DIMON Napisano 6 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowany) Słuchałem dziś tych elaców wraz z nad c700. Brakowało im ewidentnie pradu z tego nada. Gora i środek byly przyzwoite, ale prawie wogole dołu nie bylo Zakres glośnosci powyzej 85% dopiero dawal jakis tam efekt,, a najlepiej 90%+ . Po przepieciu na bluesounda graly o niebo lepiej. Pomieszczenie odsluchowe 20m2 w topwifi, ale to jeszcze nie to. Sprobuje nastepnym razem z jakaś yamaha np r-n800a, ponoc zagraja o niebo lepiej. Czy jest jakiś ciekawy wzmacniacz ze streamem i wyświetlaczem tak jak np ten nad c700 ale żeby zagral przyzwoicie? Bardzo też mi się podoba eversolo dmp a6. Niestety nie mialem mozliwosci jego posluchania. Edytowano 6 godzin temu przez DIMON Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 2 godziny temu, DIMON napisał: Sprobuje nastepnym razem z jakaś yamaha np r-n800a, ponoc zagraja o niebo lepiej. Słuchałeś w TopHiFi? Warto byś przy okazji posłuchał ich również ze sprzętami innych firm - np. Rotel. Dopuszczasz zakup 2 elementów - wzmacniacza oraz streamera? Fajnie że miałeś okazję ich posłuchać i sprawdzić, czy ten NAD wystarczy. Kolejne doświadczenie za Tobą 🙂 Pozdrawiam PS. Vela 403 mają dość niską skuteczność i wymagają dużo prądu (co już sam zauważyłeś). Ja miałem te kolumny podpięte pod mocne "piece" w klasie AB, gdzie przy 4 omach na kanał było grubo powyżej 200W (oraz pod hybrydę). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIMON Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu Tak, oczywiście odwiedzam salony w mojej okolicy bo chcę się osłuchać. Za ciężko pracuję na ten sprzęt żeby tak na pałę kupić. Mam możliwość sprawdzić praktycznie większość dostępnych opcji, a jak nie pojadę na śląsk i bedzie dostępne wszystko. Czy możecie mi doradzić czy na zasilaniu jak na zdjęciu można coś ciekawego sklecić? Nie upieram sie przy tych elacach, a ten eversolo mnie sie przeokropnie podoba... Bardzo proszę Was o podpowiedź. Dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Dnia 14.11.2024 o 03:44, DIMON napisał: Bardzo ciekawe kolumny, ale moim zdaniem to maleństwa i obawiam się czy aby zagrają odpowiednio. Nie przemawiają dla mnie niskotonowe glosniki 130mm. Przyklad jaki sluchalem (co prawda w nieco wiekszym niż moje pomieszczeniu) to glosniki dali oberon 5. O ile wysokie i srednie pasmo bylo w miarę to niskie wylo wycofane, a jak sie go podbiło pierdzące. Dopiero oberon 7 zagraly dla mnie satysfakcjonująco.... Czy glówną wytyczną którą się kierowaleś był metraż pomieszczenia? Czy może ja sie mylę, bo skoro pomieszczenie odsłychowe miało ok 20m2 a moje 13m2, to wstawiając kolumny z 13cm niskimi-zmieni się harakterystyka tej kolumny aż tak że wypelni moje pomieszczenie muzyką, także niskimi tonami? Polecając te kolumny kierowałem się metrażem, ustawieniem kolumn i Twoimi wymaganiami odnośnie niskich tonów. Często duża kolumna w takim pomieszczeniu daje dużo bas, ale niskiej jakości co generuje problemy. W takim ustawieniu o tym kształcie pomieszczenie, gdy kolumny i miejsce odsłuchowe jest blisko przeciwległej ściany mamy zazwyczaj podbicie niskiego basu i wstawienie np. modelu wyżej Antal https://sklep.rms.pl/triangle-esprit-antal-ez-kolumny-podlogowe-2-szt sprawiło by że te dostałbyś dużą dawkę basu, z bardzo mocnym podbiciem w dole, gdzie o kontrolę i zróżnicowanie niskich było by bardzo ciężko. Z podstawkowych kolumn z masywniejszym dołem pasm zwróć jeszcze uwagę na KEF Q Concerto Meta + jak wspomniano solidne, dociążone standy podklejone do podłoża i kolumn taśmą dwustronną. Oczywiście najlepiej byłoby abyś wypożyczył kolumny po wstępnym odsłuchaniu i sprawdził jak zagrają w Twoich warunkach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
77Mariusz77 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Bluesound jak widać nie taki zły a to mnie zaskoczyłeś 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, DIMON napisał: Za ciężko pracuję na ten sprzęt żeby tak na pałę kupić. Na Twoim miejscu, uwzględniając to ile pracy musisz włożyć w to, aby sprzęt muzyczne kupić, poszedłbym w czysty wzmacniacz w klasie AB, a do niego dokupiłbym streamer. Wzmacniacz solidny, "na wieki" , streamer nie za bardzo drogi, tak, aby za jakiś czas móc go wymienić na cos świeższego. Wzmocnienie dźwięku nie będzie z czasem bardzo ewaluowało, natomiast urządzenie do streamingu jak najbardziej. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIMON Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 55 minut temu, terracan1929 napisał: Na Twoim miejscu, uwzględniając to ile pracy musisz włożyć w to, aby sprzęt muzyczne kupić, poszedłbym w czysty wzmacniacz w klasie AB, a do niego dokupiłbym streamer. Jestem temu coraz bliżej. Ten Eversolo jest dla mnie idealny jeśli chodzi o stream. Co dalej aby było blisko tych 10tys.? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts