Skocz do zawartości

Jakie kolumny podstawkowe do Marantz PM7000n

Recommended Posts

Napisano
Dnia 4.11.2024 o 12:17, Q21 napisał:

sprawdziłbym również te KEFy Q3 Meta,

Jak do Q350 wypadają?

Dnia 7.11.2024 o 22:05, Tomasz S. napisał:

U mnie od kilku dni grają Polk Audio R200. Kupiłem je bo chodziły za mną z 2 lata i muszę powiedzieć,że jestem mega zadowolony, też polecam :)

Dobra decyzja.

Dnia 7.11.2024 o 23:10, Tweeter2016 napisał:

Nawet za 1700 są w EURO, podobno super paczki w tej cenie. Wyższe serie Magnata są już dość drogie, kosztują już prawie tyle co HECO Celan Revolution 3.

Zgadzam się. Ogolnie Magnat robi znakomite produkty w stosunku do ceny.

No z tym że Heco Revolution 3 wcale nie sa lepsze. Model 703 jest bardzo fajny. Nie mówiac o starym modelu 1003s. Rewelacyjny model.

Napisano
1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Zgadzam się. Ogolnie Magnat robi znakomite produkty w stosunku do ceny.

No z tym że Heco Revolution 3 wcale nie sa lepsze. Model 703 jest bardzo fajny. Nie mówiac o starym modelu 1003s. Rewelacyjny model.

No Magnat zawsze był chwalony za dobry stosunek jakość / cena.

1003 to już chyba tylko rynek wtórny.

Magnat Signature 903 są za niecałe 4000 (czarne HG) i za ok. 4500 w obudowie drewnopodobnej.

Z drugiej strony za 4600 były (może nawet są) w RTVMAX niedawno białe MA Gold 100 :) Chyba lepsze od Magnat 903?

Napisano

Tak tak. 1003s to stary model. Na razie w tej topowej linii Magnat nie przygotował nowego monitora. Tylko podłogowe kolumny.

Dnia 10.11.2024 o 12:58, Tweeter2016 napisał:

Z drugiej strony za 4600 były (może nawet są) w RTVMAX niedawno białe MA Gold 100 :) Chyba lepsze od Magnat 903?

Inne. Ale podobno nie były. Ktoś mi pisał na sasiednim forum że gosć anulował kupe zamówień. Dał promocje -25% i chyba nie kapnął się że nie wykluczył kodu z juz produktow przecenianych.

Wysyłał wiadomosci z propozycja ceny bo musi anulowac zamowienie 😛

W każdym razie Magnat jest dokładniejszy, gra czyściutko wysokimi, wysoko. Goldy są cieplejsze.

Napisano (edytowany)
6 minut temu, Walezy napisał:

Żaden z urzędujących tu sklepów nie pofatygował się do mnie z ofertą. Szkoda.  Do jutra muszę coś kupić, więc czas dać nura w internety.

A czy Pan hrabia raczył wysłać jakiekolwiek zapytanie bezpośrednio do któregoś ze sklepów?

Edytowano przez tomasz1w
Napisano (edytowany)
8 minut temu, tomasz1w napisał:

A czy Pan hrabia raczył wysłać jakiekolwiek zapytanie bezpośrednio do któregoś ze sklepów?

Pan hrabia, najwidoczniej błędnie założył, że ktoś z branży skorzysta z okazji by zdobyć zamówienie i zwyczajnie się odezwie.

Ciekawa oferta: https://s4home.pl/kolumny-podstawkowe/focal-aria-906-black-hgl-outlet.html

ktoś ma pojęcie co stoi za ‘HGL outlet’? HGL, to zakładam, że high gloss, natomiast ‘outlet’?

Edytowano przez Walezy
Napisano
2 minuty temu, Walezy napisał:

Pan hrabia, najwidoczniej błędnie założył, że ktoś z branży skorzysta z okazji by zdobyć zamówienie i zwyczajnie się odezwie.

To teraz już bez panów i parobków;)

Tak to nie działa, że napiszesz coś na forum, jesteś zainteresowany pewnym sprzętem i oferty z branży płyną szerokim strumieniem z rabatami 40%;) Uwierz mi, ci ludzie mają co robić i nie czytają wątków, aby od razu wysyłać oferty bo ktoś coś napisał na forum. Uważam, że najpierw należy kogoś zapytać o konkretną ofertę, żeby ją dostać. I na szczęście w większości przypadków to wciąż tak działa. 

12 minut temu, Walezy napisał:

HGL, to zakładam, że high gloss, natomiast ‘outlet’?

HGL - też tak zakładam, czyli high gloss.

Co do drugiego pytania, o ile nie robisz sobie jaj, wujek Google Ci podpowie. 

• 2 weeks later...
Napisano
Dnia 16.11.2024 o 18:47, Walezy napisał:

Żaden z urzędujących tu sklepów nie pofatygował się do mnie z ofertą. Szkoda.  Do jutra muszę coś kupić, więc czas dać nura w internety.

To korzystaj z innych. Sam dzwoń.

Dnia 16.11.2024 o 19:02, Walezy napisał:

Ciekawa oferta: https://s4home.pl/kolumny-podstawkowe/focal-aria-906-black-hgl-outlet.html

ktoś ma pojęcie co stoi za ‘HGL outlet’? HGL, to zakładam, że high gloss, natomiast ‘outlet’?

nie ma już tej serii wiec może to być ekspozycja a może to być nowe ale wyprzedawane.

12 godzin temu, Walezy napisał:

Dzięki ekipie z @Q21 PM7000n pracuje od dziś z Focal’ami Vestia. Dostarczone szybko, i w dobrej cenie. 
Dzieki @Q21!

PM 7000n za 3000 zł?

