Aaron Starko Napisano Sobota o 00:45 Udostępnij Napisano Sobota o 00:45 Witam, słyszałem żeby podłączyć wzmacniacz rotel a11 tribute do komputera można użyć gniazda słuchawkowego ale najlepiej kupić jakiś dac (polecili mi dragonfly combat) i o co z tym chodzi wogóle bo ten rotel jest zintegrowany czyli ma przed wzmacniacz lub dac i końcówkę mocy więc czemu mam kupić drugi dac? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano Sobota o 08:15 Udostępnij Napisano Sobota o 08:15 Cześć twój wzmacniacz nie ma żadnego przetwornika cyfrowo analogowego (DAC) Masz wyjście pre-out na dodatkową końcówkę mocy żeby podłączyć komputer musisz kupić DAC jaki budżet? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano Sobota o 08:27 Udostępnij Napisano Sobota o 08:27 (edytowany) 7 godzin temu, Aaron Starko napisał: Witam, słyszałem żeby podłączyć wzmacniacz rotel a11 tribute do komputera można użyć gniazda słuchawkowego ale najlepiej kupić jakiś dac (polecili mi dragonfly combat) i o co z tym chodzi wogóle bo ten rotel jest zintegrowany czyli ma przed wzmacniacz lub dac i końcówkę mocy więc czemu mam kupić drugi dac? To laptop czy stacjonarny? Łączysz line out komputera z RCA we wzmacniaczu i już. Jak będzie grało ładnie, to nie musisz nic więcej robić. Edytowano Sobota o 08:27 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Sobota o 09:05 Udostępnij Napisano Sobota o 09:05 8 godzin temu, Aaron Starko napisał: Witam, słyszałem żeby podłączyć wzmacniacz rotel a11 tribute do komputera można użyć gniazda słuchawkowego ale najlepiej kupić jakiś dac (polecili mi dragonfly combat) i o co z tym chodzi wogóle bo ten rotel jest zintegrowany czyli ma przed wzmacniacz lub dac i końcówkę mocy więc czemu mam kupić drugi dac? Witaj, W tej sytuacji podłączenie dragonfly"a pomiędzy komputerem a wzmacniaczem jest dobrym i prawidłowym pomysłem. Wychodzisz wtedy wejściem słuchawkowym z komputera/laptopa, a następnie wchodzisz pod wejście we wzmacniaczu np. CD/Tuner. Poprawa będzie bardzo duża. Nie wspominając już o samej głośności. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aaron Starko Napisano Sobota o 12:34 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 12:34 4 godziny temu, RLC2 napisał: Cześć twój wzmacniacz nie ma żadnego przetwornika cyfrowo analogowego (DAC) Masz wyjście pre-out na dodatkową końcówkę mocy żeby podłączyć komputer musisz kupić DAC jaki budżet? Aaaa kurde sory pomyliłem wzmacniacze, tak do 600zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano Sobota o 13:58 Udostępnij Napisano Sobota o 13:58 1 godzinę temu, Aaron Starko napisał: tak do 600zł Top Hi-fi dał ciekawą opcję jeżeli tylko komputer trzeba podłączyć jest to warte rozważenia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Sobota o 14:20 Udostępnij Napisano Sobota o 14:20 21 minut temu, RLC2 napisał: Top Hi-fi dał ciekawą opcję jeżeli tylko komputer trzeba podłączyć jest to warte rozważenia. Za 699 jest Cobalt teraz:) 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Niedziela o 14:51 Udostępnij Napisano Niedziela o 14:51 Cześć Na pewno rozważyłbym Toppinga D10s, w świetnej cenie mamy też iFi Zen DACa V2 Oba to bardzo dobre opcje do takiego zastosowania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 06:53 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 06:53 Zalezy od budżetu. Używany rcam rDAC, świetna cena jest tego dużo. Z Nowych tez bym obstawiał pewnie iFi. Tak z ciekawości ile tematów jeszcze założysz? Rozumiem że zaczynasz i masz wiele pytań ale to wszystko mogłeś zadać w jednym. Trafiłem już na Twój 3 temat 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aaron Starko Napisano Poniedziałek o 11:49 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 11:49 4 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Zalezy od budżetu. Używany rcam rDAC, świetna cena jest tego dużo. Z Nowych tez bym obstawiał pewnie iFi. Tak z ciekawości ile tematów jeszcze założysz? Rozumiem że zaczynasz i masz wiele pytań ale to wszystko mogłeś zadać w jednym. Trafiłem już na Twój 3 temat Wiem że dużo ale sały czas nowe problemy powstają Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 06:13 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:13 Najważniejsze abyś pisał je w jednym temacie. bo tak to nikt o nich nie wie oprócz Ciebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts