DIMON Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) Słuchałem dziś tych elaców wraz z nad c700. Brakowało im ewidentnie pradu z tego nada. Gora i środek byly przyzwoite, ale prawie wogole dołu nie bylo Zakres glośnosci powyzej 85% dopiero dawal jakis tam efekt,, a najlepiej 90%+ . Po przepieciu na bluesounda graly o niebo lepiej. Pomieszczenie odsluchowe 20m2 w topwifi, ale to jeszcze nie to. Sprobuje nastepnym razem z jakaś yamaha np r-n800a, ponoc zagraja o niebo lepiej. Czy jest jakiś ciekawy wzmacniacz ze streamem i wyświetlaczem tak jak np ten nad c700 ale żeby zagral przyzwoicie? Bardzo też mi się podoba eversolo dmp a6. Niestety nie mialem mozliwosci jego posluchania. Edytowano 2 godziny temu przez DIMON Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 14 minut temu Udostępnij Napisano 14 minut temu 2 godziny temu, DIMON napisał: Sprobuje nastepnym razem z jakaś yamaha np r-n800a, ponoc zagraja o niebo lepiej. Słuchałeś w TopHiFi? Warto byś przy okazji posłuchał ich również ze sprzętami innych firm - np. Rotel. Dopuszczasz zakup 2 elementów - wzmacniacza oraz streamera? Fajnie że miałeś okazję ich posłuchać i sprawdzić, czy ten NAD wystarczy. Kolejne doświadczenie za Tobą 🙂 Pozdrawiam PS. Vela 403 mają dość niską skuteczność i wymagają dużo prądu (co już sam zauważyłeś). Ja miałem te kolumny podpięte pod mocne "piece" w klasie AB, gdzie przy 4 omach na kanał było grubo powyżej 200W (oraz pod hybrydę). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIMON Napisano 6 minut temu Autor Udostępnij Napisano 6 minut temu Tak, oczywiście odwiedzam salony w mojej okolicy bo chcę się osłuchać. Za ciężko pracuję na ten sprzęt żeby tak na pałę kupić. Mam możliwość sprawdzić praktycznie większość dostępnych opcji, a jak nie pojadę na śląsk i bedzie dostępne wszystko. Czy możecie mi doradzić czy na zasilaniu jak na zdjęciu można coś ciekawego sklecić? Nie upieram sie przy tych elacach, a ten eversolo mnie sie przeokropnie podoba... Bardzo proszę Was o podpowiedź. Dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts