Rega Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Oprócz kałacha, miałem jeszcze na stanie PM63 (bardzo niebezpieczny) oraz wyrzutnie 9K111 (kaliber 120mm). Najlepeij strzelało się z 9K111😋. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Stańcie z boku i przeczytajcie samych siebie🤣. Niektórzy aż się podniecili opowieściami o swoich wyczynach 🤣. Faceci to naprawdę duże dzieciaki...... Uprzedzając, byłem w wojsku, jeszcze 2 lata, taki stary jestem🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Cos w tym jest, a rzadko sie zgadzamy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu To samo co jarać się kawakiem kabelka i nowym wzmacniaczykiem 🙃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 10 minut temu, Rega napisał: miałem jeszcze na stanie PM63 (bardzo niebezpieczny) Zapomniałeś dodać, że dla strzelca 😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu @misiekxFaceci o wojsku i sprawach z tym związanych mogą rozmawiać godzinami😋. Fakt. Podobnie jak kobiety o ciąży. @MariuszZ to prawda. Wystarczyło podskoczyć z niezabezpieczonym i ... dziura w stopie. A celność powyżej 15 metrów to jak się udało. No, ale przy obsłudze wyrzutni to kałach raczej niezbyt wygodny by był. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Móǰ faworyt w osiąganiu szczytów niekompetencji 🤣 Screen_Recording_20250222_205616_X.mp4 Screen_Recording_20250222_205147_X.mp4 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 24 minuty temu, Rega napisał: oraz wyrzutnie 9K111 A ja właśnie chciałem popłakać , że przez trzy miechy targałem PK. Roman miałeś gorzej 23 minuty temu, misiekx napisał: Niektórzy aż się podniecili opowieściami o swoich wyczynach 🤣. Prorok , czy co ? 23 minuty temu, misiekx napisał: Uprzedzając, byłem w wojsku, jeszcze 2 lata, taki stary jestem Witaj w klubie. Po co te uwagi , zobacz jak się rodzinnie zrobiło Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowany) @MariuszZTen pan to ogólnie chodząca niekompetencja. Ale w wytykaniu niekompetencji innym to mistrz świata. Edytowano 7 godzin temu przez Rega 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 7 minut temu, MariuszZ napisał: Móǰ faworyt w osiąganiu szczytów niekompetencji 🤣 Screen_Recording_20250222_205616_X.mp4 Screen_Recording_20250222_205147_X.mp4 Teraz mozemy komentowac, jak Mazurek ze Stanowskim, czy to nie bedzie fajne? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Lepiej porozmawiajmy o wojsku lub audio. Pomijając tematy polityczne. Będzie bezpieczniej😋 Bo gdzie dwóch Polaków, to trzy partie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 1 minutę temu, no_i_fajnie napisał: Teraz mozemy komentowac, jak Mazurek ze Stanowskim, czy to nie bedzie fajne? Mam swoje zdanie na temat. Nie jestem tak wybitnym specjalistą jak wymienieni specjalsi. We wojsku specjalista to żołnierz wymagający specjalnej troski 😉 Nie ma co komentować. Naprawdę 😎 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowany) Ja tu jedyny chyba, bez wojska Ale! Coś tam strzelałem! Edytowano 7 godzin temu przez no_i_fajnie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowany) @no_i_fajnieTo się ciesz , że Cie ominęła ta wątpliwa przyjemność @MariuszZ - mam (miałem) dwójkę a co się z tym wiązało, wyższy żołd🤣. O 30 zł. Edytowano 7 godzin temu przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Bardzo jestem zadowolony:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Mnie już tylko to 18cie miesięcy życia kosztowało. Kilka dosłownie naboi wystrzeliłem. Za to ile tuszu zużyłem 😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowany) 6 minut temu, Artur Brol napisał: Za to ile tuszu zużyłem 😄 Podobnie jak ja po roku służby i już do końca (24 miesiące) Edytowano 7 godzin temu przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 1 godzinę temu, Dedal napisał: A słyszał , o regulacji muszki ? 😂 Kolego @Dedal, pamiętam jak nasz chorąży pełniący obowiązki oddziałowego rusznikarza sprawdzał kałacha mojego kierowcy przed ową regulacją. Pobrał magazynek z 10 sztukami ,położył się,wystrzelał, idziemy do tarczy,on ,porucznik,i ja ,patrzymy,tarcza cała obstrzelana,chorąży mówi: no faktycznie znosi... . Pomyślałem:najpierw to trza nauczyć się strzelać😀. Żeby nie było,na szkółce podoficerskiej dla odmiany była bardzo porządna kadra,szef kompanii był największym twardzielem,surowym ,ale sprawiedliwym. Niestety, była połowa lat 90-ch,brakowało kasy na wszystko,-na kwicie jestem dowódcą wozu łączności,z ośmioma ludżmi obsługi i kierowcą. Nigdy w owym wozie nie siedziałem/nie było żadnego sprawnego/,ani nie widziałem na oczy 90 procent sprzętu, który rzekomo umiem obsłużyć. Nadrabiano za to podstawowym szkoleniem żołnierskim-ciągle w terenie/a zima była tęga/,targaliśmy te ruskie 50-kilowe radiostacje,nie wolno było podnieść kołnierza ani opuścić nauszników mimo świszczącego wiatru,przez 4 m-ce nikt nie zjadł zupy ,ani całego drugiego dania-wojsko wstaje...😀. Zaraz po obiadku przebieżka z kałachem wokół placu apelowego,coby się ułożyło😀. Ciągle OSF,strzelnica,,gazowanie nas granatami,pod koniec nawet największe parówki umiały strzelać,przebiegały 3km z oporządzeniem w regulaminowym czasie,ścieliły wyrko w okamgnieniu i umiały oprać samodzielnie skarpety...😀. Łezka się w oku kręci 😀 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowany) 16 minut temu, Nowy75 napisał: szef kompanii był największym twardzielem,surowym ,ale sprawiedliwym Nasz szef zawsze rzucał cytatem z ,,Leśnej szkoły strzelca kaktusa,, - ,,szef kompanii ( u nas baterii) jest jak matka - nakarmi, do snu utuli, a jak trzeba to i w dupę da,, Naszemu najlepiej wychodziło... napełnianie przełyku %.Nie bez powodu , zanim został ogniomistrzem to przez 9 lat był plutonowym🤣 Edytowano 7 godzin temu przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu @Nowy75 brzmi znajomo Unitarka , październik , leje jak cholera , błoto, pierwsze wyjście w teren , poligon Port Północny. Od razu mnie zaniepokoiło , że tak drepczemy bez parasoli, a przecież ulewa. Pada rozkaz " lotnik kryj się ". Z teorii wiedziałem , że trzeba się rzucić na glebę. Ale gdzie , jak wszędzie błoto ? Rozleźliśmy się więc , szukając jakiegoś bardziej odpowiedniego do tej czynności miejsca ...... Dwa miechy później w grudniu , szedłem po klatę w bagnie , trzymając karabin w górze i wydawało mi się to normalne 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 3 minuty temu, tomek4446 napisał: Unitarka , październik , leje jak cholera W jednej z brygad na Śląsku jakieś dwie dekady temu. Generał: Podlewać trawniki. Panie generale, ale deszcz leje. No to ubierzcie pałatki.... na poważnie 🤣 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Coś do posłuchania dla Kolegów w niedoli (towrzysze źle się kojarzą) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 1 godzinę temu, misiekx napisał: Stańcie z boku i przeczytajcie samych siebie🤣. Niektórzy aż się podniecili opowieściami o swoich wyczynach 🤣. Faceci to naprawdę duże dzieciaki...... Uprzedzając, byłem w wojsku, jeszcze 2 lata, taki stary jestem🤣 Kolego @misiekx,wyczynu to dokonał jeden z moich wujów . Sroga komuna,lata 60-te,sierżant huczy na młode wojsko,a mój wój: obywatelu sierżancie,ja to taką szkołę w domu przeszedłem,że sierżant to mnie niczym tutaj nie zaskoczy...!😀. Dziadek spuchł z dumy,że jego metody wychowawcze pokonały komunę😀. I tak do śmierci mu zostało😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 4 minuty temu, MariuszZ napisał: W jednej z brygad na Śląsku jakieś dwie dekady temu. Generał: Podlewać trawniki. Panie generale, ale deszcz leje. No to ubierzcie pałatki.... na poważnie 🤣 To dopiero trening żołnierza, ślepe posłuszeństwo. Armia nie do pokonania. Tragedia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, Artur Brol napisał: To dopiero trening żołnierza, ślepe posłuszeństwo. Armia nie do pokonania. Tragedia. Nie zgodzę się kolego @Artur Brol, to generał okazał się elastyczny😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts