rajdek Napisano 2 listopada 2024 Napisano 2 listopada 2024 Focale odpadają ? Brałeś pod uwagę Aria Evo X N°1 Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano 2 listopada 2024 Autor Napisano 2 listopada 2024 Odpadają i nie dlatego, ze są złe, tylko szukam odmiany. Po dwóch latach używania Focali chce spróbować czegoś innego. Jak wrócę do Focali to za ~dziesięć lat po kilku zestawach innych firm. Jeszcze wrócę do: - Fyne Audio F500 SP - Bowers and Wilkins 607 S3 jak powyższe oceniacie? Dobry kierunek? Odpisz, cytując
rajdek Napisano 2 listopada 2024 Napisano 2 listopada 2024 2 godziny temu, Tweeter2016 napisał: wcisnąć pedał gazu i ruszyć na odsłuchy 🙂 2 Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano 2 listopada 2024 Autor Napisano 2 listopada 2024 Gorzej jakbym wrócił z Esperanzą. Słyszałem, że Pylon ma dobre tylko Jaspery, a reszta jest bardzo średnia. Potwierdzicie? Odpisz, cytując
rajdek Napisano 2 listopada 2024 Napisano 2 listopada 2024 I to będzie odmiana od Focal 🙂 5 minut temu, Tweeter2016 napisał: Gorzej jakbym wrócił z Esperanzą. Słyszałem, że Pylon ma dobre tylko Jaspery, a reszta jest bardzo średnia. Potwierdzicie? To Esperanza produkuje kolumny... Pylon Diamond 15 warty odsłuchu. 1 Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano 2 listopada 2024 Autor Napisano 2 listopada 2024 9 minut temu, rajdek napisał: To Esperanza produkuje kolumny... I to poważne! (jak na możliwości Chińczyków). Mam w domu dwie pary, najlepiej grają ESPERANZA Leggiero 2.0 - prawdziwe Chi-Fi. 1 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 2 listopada 2024 Napisano 2 listopada 2024 Do Yamaha proponuję spróbować Indiana Line . Może najnowsze Diva 3 Słuchałem u kolegi Cezarem Yamaha (1000 , 1100 ?) z Tesi 561 . Pozytywne zaskoczenie. Polecam chociaż się zapoznać z ich ofertą. Top HiFi , chyba je wypożycza na testy . 1 Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano 2 listopada 2024 Autor Napisano 2 listopada 2024 Diva 3 - jedwabna kopułka, 90 dB, BR z przodu - na papierze wyglądają OK. Co to za firma. Kto to robi? Włoska firma. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 2 listopada 2024 Napisano 2 listopada 2024 Polecam chociaż posłuchać . Można się miło zdziwić. Mam Nie wygórowana cena . Czasami najprostsze rzeczy sprawdzają się najlepiej. Sam myślę , czy nie wrócić do starych Mission 701 . Teraz z czeluści wyjąłem 700 i jest miło , 701 są lepsze od 700 Szukam 772 , ale ciężko dostępne. Stara szkoła 🏫. 2 Odpisz, cytując
Webster.brd Napisano 2 listopada 2024 Napisano 2 listopada 2024 Dnia 31.10.2024 o 20:17, Tweeter2016 napisał: Ja bym był za f500sp. Zupełnie inne granie niż focao. Ale wiadomo że warto posłuchać. 1 Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano 2 listopada 2024 Autor Napisano 2 listopada 2024 Masz je, korzystasz? A może słuchałeś ich? Coś więcej możesz o nich napisać? Odpisz, cytując
Webster.brd Napisano 2 listopada 2024 Napisano 2 listopada 2024 (edytowany) Już Ci kiedyś pisałem. Miałem f502, a słuchałem też 502 SP, ale wtedy były dla mnie za drogie. Mi bardzo podobał się ich dzwięk, ale czy Tobie to musisz sam ocenić. Tak czy inaczej w obecnej cenie na pewno są warte uwagi. A co do metrażu: boisz się, że będa za duże do Twojego małego pomieszczenia. Z monitorami jest ten plus że łatwiej załatwić je sobie na testy u siebie. Wiem, że jest z tym troche zachodu, ale widzę że Ci zależy na dobrym wyborze, więc warto zadzwonić do "na temat audio" i zapytać czy wyślą kolumny na testy. Jak się uda to konieczenie daj znać jak Ci się podobał odsłuch. Edytowano 2 listopada 2024 przez Webster.brd 2 Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano 2 listopada 2024 Autor Napisano 2 listopada 2024 Czytałem że powinny być metr od bocznych ścian i pół metra od tylnej, a to oznacza standy. Sporo sklepów je ma, zapytam wszystkie sklepy o demówki. Tu są ich dokładne pomiary: https://www.stereophile.com/content/fyne-audio-f500sp-loudspeaker-measurements Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 3 listopada 2024 Napisano 3 listopada 2024 13 godzin temu, Tweeter2016 napisał: Diva 3 - jedwabna kopułka, 90 dB, BR z przodu - na papierze wyglądają OK. Co to za firma. Kto to robi? Włoska firma. Tak włoska Indiana Line Odpisz, cytując
stach_s Napisano 3 listopada 2024 Napisano 3 listopada 2024 Tak, nazwa włoska, tylko nazwa. Produkt chinski Choć wcale nienajgorszy Miałem dawno temu Tesi 261, całkiem niezły budżetowy monitor, IMHO fajniejszy od tanich Elaców. 1 Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano 3 listopada 2024 Autor Napisano 3 listopada 2024 3 godziny temu, stach_s napisał: Tak, nazwa włoska, tylko nazwa. Produkt chinski Czyli coś jak Philips, gdzie prawdziwy Philips zostawił sobie chyba tylko dział z żarówkami. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 3 listopada 2024 Napisano 3 listopada 2024 Tak samo Volvo i wiele innych europejskich firm jest kupowanych , aby mieć certyfikat CE To się dzieje od dekady , może dwóch Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano 3 listopada 2024 Autor Napisano 3 listopada 2024 Tak, to niestety prawda, ale ktoś te firmy wcześniej "upierdziela" żeby przestały być rentowne i żeby je odddać Chińczykom za bezcen. Odpisz, cytując
stach_s Napisano 3 listopada 2024 Napisano 3 listopada 2024 Trochę chybione porównania, bo Indiana Line nigdy nie było marką tego kalibru. Tu Chińczycy kupili sobie "historię" z europejskimi korzeniami i tyle 1 Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano 3 listopada 2024 Autor Napisano 3 listopada 2024 Ja się odniosłem do Volvo i Philipsa. Firmy Indiana Line nie znam, poza tym że gdzieś raz poraz ktoś je poleca, to nie miałem z nią żadnej styczności. Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 3 listopada 2024 Napisano 3 listopada 2024 1 godzinę temu, Tweeter2016 napisał: prawdziwy Philips zostawił sobie chyba tylko dział z żarówkami. Ale jakimi😏 UVC coolers. Te długaśne żarówki z Eindhoven zabezpieczają chłodnice statków przed porastaniem. Zajmuję się tym. Poza tym w medycynie Philips dzieli tort z Siemensem. Poszukują odważnych i wykształconych do roboty. A ich nima. Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano 3 listopada 2024 Autor Napisano 3 listopada 2024 1 minutę temu, AudioTube napisał: Poszukują odważnych i wykształconych do roboty. A ich nima. Jak nie, jak tak! Jak nima, jak do Europy ściągają miliony "odważnych i wykształconych" z Afryki każdego roku. 1 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 3 listopada 2024 Napisano 3 listopada 2024 Po tych wykształconych także z Afryki to sami latają, mieszkanie dają i chuchają, by konkurencja ich nie podebrała. Uwielbiam newsy. Pełnopasmowe. 1 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 3 listopada 2024 Napisano 3 listopada 2024 A , po co udawać , że w Europie mamy ,,umysły" ? Z populacji Chin i Indii , niech będzie 0.01 % bystrych i nas zagonią w kozi róg 2 sprawa , państwo Chińskie wszystko dofinansowuje , a u nas tylko podnosi się ZUS , zielona energia i inne g... 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts