Piotr Sonido Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Dnia 14.11.2024 o 12:00, bora902 napisał: a other jest mocniejsze jebniecie ale na klipsch czuc idealne zestrojenie zestawu kosztem tegoz "jebniecia" No to by wychodziło że nie jest idelanie zestrojone jednak Dnia 14.11.2024 o 12:55, tomek72 napisał: @bora902 nie słyszałem różnicy bo mam RF82 których nie ma na liście w Onkyo , więc nie eksperymentowałem z tym trybem, wydaje mi się że równie dobrze skoryguje to Dirac który jest w pakiecie. OT: słuch mam OK, a o higienę (nie tylko uszu) dbam od dziecka - tak jakoś dziwnie mnie wychowano 😂 Brzmienio to RP280 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Brzmienio to RP280 Wiem, ale te też pewnie z racji wieku nie znalazły się na liście, dopiero RP8000, a one mają już zmodyfikowane zwrotnice. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArniK Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu Znalazłem sklep z całkiem niezłą ofertą, gdzie w zestawie miałbym 1x RP-500C II orzech 2x RP-6000F II orzech 4x RP-600M II orzech 2x RP-500SA II orzech 1x RP-1000SW (orzecha chyba nie ma, więc czarny) / alternatywnie SPL150 1x ONKYO TX-RZ50 więc myślę, że taka konfiguracja już by była sensowna i wystarczyła do tego, do czego planuję ją wykorzystać. Do tego będę potrzebował porady odnośnie dobrych kabli ale bez przesady cenowej (mało z krzesła nie spadłem, jak zobaczyłem, że 60cm!! kawałek przewodu kosztuje 115k!! - jakby zrobić instalację z 10m takiego kabla, to podwoiłaby się wartość mieszkania 😕 Jakby złodzieje mieli namiary na takie instalacje, to zamiast kraść samochody, to powinni wyrywać kable ze ścian- łatwiej przetransportować, ukryć i być może sprzedać 😉 ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) 40 minut temu, ArniK napisał: 1x RP-1000SW (orzecha chyba nie ma, więc czarny) / alternatywnie SPL150 Raczej RP-1000SW. Z czasem drugi. Co do kabli Bitner, Oehlbach. Ważne, żeby były z miedzi OFC. 2x1.5mm^2. Central i fronty możesz dać 2x2.5 albo nawet 2x4. Kabel do subwoofera RCA-RCA. Coś Ci pewnie w sklepie znajdą za 100-300 PLN w zależności od długości. Edytowano 2 godziny temu przez PanKlor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArniK Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 12 minut temu, PanKlor napisał: Raczej RP-1000SW. Z czasem drugi. Co do kabli Bitner, Oehlbach. Ważne, żeby były z miedzi OFC. 2x1.5mm^2. Central i fronty możesz dać 2x2.5 albo nawet 2x4. Kabel do subwoofera RCA-RCA. Coś Ci pewnie w sklepie znajdą za 100-300 PLN w zależności od długości. Dzięki za odpowiedź. Co do subów to są w tej samej cenie niemalże, więc chyba jednak od razu bym wziął SPL150 , pytanie czy RZ50 sobie z nim poradzi, ale według mnie tak, bo sub ma własny wzmacniacz, więc nie widzę przeciwskazań. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArniK Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Dnia 16.11.2024 o 08:53, tomek72 napisał: Co do głośników, jeśli w dolnej warstwie chcesz dać SA będziesz musiał pokombinować z skierowaniem w stronę słuchacza - one mają "skośną" ściankę frontową, jak pisał @PanKlor są przeznaczone do montażu albo pod sufitem albo jako Atmos na frontach do odbijania dźwięku od sufitu. Właśnie dlatego nastawiam się jednak na wersję 500M a z ciekawostek montażowych, to Klipsch odradza montowanie na suficie "na klucz" a jednocześnie nie wspomina w jaki sposób w takim razie je zamontować na suficie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts