Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, słyszałem żeby podłączyć wzmacniacz rotel a11 tribute do komputera można użyć gniazda słuchawkowego ale najlepiej kupić jakiś dac (polecili mi dragonfly combat) i o co z tym chodzi wogóle bo ten rotel jest zintegrowany czyli ma przed wzmacniacz lub dac i końcówkę mocy więc czemu mam kupić drugi dac?

Napisano

Cześć twój wzmacniacz nie ma żadnego przetwornika cyfrowo analogowego (DAC) 

Masz wyjście pre-out na dodatkową końcówkę mocy żeby podłączyć komputer musisz kupić DAC jaki budżet? 

e452ccb941b8f249393d5e67b9056cd6.jpeg.4fb2ba3f77ad4362c7ff69434571ea11.jpeg

Napisano (edytowany)
7 godzin temu, Aaron Starko napisał:

Witam, słyszałem żeby podłączyć wzmacniacz rotel a11 tribute do komputera można użyć gniazda słuchawkowego ale najlepiej kupić jakiś dac (polecili mi dragonfly combat) i o co z tym chodzi wogóle bo ten rotel jest zintegrowany czyli ma przed wzmacniacz lub dac i końcówkę mocy więc czemu mam kupić drugi dac?

To laptop czy stacjonarny? Łączysz line out komputera z RCA we wzmacniaczu i już. Jak będzie grało ładnie, to nie musisz nic więcej robić.

Edytowano przez Kraft
Napisano
8 godzin temu, Aaron Starko napisał:

Witaj,

W tej sytuacji podłączenie dragonfly"a pomiędzy komputerem a wzmacniaczem jest dobrym i prawidłowym pomysłem. Wychodzisz wtedy wejściem słuchawkowym z komputera/laptopa, a następnie wchodzisz pod wejście we wzmacniaczu np. CD/Tuner. 

Poprawa będzie bardzo duża. Nie wspominając już o samej głośności.

Napisano
4 godziny temu, RLC2 napisał:

Cześć twój wzmacniacz nie ma żadnego przetwornika cyfrowo analogowego (DAC) 

Masz wyjście pre-out na dodatkową końcówkę mocy żeby podłączyć komputer musisz kupić DAC jaki budżet? 

e452ccb941b8f249393d5e67b9056cd6.jpeg.4fb2ba3f77ad4362c7ff69434571ea11.jpeg

Aaaa kurde sory pomyliłem wzmacniacze, tak do 600zł 

Napisano

Zalezy od budżetu.

Używany rcam rDAC, świetna cena jest tego dużo. Z Nowych tez bym obstawiał pewnie iFi.

Tak z ciekawości ile tematów jeszcze założysz?

Rozumiem że zaczynasz i masz wiele pytań ale to wszystko mogłeś zadać w jednym. Trafiłem już na Twój 3 temat :D

Napisano
4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Zalezy od budżetu.

Używany rcam rDAC, świetna cena jest tego dużo. Z Nowych tez bym obstawiał pewnie iFi.

Tak z ciekawości ile tematów jeszcze założysz?

Rozumiem że zaczynasz i masz wiele pytań ale to wszystko mogłeś zadać w jednym. Trafiłem już na Twój 3 temat :D

Wiem że dużo ale sały czas nowe problemy powstają :/

Napisano
Dnia 1.12.2024 o 15:51, Q21 napisał:

Cześć :) Na pewno rozważyłbym Toppinga D10s, w świetnej cenie mamy też iFi Zen DACa V2 ;) Oba to bardzo dobre opcje do takiego zastosowania :) 

Rzeczywiście dobra cena... Akurat szukam nowego DAC'a. Czy w Waszej opinii przesiadając się z D10s, na wspomniany iFi, jest szansa na poprawę brzmienia? Szczególnie zależy mi na łagodniejszej górze, bo ta w Toppingu wydaje mi się wyostrzona... Dziękuję z góry za odpowiedź.