Tweeter2016 Napisano 7 listopada Udostępnij Napisano 7 listopada Dnia 1.11.2024 o 16:34, PanSioś napisał: Magnat Signature 503 za 2 tysie. Nawet za 1700 są w EURO, podobno super paczki w tej cenie. Wyższe serie Magnata są już dość drogie, kosztują już prawie tyle co HECO Celan Revolution 3. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 listopada Udostępnij Napisano 10 listopada Dnia 4.11.2024 o 12:17, Q21 napisał: sprawdziłbym również te KEFy Q3 Meta, Jak do Q350 wypadają? Dnia 7.11.2024 o 22:05, Tomasz S. napisał: U mnie od kilku dni grają Polk Audio R200. Kupiłem je bo chodziły za mną z 2 lata i muszę powiedzieć,że jestem mega zadowolony, też polecam Dobra decyzja. Dnia 7.11.2024 o 23:10, Tweeter2016 napisał: Nawet za 1700 są w EURO, podobno super paczki w tej cenie. Wyższe serie Magnata są już dość drogie, kosztują już prawie tyle co HECO Celan Revolution 3. Zgadzam się. Ogolnie Magnat robi znakomite produkty w stosunku do ceny. No z tym że Heco Revolution 3 wcale nie sa lepsze. Model 703 jest bardzo fajny. Nie mówiac o starym modelu 1003s. Rewelacyjny model. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 10 listopada Udostępnij Napisano 10 listopada 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Zgadzam się. Ogolnie Magnat robi znakomite produkty w stosunku do ceny. No z tym że Heco Revolution 3 wcale nie sa lepsze. Model 703 jest bardzo fajny. Nie mówiac o starym modelu 1003s. Rewelacyjny model. No Magnat zawsze był chwalony za dobry stosunek jakość / cena. 1003 to już chyba tylko rynek wtórny. Magnat Signature 903 są za niecałe 4000 (czarne HG) i za ok. 4500 w obudowie drewnopodobnej. Z drugiej strony za 4600 były (może nawet są) w RTVMAX niedawno białe MA Gold 100 Chyba lepsze od Magnat 903? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 listopada Udostępnij Napisano 14 listopada Tak tak. 1003s to stary model. Na razie w tej topowej linii Magnat nie przygotował nowego monitora. Tylko podłogowe kolumny. Dnia 10.11.2024 o 12:58, Tweeter2016 napisał: Z drugiej strony za 4600 były (może nawet są) w RTVMAX niedawno białe MA Gold 100 Chyba lepsze od Magnat 903? Inne. Ale podobno nie były. Ktoś mi pisał na sasiednim forum że gosć anulował kupe zamówień. Dał promocje -25% i chyba nie kapnął się że nie wykluczył kodu z juz produktow przecenianych. Wysyłał wiadomosci z propozycja ceny bo musi anulowac zamowienie 😛 W każdym razie Magnat jest dokładniejszy, gra czyściutko wysokimi, wysoko. Goldy są cieplejsze. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walezy Napisano 16 listopada Autor Udostępnij Napisano 16 listopada Żaden z urzędujących tu sklepów nie pofatygował się do mnie z ofertą. Szkoda. Do jutra muszę coś kupić, więc czas dać nura w internety. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 16 listopada Udostępnij Napisano 16 listopada (edytowany) 6 minut temu, Walezy napisał: Żaden z urzędujących tu sklepów nie pofatygował się do mnie z ofertą. Szkoda. Do jutra muszę coś kupić, więc czas dać nura w internety. A czy Pan hrabia raczył wysłać jakiekolwiek zapytanie bezpośrednio do któregoś ze sklepów? Edytowano 16 listopada przez tomasz1w Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walezy Napisano 16 listopada Autor Udostępnij Napisano 16 listopada (edytowany) 8 minut temu, tomasz1w napisał: A czy Pan hrabia raczył wysłać jakiekolwiek zapytanie bezpośrednio do któregoś ze sklepów? Pan hrabia, najwidoczniej błędnie założył, że ktoś z branży skorzysta z okazji by zdobyć zamówienie i zwyczajnie się odezwie. Ciekawa oferta: https://s4home.pl/kolumny-podstawkowe/focal-aria-906-black-hgl-outlet.html ktoś ma pojęcie co stoi za ‘HGL outlet’? HGL, to zakładam, że high gloss, natomiast ‘outlet’? Edytowano 16 listopada przez Walezy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 16 listopada Udostępnij Napisano 16 listopada 2 minuty temu, Walezy napisał: Pan hrabia, najwidoczniej błędnie założył, że ktoś z branży skorzysta z okazji by zdobyć zamówienie i zwyczajnie się odezwie. To teraz już bez panów i parobków;) Tak to nie działa, że napiszesz coś na forum, jesteś zainteresowany pewnym sprzętem i oferty z branży płyną szerokim strumieniem z rabatami 40%;) Uwierz mi, ci ludzie mają co robić i nie czytają wątków, aby od razu wysyłać oferty bo ktoś coś napisał na forum. Uważam, że najpierw należy kogoś zapytać o konkretną ofertę, żeby ją dostać. I na szczęście w większości przypadków to wciąż tak działa. 