dankrol Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) 45 minut temu, rajdek napisał: Te mikrorysy są od polerowania, trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie czy chcę słuchać muzyki czy oglądać panel pod mocnym światłem i ostrym kącie, bo tego nie widać w normalnych warunkach. Te rysy nie są od żadnego polerowania - to "spartaczony" proces anodowania, wskutek którego cała warstwa jest popękana (w literaturze jako najczęstszą przyczynę podaje się zbyt szybkie wychłodzenie elementu po galwanizacji). Nie wiem skąd u Ciebie ta teoria o polerowaniu? Jeśli już to szczotkowaniu - ale to są poziome, ozdobne rysy. To, że w nowym egzemplarzu słabo widać te pęknięcia w "normalnych" warunkach - bo jednak widać(!) jako szare "pionowe" rysy - nie gwarantuje, że z czasem cała powłoka nie będzie się np. łuszczyć bo jednak aluminium rozszerza się i kurczy pod wpływem zmian temperatury. Ja osobiście nie zamierzam tego sprawdzać! Tym bardziej, jak pisałem widać to w normalnym świetle, tylko nie rzuca się w oczy tak jak przy podświetleniu pod kątem. Osobiście, po 6 probach i wciskaniu kitu ze strony supportu, że to w transporcie - więcej nie kupię tego modelu nawet jak Denon się ogarnie... jeśli w ogóle jeszcze kiedykolwiek kupię coś od Denona. 22 minuty temu, Mateusz Jaromin napisał: Ja tego na swojej sztuce nie widzę. Nawet gdy przyglądam się temu z latarką w ręku. Bierz, bo warto. Miej na uwadze jego rozmiary i wagę, bo to kawał klocka jest. Ale jak to gra... 😉 Co do grania - to moim skromnym zdaniem, różnica w cenie względem PMA-1700ne jest mocno nieadekwatna... Edytowano 3 godziny temu przez dankrol Odpisz, cytując
kdawid Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, Mateusz Jaromin napisał: Ja tego na swojej sztuce nie widzę. Nawet gdy przyglądam się temu z latarką w ręku. Bierz, bo warto. Miej na uwadze jego rozmiary i wagę, bo to kawał klocka jest. Ale jak to gra... 😉 Dzięki za odpowiedź co do rys. A co do rozmiarów i wagi to właśnie między innymi rozmiary i waga sprawiają, że chcę go kupić. Odpisz, cytując
dankrol Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 53 minuty temu, Mateusz Jaromin napisał: Tak, mówiliśmy w tym wątku o uzysku 3000NE względem 1700NE. Zmiana nie jest jak dzień i noc i na pewno nie uzasadnia ceny wyższej o 120%. Ja przechodziłem nie z 1700NE lecz z 1520AE to raz, a dwa, że jednak 3000NE gra pięknie, mimo że mógłby być tańszy. Pisałem o problemach Dankrola z jednym ze sprzedawców Denka i padoł mi takie coś: Pozwolisz, że odniosę się do zarzucanego mi kłamstwa przez jakiegoś sprzedawcę. Nie jestem żadną "konkurencją" - wręcz przeciwnie, jestem wieloletnim fanem marki Denon. Mój obecny setup PMA-1700ne, DNP-2000ne, DCD-900ne: Dla zainteresowanych - w internecie po nicku łatwo można sprawdzić gdzie i na jakim stanowisku pracuję - nie ma ono nic wspólnego z handlem itd. A jakby jednak był problem to zainteresowanym podeślę link Jak pisałem, miała być zmiana z PMA-1700ne ale wyszły problemy, które tu opisałem wraz z dokumentacją foto/video. Zresztą korespondencję z suportem Denon EU, w której zwalali to na transport też posiadam. A teza, że szukam problemów żeby oddać - poważnie? Wszystkie 6 sztuk PMA-3000ne, jak zresztą moje pozostałe urządzenia, były kupowane w Denon Store przez internet, więc jest do 14 dni zwrot bez podania przyczyny. A to, że ktoś nie widzi lub nie chce tych rysek zobaczyć to już nie moja sprawa - w każdym razie w Denonie po zwrotach widzieli o co chodzi. Rozmawiałem z nimi telefonicznie i nie traktowali tego w wymiarze jakiejś "fanaberii". Dodam, że wszystkie 6 sztuk zamawiałem w jednym i tym samym punkcie i u tego samego człowieka, który cały czas podchodził do tematu bardzo profesjonalnie. Edytowano 3 godziny temu przez dankrol 1 Odpisz, cytując
