Skocz do zawartości

Fyne Audio F500SP, MA Gold 100 5G czy KEF Q Concerto Meta czy może coś innego?

Tweeter2016

Recommended Posts

Co ja mogę sądzić ?!? :) Nie znam ich.

Bez wątpienia firma b. dobra.  O większym modelu S400 MK2 recenzenci rozpływają się w samych superlatywach i podają go w grupie najciekawszych paczek - obok KEF R3 Meta czy MA Gold 100 - do 2500 Euro.

Wydaje mi się to (cholernie) dobra oferta za 4k ze standami. Natomiast na temat ich brzmienia się nie wypowiem.

Mimo weekendu, nie chcę fantazjować :D  :D

Dnia 2.11.2024 o 14:50, rajdek napisał:

Tzn?

To nie są kolumny dla wszystkich. Mają swoj charakter.

Dnia 2.11.2024 o 14:50, rajdek napisał:

Jaka kwestia?

Wzmacniacza

Dnia 2.11.2024 o 14:51, Tweeter2016 napisał:

Miałem na myśli F500 SP nie zwykłe F500, ale koledzy twierdzą, ze na większy metraż są przewidziane.

A no to różnica jest. Na wiekszy? One dają rade też w mniejszym metrażu. Chodź są podatne na bliskośc ściany w ten sposób mozna regulować tez ilosć basu. Ale tez jakosć.

Dnia 2.11.2024 o 14:51, Tweeter2016 napisał:

Jest Yamaszka "tysiąc" - zła? Nie chciałbym się z nią rozstawać, tak ją lubię!

Jest ok

Dnia 2.11.2024 o 14:59, rajdek napisał:

Nie daj się wmanewrować, bo skończył się na tym że trzeba będzie mieszkanie na koniec zmienić 😉 

Moja rada, ogranicz wybór kolumn do 3 paczek, odsłuchaj u siebie, podejmiesz najwłaściwszą decyzję.

Moja rada jest taka sama.

Dnia 3.11.2024 o 14:54, Tweeter2016 napisał:

Ja się odniosłem do Volvo i Philipsa. Firmy Indiana Line nie znam, poza tym że gdzieś raz poraz ktoś je poleca, to nie miałem z nią żadnej styczności.

Teraz to Polska firma. Naleząca do audioklnu = Top HiFi. Z włoskimi niegdyś tradycjami, robiona w chinach :)

Znaczy produkt światowy.

2 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

A no to różnica jest. Na wiekszy? One dają rade też w mniejszym metrażu. Chodź są podatne na bliskośc ściany w ten sposób mozna regulować tez ilosć basu. Ale tez jakosć.

W innym wątku ( F501 na jaki minimalny metraż ? ) doszedłem do wniosku, że nie warto F500SP w moim przypadku. Dużo basu mają, a góra niestety stonowana jest - czyli odwrotnie jakbym chciał :)

21 minut temu, Tweeter2016 napisał:

W innym wątku ( F501 na jaki minimalny metraż ? ) doszedłem do wniosku, że nie warto F500SP w moim przypadku. Dużo basu mają, a góra niestety stonowana jest - czyli odwrotnie jakbym chciał :)

A no to ok. To już odpadają w takim razie.

A co z innych? Troche mnie nie było tu na forum co się zmieniło? Co odsłuchałeś?

3 godziny temu, KrólKiczu napisał:

Pewnie będzie ok. W sumie dynavox to też nie jest jakaś firma-krzak. Może kolega @elektron6się wypowie.

Dynavox to niemiecka firma dystrybująca elektronikę. Produkcja raczej jest w Chinach - miałem kilka wzmacniaczy lampowych tej marki i podzespoły były typowo chin. Taka produkcja raczej budżetowa choć wzmacniacz vr70 pp na el34 nie był najgorszy.