35619-monitor-audio-gold-5g-300-piano-black-para-outlet-raty-48x0-5060565771192.html https://nautilus2.pl/kolumny-outlet/35701-monitor-audio-gold-5g-300-piano-ebony-para-outlet-raty-48x0-5060565771208.html https://www.maxaudio.eu/pl/p/F502SP-HG-BLACK-Kolumna-glosnikowa%2C-poekspozycyjna/4075 Audio Physici z wyprzedaży. Kurcze teraz jest na prawdę śiwtny czas na kupowanie kolumn w tej cenie. Dawno nie było takiego wyboru i takich przecen jednocześnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manga Napisano 16 października Autor Udostępnij Napisano 16 października Po wyglądzie myślałem że ten Fyne Audio to" szerokopasmowec" , a to jednak sprytnie schowany wysokotonowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manga Napisano 16 października Autor Udostępnij Napisano 16 października (edytowany) 17 godzin temu, Q21 napisał: Jeśli nowe kolumny, to jest kilka bardzo ciekawych propozycji. Już na początku serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy porównawczy poszczególnych modeli, który da Ci pełne odczucia, co każda z kolumn jest w stanie dźwiękowo zaoferować. Na pewno posłuchaj Pylon Audio Jasper 25 Mk2. Jako alternatywa koniecznie Klipsch R-F7 III oraz Focal Aria Evo X No4. Jaspery na pewno będą musiały być przesłuchane. To był jeden z pierwszych typów. Dzięki za propozycje Edytowano 16 października przez Manga Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października Jaspery zagrają masywnym dźwiękiem z bardzo dobrą przestrzenią. Zapraszamy oczywiście na odsłuch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października Polecam posłuchać Monitor audio gold 300 5g. Dla mnie jaspery nie mają jakiegokolwiek podejścia do tych kolumn. 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października Technikarium wszystko pokazuje na onkyo gościa z kucem na chacie.🤣 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manga Napisano 20 października Autor Udostępnij Napisano 20 października 3 godziny temu, kn1234 napisał: Technikarium wszystko pokazuje na onkyo gościa z kucem na chacie.🤣 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Al3x Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października Ja proponuję Revival Audio Atalante 4. Sam je wybrałem do AVR 5 z dodatkowym wzmakiem jako końcówka. Świetna muzykalność, bez problemu grają nawet w 50m2, nawet przy niskich poziomach pokazują skale dzięki niezłej mikro i makro dynamice. Do tego wyglądają naprawdę pięknie. Suba będziesz używał już wtedy tylko do kina. Posłuchaj ich koniecznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października Dnia 14.10.2024 o 23:16, Manga napisał: Witam. Pomimo że to dział stereo ja będę szukał pomocy w doborze kolumn podłogowych ,do Ampli Arcama 20 . Kino mam w miarę ogarnięte i podoba mi się w nim nie krzykliwość tego sprzętu. W stereo będe szukał podstawy basowej (bez suba ,mam rel 1250mk2). Pomieszczenie 36 M2 +otwarta kuchnia i hol. Nie chodzi jednak o głośne granie, a wręcz przeciwnie . Raczej będą to kolumny o dużych gabarytach. Budżet do 20k. Z tego co wyczytałem powinienem uwzględnić modele z Heco , Pylon, Kef. Co byście radzili jeszcze odsłuchać? Patrzyłem również na rynek używek vintage ... Cześć, Najlepszym pomysłem będzie jak odwiedzisz nasz salon (mam nadzieję, że masz blisko) i posłuchasz kilku parę kolumn ze swoim wzmacniaczem. Nasze propozycje: Bowers Wilkins 603s3 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/bowers-wilkins-603-s3.html Elac Carina FS 247.4 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/elac-carina-fs247-4.html Obie różne, obie ciekawe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manga Napisano 20 października Autor Udostępnij Napisano 20 października 6 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Cześć, Najlepszym pomysłem będzie jak odwiedzisz nasz salon (mam nadzieję, że masz blisko) i posłuchasz kilku parę kolumn ze swoim wzmacniaczem. Witam. Zielona Góra, blisko i daleko.Przy tych kwotach amplituner pod pachę i w drogę, tak to widzę. Chociaż odsłuch w domu to zupełnie co innego. Obecnie testuje Tidal i Spotify pod kątem jakości i- do płyty CD to im dużo brakuje. Co do Spotify to rozumiem ,ale myślałem że przeskok jakościowy na Tidalu będzie większy... Na pewno słychać na nim różnorodność kompresji . Pytanie jeszcze o jakość streamera w Arcamie AVR 20. Chyba że jeszcze czegoś z ustawieniami Ampli nie ogarnołem.. Pozdro i dzięki za odzew. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października 42 minuty temu, Manga napisał: Witam. Zielona Góra, blisko i daleko.Przy tych kwotach amplituner pod pachę i w drogę, tak to widzę. Chociaż odsłuch w domu to zupełnie co innego. Obecnie testuje Tidal i Spotify pod kątem jakości i- do płyty CD to im dużo brakuje. Co do Spotify to rozumiem ,ale myślałem że przeskok jakościowy na Tidalu będzie większy... Na pewno słychać na nim różnorodność kompresji . Pytanie jeszcze o jakość streamera w Arcamie AVR 20. Chyba że jeszcze czegoś z ustawieniami Ampli nie ogarnołem.. Pozdro i dzięki za odzew. Jesteśmy za aby zabrać urządzenie ze sobą w drogę, tylko wcześniej zadzwonić Najbliżej byłoby do Tophifi Poznań, możemy zarekomendować Pana Jacka do kontaktu! https://www.tophifi.pl/salony.html p.s Różnice są mniejsze bądź większe. Wszystko zależy od realizacji materiału Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 października Udostępnij Napisano 21 października Dnia 16.10.2024 o 11:12, Manga napisał: Po wyglądzie myślałem że ten Fyne Audio to" szerokopasmowec" , a to jednak sprytnie schowany wysokotonowy. Lata to już kultywują to rozwiązanie. Dual Concentric. Tam masz śiwtne ceny na te produkty, MA, Quadral ,Fyne, Audio physic. No nie trafisz na takie ceny obecnie w innych firmach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts