dankrol Napisano 16 marca Napisano 16 marca 11 minut temu, Mateusz Jaromin napisał: Numer seryjny mam DCPR0824…..czyli raczej niższy od Twego. Załączam zdjęcia wg Twych wskazówek: widać pył oraz mazy od wilgotnej szmatki. Dzięki - no ten wygląda OK Na marginesie, DCPR082400229 miałem w grudniu 2024 - pierwszy, który dojechał bez obić i rys - jednak szczęście trwało krótko bo zauważyłem te "kwiatki" na froncie. Przed nim miałem 3 sztuki w ciagu 1 tygodnia z numerami DCPR0624xxxxx - ale tamte miały inne problemy (opisywałem wcześniej) więc akurat front nie zwrócił mojej uwagi Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 17 marca Napisano 17 marca Dnia 15.03.2025 o 16:05, Mateusz Jaromin napisał: Czarny. Wygląda ok. Nie boisz się go trzymać w takiej szafce? Odpisz, cytując
dankrol Napisano 17 marca Napisano 17 marca 14 godzin temu, Mateusz Jaromin napisał: Numer seryjny mam DCPR0824…..czyli raczej niższy od Twego. Załączam zdjęcia wg Twych wskazówek: widać pył oraz mazy od wilgotnej szmatki. Jeszcze dla pewności - te pionowe smugi to na pewno do wilgotnej szmatki? Rozumiem, że nie "mienią" się błękitnym kolorem podczas "ruszania" zródłem światła: Dopytuję bo jak robiłem zdjęcie w normalnym świetle to te mikropęknięcia wyglądały tak (ledwo widoczne, szare ryski): Natomiast gdy poświęciłem latarką (punktowe światło z kierunku telefonu) to pęknięcia "pięknie" się mienią odcieniami błękitu jak na filmie, który wrzucałem. 1 Odpisz, cytując
Mateusz Jaromin Napisano 17 marca Napisano 17 marca 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Wygląda ok. Nie boisz się go trzymać w takiej szafce? Już nie, bo przeniosłem go na górę szafki 🙂 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 18 marca Napisano 18 marca 19 godzin temu, Mateusz Jaromin napisał: Już nie, bo przeniosłem go na górę szafki 🙂 lepiej mu tam. Od razu jakby się tak cieszył. Odpisz, cytując
dankrol Napisano Środa o 10:26 Napisano Środa o 10:26 Witam po krótkiej przerwie. Jako, że zacząłem urlop, postanowiłem dać ostatnią szansę PMA-3000ne - w zeszłym tygodniu kupiłem go z nowej dostawy - już szósty raz! Co ciekawe, od modelu ze stycznia br., ten ostani miał numer seryjny, wyższy tylko o 76. Niestety w temacie "spartaczonego" frontu nic się nie zmieniło. Podobnie jak to, że kolejny egzemplarz, wysłany z magazynu, wyjąłem z kartonu brudny! Czegoś takiego nie doświadczyłem przy zakupie innych urządzeń Denon (zresztą innych firm rownież). Mimo, że front nie ma wpływu na brzmienie - ja osobiście jestem zniesmaczony całą sytuacją (od grudnia 2024) i całkowicie odpuszczam ten "flagowy" model. Puki co, u mnie nadal zostaje PMA-1700ne a kolejny wzmacniacz jak i inne "klocki" raczej bedą od innych producentów. Poniżej krótki film z ostanim egzemplarzem w roli głównej: 2 Odpisz, cytując
Mateusz Jaromin Napisano Środa o 10:29 Napisano Środa o 10:29 (edytowany) A front PMA-1700NE jest gładziutki ? Ja tam jestem z grania PMA-3000NE zadowolony; jest o klasę lepiej niż w 1520AE. Ryski jakie pokazujesz pewnie też mam lecz nie zwracam na nie uwagi. Owszem, karygodne jest ich występowanie. Pytanie też, czy inne Yamahy, Marantze czy Rotele też tak mają ? 😉 Edytowano wczoraj o 16:49 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując
dankrol Napisano Środa o 10:34 Napisano Środa o 10:34 (edytowany) Tak, w PMA-1700NE jest wszystko OK. Zresztą w DNP-2000NE i DCD-900NE również. Wcześniej, kilka lat temu, miałem rożne urządzenia Yamahy - również nie było czegoś takiego. Nie ukrywam, że żałuję bo to fajny wzmacniacz ale za bardzo mnie to drażni. Edytowano wczoraj o 16:50 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 05:33 Napisano wczoraj o 05:33 19 godzin temu, dankrol napisał: w zeszłym tygodniu kupiłem go z nowej dostawy - już szósty raz! to się nazywa FAN! Odpisz, cytując
dankrol Napisano wczoraj o 05:37 Napisano wczoraj o 05:37 2 minuty temu, Piotr Sonido napisał: to się nazywa FAN! Niestety już były… 1 Odpisz, cytując
Mateusz Jaromin Napisano wczoraj o 11:06 Napisano wczoraj o 11:06 Serio sześć razy brałeś nową sztukę i zwracałeś ?? Jesteś mocno zdeterminowany; musi ten wzmak Ci bardzo pasować dźwiękowo, skoro gotów jesteś tyle przy tym skakać. Fakt, wzmak gra pięknie; pytanie, czy w tych pieniądzach można dostać coś porównywalnego w kwestii jakości dźwięku i z nieporysowanym frontem ? Może Yamaha A-S2200 ? Odpisz, cytując
dankrol Napisano wczoraj o 13:15 Napisano wczoraj o 13:15 (edytowany) Serio, serio... ale w sumie "duże" podejścia były tylko 3 Pierwsze egzemplarze miały inne problemy (co opisywałem parę postów wyżej) i 4 sztuki przerobiłem ciągiem jeszcze w grudniu 2024 Owszem, pasował mi dźwiękowo, wizualnie i konstrukcyjnie - wielowarstwowe PCB, szyny połączeniowe zamiast kabli itd. (jestem inżynierem - można powiedzieć "z branży"). Na ten moment, przy zmianie najbardziej prawdopodobny jest MICHI X3 S2 - jako, że dobrze zgrywa się z B&W. Przy czym relatywnie niewielka różnica w cenie X5 powoduje, że go nie wykluczam Edytowano wczoraj o 16:51 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano wczoraj o 14:14 Napisano wczoraj o 14:14 @dankrol jestem ciekaw jak opisał byś różnicę w graniu między 1700 a 3000. Z góry dziękuję Odpisz, cytując
Mateusz Jaromin Napisano wczoraj o 14:24 Napisano wczoraj o 14:24 1 godzinę temu, dankrol napisał: Serio, serio... ale w sumie "duże" podejścia były tylko 3 Pierwsze egzemplarze miały inne problemy (co opisywałem parę postów wyżej) i 4 sztuki przerobiłem ciągiem jeszcze w grudniu 2024 Owszem, pasował mi dźwiękowo, wizualnie i konstrukcyjnie - wielowarstwowe PCB, szyny połączeniowe zamiast kabli itd. (jestem inżynierem - można powiedzieć "z branży"). Na ten moment, przy zmianie najbardziej prawdopodobny jest MICHI X3 S2 - jako, że dobrze zgrywa się z B&W. Przy czym relatywnie niewielka różnica w cenie X5 powoduje, że go nie wykluczam Mówisz o wzmakach za 25k oraz 32k PLN. Cena ponad 2-krotnie wyższa od PMA-3000NE, więc na inny level wchodzisz. A Arcam SA45 rozważasz ? 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano wczoraj o 14:35 Napisano wczoraj o 14:35 W Michi od strony estetycznej jest taki problem, że wyglądający na zdjęciach jak czarny wyświetlacz w praktyce wyraźnie świeci na niebieskawy kolor, odcinając się od czarnej tafli. Jak dla mnie psuje to cały efekt. Na firmowych zdjęciach wygląda to tak: Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano wczoraj o 15:23 Napisano wczoraj o 15:23 (edytowany) Kwestia zrobienia zdjęć i światła w otoczeniu. Ilekroć stałem przed produktami Michi, kolor ekranu był w zasadzie czarny... Edytowano wczoraj o 16:52 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując
Q21 Napisano wczoraj o 15:28 Napisano wczoraj o 15:28 Pewnie ma kiepskie kąty widzenia ten ekran, stąd taki problem. Odpisz, cytując