12 minut temu, Walezy napisał: HGL, to zakładam, że high gloss, natomiast ‘outlet’? HGL - też tak zakładam, czyli high gloss. Co do drugiego pytania, o ile nie robisz sobie jaj, wujek Google Ci podpowie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walezy Napisano 27 listopada Autor Udostępnij Napisano 27 listopada Dzięki ekipie z @Q21 PM7000n pracuje od dziś z Focal’ami Vestia. Dostarczone szybko, i w dobrej cenie. Dzieki @Q21! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 27 listopada Udostępnij Napisano 27 listopada 18 minut temu, Walezy napisał: Dzięki ekipie z @Q21 PM7000n pracuje od dziś z Focal’ami Vestia. Dostarczone szybko, i w dobrej cenie. Dzieki @Q21! Jaki kolor? Wrzucisz jakieś zdjęcie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walezy Napisano 27 listopada Autor Udostępnij Napisano 27 listopada 11 minut temu, tomasz1w napisał: Jaki kolor? Wrzucisz jakieś zdjęcie? Kolor czarny, zarówno Focali jak i Marantza. Zdjęcia nie posiadam jako, ze zestaw jest w posiadaniu członka rodziny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 listopada Udostępnij Napisano 28 listopada Dnia 16.11.2024 o 18:47, Walezy napisał: Żaden z urzędujących tu sklepów nie pofatygował się do mnie z ofertą. Szkoda. Do jutra muszę coś kupić, więc czas dać nura w internety. To korzystaj z innych. Sam dzwoń. Dnia 16.11.2024 o 19:02, Walezy napisał: Ciekawa oferta: https://s4home.pl/kolumny-podstawkowe/focal-aria-906-black-hgl-outlet.html ktoś ma pojęcie co stoi za ‘HGL outlet’? HGL, to zakładam, że high gloss, natomiast ‘outlet’? nie ma już tej serii wiec może to być ekspozycja a może to być nowe ale wyprzedawane. 12 godzin temu, Walezy napisał: Dzięki ekipie z @Q21 PM7000n pracuje od dziś z Focal’ami Vestia. Dostarczone szybko, i w dobrej cenie. Dzieki @Q21! PM 7000n za 3000 zł? Bardzo fajny wzmak. Ja polecam do póki jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walezy Napisano 28 listopada Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 18 minut temu, Piotr Sonido napisał: PM 7000n za 3000 zł? Bardzo fajny wzmak. Ja polecam do póki jest. Nie wiem po ile chodzą teraz. Miałem dwa PM7000n i oddałem jeden członkowi rodziny. A wzmacniacz faktycznie bardzo dobry, przez 5 ostatnich lat od zakupu moich nie znalazłem godnego następcy. Mam teraz Model M1, który zastąpił tego PM7000n co się go pozbyłem, który pracował również z telewizorem. I muszę powiedzieć że jestem pod wrażeniem. Bardziej nadaje się do zastosowania z TV jako system 2.0 lub 2.1. A i od strony muzycznej niczego mu nie brakuje. To powiedziawszy PM7000n, który pewnie zniknie z rynku wkrótce, to bardzo dobry sprzęt w swojej klasie. Miałem dwa i nigdy nie żałowałem zakupu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Czwartek o 08:52 Udostępnij Napisano Czwartek o 08:52 Polecamy się Miłego słuchania! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Piątek o 06:31 Udostępnij Napisano Piątek o 06:31 22 godziny temu, Walezy napisał: Nie wiem po ile chodzą teraz. Miałem dwa PM7000n i oddałem jeden członkowi rodziny. A wzmacniacz faktycznie bardzo dobry, przez 5 ostatnich lat od zakupu moich nie znalazłem godnego następcy No po 3000 zł chodzi teraz, chodził. 22 godziny temu, Walezy napisał: Mam teraz Model M1, który zastąpił tego PM7000n co się go pozbyłem, który pracował również z telewizorem. I muszę powiedzieć że jestem pod wrażeniem. Bardziej nadaje się do zastosowania z TV jako system 2.0 lub 2.1. A i od strony muzycznej niczego mu nie brakuje. No do TV ok ale jednak w stosunku do 7000n to taki regres. Chyba że tam nie pracują kolumny jakieś wybitne i system faktycznie do TV. 23 godziny temu, Walezy napisał: To powiedziawszy PM7000n, który pewnie zniknie z rynku wkrótce, to bardzo dobry sprzęt w swojej klasie. No tak to już końcówka. Nowy model ma tylko inna obudowe i kosztuje ponad 6000 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walezy Napisano Poniedziałek o 20:20 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 20:20 Dnia 29.11.2024 o 06:31, Piotr Sonido napisał: No do TV ok ale jednak w stosunku do 7000n to taki regres. Chyba że tam nie pracują kolumny jakieś wybitne i system faktycznie do TV. Dlaczego regres? Robiłeś porównanie A-B pomiędzy M1 i PM 7000n? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Poniedziałek o 22:14 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 22:14 Marantz M1 to całkiem inne granie. Takie rozpychające się, zywe, dynamiczne, ale jednocześnie brakuje tu barwy. Podobnie zagra m.in. Sonos Amp, czy Denon Home Amp. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 06:05 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:05 9 godzin temu, Walezy napisał: Dlaczego regres? Robiłeś porównanie A-B pomiędzy M1 i PM 7000n? nie, ale znam konstrukcję M1. I zgadzam się z kolegami wyżej jaka to będzie prezentacja. PM7000n i jego następstwo w nowym wzornictwie, tylko wzornictwie, jest dwukrotnie droższy. To jest regres. Ale mówie jeśli system tylko do TV no to ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano wczoraj o 08:11 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:11 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: PM7000n i jego następstwo w nowym wzornictwie, tylko wzornictwie, jest dwukrotnie droższy. Kontynuacją PM7000n jest Model 60n ? Sekcja wzmacniacza wydaje się wyglądać bardzo podobnie, moc też taka sama. Dołożyli HDMI wyjście na zewnętrzna końcówke, inny dac, odświeżony wygląd, więc jakieś tam zmiany są. Inna sprawa , że 3 tys vs 6,5 tys to spora różnica. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu (edytowany) 4 godziny temu, Tomasz S. napisał: Inna sprawa , że 3 tys vs 6,5 tys to spora różnica. 6 godzin temu, Piotr Sonido napisał: PM7000n i jego następstwo w nowym wzornictwie, tylko wzornictwie, jest dwukrotnie droższy. Gadanie. 7000N kosztował w 2020 roku katalogowo 5400 zł. 6600 zł z 60N nie jest więc żadną sensacją. Uwzględniając ogromną inflację, to 60N zdaje się nawet relatywnie tańszą propozycją. Te 3000 zł to przecież okazyjna cena wyprzedażowa. Trudno to porównywać (chyba, że z outletową ceną 60N w 2028;) Edytowano 19 godzin temu przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 1 godzinę temu, Kraft napisał: Gadanie. 7000N kosztował w 2020 roku katalogowo 5400 zł. 6600 zł z 60N nie jest więc żadną sensacją. To słuszny punkt. Masz rację. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu Prawda Nie ma co porównywać cen świeżych produktów z tymi kilkuletnimi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 22 godziny temu, Tomasz S. napisał: Kontynuacją PM7000n jest Model 60n ? Sekcja wzmacniacza wydaje się wyglądać bardzo podobnie, moc też taka sama. Tak, to jest to samo w nowej odsłonie. 22 godziny temu, Tomasz S. napisał: Inna sprawa , że 3 tys vs 6,5 tys to spora różnica. O tym mówie 17 godzin temu, Kraft napisał: Gadanie. 7000N kosztował w 2020 roku katalogowo 5400 zł. 6600 zł z 60N nie jest więc żadną sensacją. Uwzględniając ogromną inflację, to 60N zdaje się nawet relatywnie tańszą propozycją. Te 3000 zł to przecież okazyjna cena wyprzedażowa. Trudno to porównywać (chyba, że z outletową ceną 60N w 2028;) Zgadzam się. Natomiast wiemy po ile mozna ten wzmacniacz kupić tak? Wiec jaki sens dawać 3500 zł wiecej za HDMI. Insaine. 16 godzin temu, Q21 napisał: Prawda Nie ma co porównywać cen świeżych produktów z tymi kilkuletnimi. Na tym polega problem rynku audio że do póki produkty są nowe, z gwarancją to właśnie można. Tak działa to od lat. W przypadku kolumn, amplitunerów kina czy wzmacniaczy. Bo dostajesz ten sam produkt (czesto) w znacznie nazwijmy to łagodnie innej cenie. Natomiast rozumiem i się zgadzam. Wiem dlaczego jest droższy. Mowie tylko z punktu widzenia klienta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts