Skocz do zawartości

Fyne Audio F500SP, MA Gold 100 5G czy KEF Q Concerto Meta czy może coś innego?

Recommended Posts

Napisano

Odpadają i nie dlatego, ze są złe, tylko szukam odmiany. Po dwóch latach używania Focali chce spróbować czegoś innego. Jak wrócę do Focali to za ~dziesięć lat po kilku zestawach innych firm.

Jeszcze wrócę do:

- Fyne Audio F500 SP

- Bowers and Wilkins 607 S3

jak powyższe oceniacie? Dobry kierunek?

Napisano

I to będzie odmiana od Focal 🙂

5 minut temu, Tweeter2016 napisał:

Gorzej jakbym wrócił z Esperanzą.

Słyszałem,  że Pylon ma dobre tylko Jaspery, a reszta jest bardzo średnia. Potwierdzicie?

To Esperanza produkuje kolumny...

Pylon Diamond 15 warty odsłuchu.

Napisano

Do Yamaha proponuję spróbować Indiana Line . Może najnowsze Diva 3

Słuchałem u kolegi Cezarem Yamaha (1000 , 1100 ?) z Tesi 561 . Pozytywne zaskoczenie. Polecam chociaż się zapoznać z ich ofertą. 

Top HiFi , chyba je wypożycza na testy .

Napisano

Polecam chociaż posłuchać . Można się miło zdziwić. Mam Nie wygórowana cena . Czasami najprostsze rzeczy sprawdzają się najlepiej.:)

Sam myślę , czy nie wrócić do starych Mission 701 . Teraz z czeluści wyjąłem 700 i jest miło , 701 są lepsze od 700 :)

Szukam 772 , ale ciężko dostępne. Stara szkoła 🏫.

Napisano (edytowany)

Już Ci kiedyś pisałem. Miałem f502, a słuchałem też 502 SP, ale wtedy były dla mnie za drogie. Mi bardzo podobał się ich dzwięk, ale czy Tobie to musisz sam ocenić. Tak czy inaczej w obecnej cenie na pewno są warte uwagi.

A co do metrażu: boisz się, że będa za duże do Twojego małego pomieszczenia. Z monitorami jest ten plus że łatwiej załatwić je sobie na testy u siebie. Wiem, że jest z tym troche zachodu, ale widzę że Ci zależy na dobrym wyborze, więc warto zadzwonić do "na temat audio" i zapytać czy wyślą kolumny na testy. Jak się uda to konieczenie daj znać jak Ci się podobał odsłuch.

Edytowano przez Webster.brd
Napisano
1 godzinę temu, Tweeter2016 napisał:

prawdziwy Philips zostawił sobie chyba tylko dział z żarówkami.

Ale jakimi😏
UVC coolers. Te długaśne żarówki z Eindhoven zabezpieczają chłodnice statków przed porastaniem. Zajmuję się tym.
Poza tym w medycynie Philips dzieli tort z Siemensem. 

Poszukują odważnych i wykształconych do roboty. A ich nima.

Napisano

A , po co udawać  , że w Europie mamy ,,umysły" ? 

Z populacji Chin i Indii , niech będzie 0.01 % bystrych i nas zagonią w kozi róg 

2 sprawa , państwo Chińskie wszystko dofinansowuje  , a u nas tylko podnosi się ZUS , zielona energia i inne g...