Mateusz Jaromin Napisano wczoraj o 15:33 Napisano wczoraj o 15:33 A jak już trzymamy się tematu, tj. Denka PMA-3000NE: co zamiast niego do Pylon Audio Diamond 30 mk II, z nieporysowanym przodem w zbliżonym budżecie pasuje ? W sensie jaki wzmacniacz zagra czyściej, z większą średnicą, bardziej rasowo, dostojniej, z mocniejszym wykopem ? Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 16:16 Napisano wczoraj o 16:16 (edytowany) 3 godziny temu, dankrol napisał: wielowarstwowe PCB Tylko czy to akurat jest zaletą w audio? Bo w płytach głównych, to była konieczność. Edytowano wczoraj o 16:17 przez pairtick Odpisz, cytując
dankrol Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowany) 15 godzin temu, Nowy75 napisał: @dankrol jestem ciekaw jak opisał byś różnicę w graniu między 1700 a 3000. Z góry dziękuję PMA-3000 sprawia wrażenie (po PMA-1700) podbicia na krańcach pasma. Nie nazwałbym różnicy w brzemieniu „przepaścią” ale jednak jest trochę inaczej. Bas był nieco „głębszy” co było na plus, natomiast nieco jaśniejsza góra pasma - z moimi B&W 703 S3 czasami była na granicy „drażniącej”. Subiektywnie, PMA-3000 zagrał nieco bardziej „żywo” od PMA-1700 co mi akurat się podobało, jednak góra pasma nie każdemu może się podobać, zwłaszcza z „jasnymi” kolumnami. Zaznaczam, że oba wzmacniacze były podłączone kablem cyfrowym i grały na wewnętrznych DAC-ach, a PMA-3000 ma zupełnie inny upsampler i przetworniki. Nie mialem czasu na jakieś „szczegółowe” porównania torów analogowych - bo i tak korzystam z połączeń cyfrowych. 13 godzin temu, Q21 napisał: Pewnie ma kiepskie kąty widzenia ten ekran, stąd taki problem. Bo to zapewne zwykły TFT a nie IPS. Wizualnie też mnie to trochę „martwi” BTW. PMA-1700 i PMA-3000 mają OLEDy - monochromatyczne ale z obsługą skali szarości - aliasing fontów wygląda obłędnie w porównaniu do zwykłych VFD stosowanych np w PMA-A110. Edytowano 14 godzin temu przez dankrol Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 18 godzin temu, Mateusz Jaromin napisał: pytanie, czy w tych pieniądzach można dostać coś porównywalnego w kwestii jakości dźwięku i z nieporysowanym frontem myślę że całkiem sporo 14 godzin temu, Mateusz Jaromin napisał: A jak już trzymamy się tematu, tj. Denka PMA-3000NE: co zamiast niego do Pylon Audio Diamond 30 mk II, z nieporysowanym przodem w zbliżonym budżecie pasuje ? W sensie jaki wzmacniacz zagra czyściej, z większą średnicą, bardziej rasowo, dostojniej, z mocniejszym wykopem ? Do Diamond nie brał bym Denona tylko cos bardziej otwartego. Właśnie Yamaha, Primare, Arcam, Cyrus, Odpisz, cytując
dankrol Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 14 godzin temu, Mateusz Jaromin napisał: A jak już trzymamy się tematu, tj. Denka PMA-3000NE: co zamiast niego do Pylon Audio Diamond 30 mk II, z nieporysowanym przodem w zbliżonym budżecie pasuje ? W sensie jaki wzmacniacz zagra czyściej, z większą średnicą, bardziej rasowo, dostojniej, z mocniejszym wykopem ? Zamierzasz pozbyć się swojego PMA-3000? 13 godzin temu, pairtick napisał: Tylko czy to akurat jest zaletą w audio? Bo w płytach głównych, to była konieczność. Moim zdaniem tak - pozwala to uzyskać niższą reaktancję połączeń i optymalizować obwody zasilania na PCB. Do tego Denon chwali się, że w PMA-3000 zastosowali grubszą warstwę miedzi w PCB. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 1 godzinę temu, dankrol napisał: Moim zdaniem tak - pozwala to uzyskać niższą reaktancję połączeń i optymalizować obwody zasilania na PCB. Do tego Denon chwali się, że w PMA-3000 zastosowali grubszą warstwę miedzi w PCB. Dla mnie, to jest sprzeczne w odniesieniu do indukcji. Odpisz, cytując
dankrol Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 2 minuty temu, pairtick napisał: Dla mnie, to jest sprzeczne w odniesieniu do indukcji. Możesz rozwinąć? Odpisz, cytując
Recommended Posts