Mateusz Jaromin Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, kdawid napisał: Dzięki za odpowiedź co do rys. A co do rozmiarów i wagi to właśnie między innymi rozmiary i waga sprawiają, że chcę go kupić. Swoją drogą, kilka dni temu Denek podniósł ceny; 3000NE wzrósł (katalogowo) z 15 199 PLN do 15 999 PLN; DCD-3000NE z 10 999 PLN na 11 199 PLN, PMA-1700NE z 6 199 PLN do 6 999 PLN a DCD-1700NE z 4 999 PLN do 5 399 PLN. Wygląda na to, że tanio już było. 2 minuty temu, dankrol napisał: Pozwolisz, że odniosę się do zarzucanego mi kłamstwa przez jakiegoś sprzedawcę. Nie jestem żadną "konkurencją" - wręcz przeciwnie, jestem wieloletnim fanem marki Denon. Mój obecny setup PMA-1700ne, DNP-2000ne, DCD-900ne: Dla zainteresowanych - w internecie po nicku łatwo można sprawdzić gdzie i na jakim stanowisku pracuję - nie ma ono nic wspólnego z handlem itd. A jakby jednak był problem to zainteresowanym podeślę link Jak pisałem, miała być zmiana z PMA-1700ne ale wyszły problemy, które tu opisałem wraz z dokumentacją foto/video. Zresztą korespondencję z suportem Denon EU, w której zwalali to na transport też posiadam. A teza, że szukam problemów żeby oddać - poważnie? Wszystkie 6 sztuk PMA-3000ne, jak zresztą moje pozostałe urządzenia, były kupowane w Denon Store przez internet, więc jest do 14 dni zwrot bez podania przyczyny. A to, że ktoś nie widzi lub nie chce tych rysek zobaczyć to już nie moja sprawa - w każdym razie w Denonie po zwrotach widzieli o co chodzi. Rozmawiałem z nimi telefonicznie i nie traktowali tego w wymiarze jakiejś "fanaberii". Dodam, że wszystkie 6 sztuk zamawiam w jednym i tym samym punkcie i z tym samym człowiekiem. Nie podałem komukolwiek Twoich danych, nawet nicka a rozmowę prowadziłem ze sprzedawcą na OLX (którego danych także nie ujawniłem), by zobaczyć inny punkt widzenia na problem, który może mnie dotyczyć jako posiadacza PMA-3000NE. Fajny masz ten setup, zwłaszcza aranżacja akustyczna + oświetlenie bardzo ładnie zaprojektowane. Dobrze Ci grają te Bowersy 703 S3 z Denkiem ? Odpisz, cytując
dankrol Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 7 minut temu, Mateusz Jaromin napisał: Swoją drogą, kilka dni temu Denek podniósł ceny; 3000NE wzrósł (katalogowo) z 15 199 PLN do 15 999 PLN; DCD-3000NE z 10 999 PLN na 11 199 PLN, PMA-1700NE z 6 199 PLN do 6 999 PLN a DCD-1700NE z 4 999 PLN do 5 399 PLN. Wygląda na to, że tanio już było. Nie podałem komukolwiek Twoich danych, nawet nicka a rozmowę prowadziłem ze sprzedawcą na OLX (którego danych także nie ujawniłem), by zobaczyć inny punkt widzenia na problem, który może mnie dotyczyć jako posiadacza PMA-3000NE. Fajny masz ten setup, zwłaszcza aranżacja akustyczna + oświetlenie bardzo ładnie zaprojektowane. Dobrze Ci grają te Bowersy 703 S3 z Denkiem ? Co do PMA-3000ne - sześć! podejść (na dowód mogę podesłać fotki z nr seryjnymi każdego egzemplarza) jest chyba wystarczającym potwierdzeniem, że zależało mi żeby ten wzmacniacz MIEĆ a nie robić mu antyreklamę. Co do B&W - świetnie się zgrywają, zarówno z PMA-1700 jak i z PMA-3000. Moim zdaniem oczywiście Odpisz, cytując
Mateusz Jaromin Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, dankrol napisał: Co do PMA-3000ne - sześć! podejść (na dowód mogę podesłać fotki z nr seryjnymi każdego egzemplarza) jest chyba wystarczającym potwierdzeniem, że zależało mi żeby ten wzmacniacz MIEĆ a nie robić mu antyreklamę. Co do B&W - świetnie się zgrywają, zarówno z PMA-1700 jak i z PMA-3000. Moim zdaniem oczywiście Niczego mi nie podsyłaj. Nie utożsamiam się ze zdaniem sprzedawcy z OLX jakie przytoczyłem. Wrzuciłem by zaprezentować inny punkt widzenia. Nikt personalnie nie nazwał Ciebie kłamcą; zdziwiła mnie alergiczna reakcja typa z OLX prawdę mówiąc. Do tych Bowersów oraz do PMA-1700NE koniecznie zmień DCD-900NE na np. DCD-1700NE. Ja takiej (no prawie, bo z DCD-800NE) zmiany dokonałem i jest ona większa, bardziej słyszalna niż zmiana 1700NE na 3000NE. Odpisz, cytując