Bardzo fajny wzmak. Ja polecam do póki jest.

Napisano
18 minut temu, Piotr Sonido napisał:

PM 7000n za 3000 zł?

Bardzo fajny wzmak. Ja polecam do póki jest.

Nie wiem po ile chodzą teraz. Miałem dwa PM7000n i oddałem jeden członkowi rodziny. 
A wzmacniacz faktycznie bardzo dobry, przez 5 ostatnich lat od zakupu moich nie znalazłem godnego następcy. Mam teraz Model M1, który zastąpił tego PM7000n co się go pozbyłem, który pracował również z telewizorem. I muszę powiedzieć że jestem pod wrażeniem. Bardziej nadaje się do zastosowania z TV jako system 2.0 lub 2.1. A i od strony muzycznej niczego mu nie brakuje. 

To powiedziawszy PM7000n, który pewnie zniknie z rynku wkrótce, to bardzo dobry sprzęt w swojej klasie.  Miałem dwa i nigdy nie żałowałem zakupu.

Napisano
22 godziny temu, Walezy napisał:

Nie wiem po ile chodzą teraz. Miałem dwa PM7000n i oddałem jeden członkowi rodziny. 
A wzmacniacz faktycznie bardzo dobry, przez 5 ostatnich lat od zakupu moich nie znalazłem godnego następcy

No po 3000 zł chodzi teraz, chodził.

22 godziny temu, Walezy napisał:

Mam teraz Model M1, który zastąpił tego PM7000n co się go pozbyłem, który pracował również z telewizorem. I muszę powiedzieć że jestem pod wrażeniem. Bardziej nadaje się do zastosowania z TV jako system 2.0 lub 2.1. A i od strony muzycznej niczego mu nie brakuje. 

No do TV ok ale jednak w stosunku do 7000n to taki regres. Chyba że tam nie pracują kolumny jakieś wybitne i system faktycznie do TV.

23 godziny temu, Walezy napisał:

To powiedziawszy PM7000n, który pewnie zniknie z rynku wkrótce, to bardzo dobry sprzęt w swojej klasie.

No tak to już końcówka. Nowy model ma tylko inna obudowe i kosztuje ponad 6000 zł :D

Napisano
Dnia 29.11.2024 o 06:31, Piotr Sonido napisał:

No do TV ok ale jednak w stosunku do 7000n to taki regres. Chyba że tam nie pracują kolumny jakieś wybitne i system faktycznie do TV.

Dlaczego regres? Robiłeś porównanie A-B pomiędzy M1 i PM 7000n?

Napisano
9 godzin temu, Walezy napisał:

Dlaczego regres? Robiłeś porównanie A-B pomiędzy M1 i PM 7000n?

nie, ale znam konstrukcję M1. I zgadzam się z kolegami wyżej jaka to będzie prezentacja.

PM7000n i jego następstwo w nowym wzornictwie, tylko wzornictwie, jest dwukrotnie droższy.

To jest regres. Ale mówie jeśli system tylko do TV no to ok.

Napisano
2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

PM7000n i jego następstwo w nowym wzornictwie, tylko wzornictwie, jest dwukrotnie droższy.

Kontynuacją PM7000n jest Model 60n ? Sekcja wzmacniacza wydaje się wyglądać bardzo podobnie, moc też taka sama.

Dołożyli HDMI wyjście na zewnętrzna końcówke, inny dac, odświeżony wygląd, więc jakieś tam zmiany są. Inna sprawa , że 3 tys vs 6,5 tys to spora różnica.

Napisano (edytowany)
4 godziny temu, Tomasz S. napisał:

Inna sprawa , że 3 tys vs 6,5 tys to spora różnica.

6 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Gadanie. 7000N kosztował w 2020 roku katalogowo 5400 zł. 6600 zł z 60N nie jest więc żadną sensacją. Uwzględniając ogromną inflację, to 60N zdaje się nawet relatywnie tańszą propozycją. 

Te 3000 zł to przecież okazyjna cena wyprzedażowa. Trudno to porównywać (chyba, że z outletową ceną 60N w 2028;)

Edytowano przez Kraft
Napisano
22 godziny temu, Tomasz S. napisał:

Kontynuacją PM7000n jest Model 60n ? Sekcja wzmacniacza wydaje się wyglądać bardzo podobnie, moc też taka sama.

Tak, to jest to samo w nowej odsłonie.

22 godziny temu, Tomasz S. napisał:

Inna sprawa , że 3 tys vs 6,5 tys to spora różnica.

O tym mówie

17 godzin temu, Kraft napisał:

Gadanie. 7000N kosztował w 2020 roku katalogowo 5400 zł. 6600 zł z 60N nie jest więc żadną sensacją. Uwzględniając ogromną inflację, to 60N zdaje się nawet relatywnie tańszą propozycją. 

Te 3000 zł to przecież okazyjna cena wyprzedażowa. Trudno to porównywać (chyba, że z outletową ceną 60N w 2028;)

Zgadzam się. Natomiast wiemy po ile mozna ten wzmacniacz kupić tak? Wiec jaki sens dawać 3500 zł wiecej za HDMI. Insaine.

16 godzin temu, Q21 napisał:

Prawda :) Nie ma co porównywać cen świeżych produktów z tymi kilkuletnimi. 

Na tym polega problem rynku audio że do póki produkty są nowe, z gwarancją to właśnie można. Tak działa to od lat.

W przypadku kolumn, amplitunerów kina czy wzmacniaczy.

Bo dostajesz ten sam produkt (czesto) w znacznie nazwijmy to łagodnie innej cenie.

Natomiast rozumiem i się zgadzam. Wiem dlaczego jest droższy.

Mowie tylko z punktu widzenia klienta.