dankrol Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 20 minut temu, Mateusz Jaromin napisał: Niczego mi nie podsyłaj. Nie utożsamiam się ze zdaniem sprzedawcy z OLX jakie przytoczyłem. Wrzuciłem by zaprezentować inny punkt widzenia. Nikt personalnie nie nazwał Ciebie kłamcą; zdziwiła mnie alergiczna reakcja typa z OLX prawdę mówiąc. Do tych Bowersów oraz do PMA-1700NE koniecznie zmień DCD-900NE na np. DCD-1700NE. Ja takiej (no prawie, bo z DCD-800NE) zmiany dokonałem i jest ona większa, bardziej słyszalna niż zmiana 1700NE na 3000NE. Od jakiegoś czasu, praktycznie w 100% źródłem jest DNP-2000NE - pliki FLAC naprzemiennie z USB i Tidal. DCD-900NE stoi praktycznie na "ozdobę" Edytowano 2 godziny temu przez dankrol Odpisz, cytując
Mateusz Jaromin Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 27 minut temu, dankrol napisał: Od jakiegoś czasu, praktycznie w 100% źródłem jest DNP-2000NE - pliki FLACK naprzemiennie z USB i Tidal. DCD-900NE stoi praktycznie na "ozdobę" DNP-2000NE to bardzo przeciętny DAC. To jest przyzwoity streamer z HDMI, optykami, coaxami, Airplay, Tidal itd. Lecz jako DAC to jest nic specjalnego. Zbudowany jest dokładnie na tych samych kościach co DAC w PMA-3000NE, tj. 384 kHz/32 bit (ES9018K2M) x4. Tymczasem brzmienie dobrego CD, mimo że na starej kości PCM1795, jest inne. Głębsze, lepsze, szersze, barwniejsze. Z całą pewnością wyższej jakości niż z DNP-2000NE, bo rolą DNP jest streaming/funkcje sieciowe, a nie sam DAC i jego jakość. Edytowano 2 godziny temu przez Mateusz Jaromin Odpisz, cytując
dankrol Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 48 minut temu, Mateusz Jaromin napisał: DNP-2000NE to bardzo przeciętny DAC. To jest przyzwoity streamer z HDMI, optykami, coaxami, Airplay, Tidal itd. Lecz jako DAC to jest nic specjalnego. Zbudowany jest dokładnie na tych samych kościach co DAC w PMA-3000NE, tj. 384 kHz/32 bit (ES9018K2M) x4. Tymczasem brzmienie dobrego CD, mimo że na starej kości PCM1795, jest inne. Głębsze, lepsze, szersze, barwniejsze. Z całą pewnością wyższej jakości niż z DNP-2000NE, bo rolą DNP jest streaming/funkcje sieciowe, a nie sam DAC i jego jakość. Masz dużo racji. W moim przypadku, DNP-2000ne używam jako transportu, zresztą DCD-900ne również. Wykorzystuje DAC we wzmacniaczu a tam właśnie są PCM1795 Z drugiej strony, nie klasyfikowałbym układów ES razem z całkiem przyzwoitym upsamplerem AL32 ULTRA jako „przeciętne” (cały ten moduł przemawiał do mnie za kupnem PMA-3000ne), ale osobiście połączeń cyfrowych pomiędzy urządzeniami używam bo akurat jestem zwolennikiem skracania ścieżki analogowej - w związku z doświadczeniem zawodowym w systemach pomiarowych audio - i jak już pisałem nie jestem sprzedawcą Odpisz, cytując
Mateusz Jaromin Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, dankrol napisał: Masz dużo racji. W moim przypadku, DNP-2000ne używam jako transportu, zresztą DCD-900ne również. Wykorzystuje DAC we wzmacniaczu a tam właśnie są PCM1795 Z drugiej strony, nie klasyfikowałbym układów ES razem z całkiem przyzwoitym upsamplerem AL32 ULTRA jako „przeciętne” (cały ten moduł przemawiał do mnie za kupnem PMA-3000ne), ale osobiście połączeń cyfrowych pomiędzy urządzeniami używam bo akurat jestem zwolennikiem skracania ścieżki analogowej - w związku z doświadczeniem zawodowym w systemach pomiarowych audio - i jak już pisałem nie jestem sprzedawcą Nie jesteś sprzedawcą - to mamy od początku ustalone 😉 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts