Skocz do zawartości

Praktycznie całe stereo mcintosh, fyne , klipsch, rotel, nad ?

nietoperz420

Recommended Posts

Stała gadka w większości salonów. Jeśli trafisz do salonu w którym nie ma dystrybucji np: Maka, to będą mówić że to lipa i że mają coś lepszego. Trochę to rozumiem: raz że chcą sprzedać to co mają w ofercie, a nie zachwalać sprzęt konkurencji, a dwa jeśli danym sprzętem nie handlują to pewnie nawet nie wiedzą jak gra.

Moja ostatnie odsłuchy w Top HiFi? Pojechałem w celu przesłuchania konkretnych wzmacniaczy, ale żadnego z nich nie było. Zostały zaproponowane inne, które wcale mi sie nie podobały. Pojechałem posłuchać NADa i Yamahe, których nie było, a najbardziej zachwalany był Copland, który akurat chyba zalegał na półce. Wszystko na chłodno trzeba to brać, nie podpalać się po jednym odsłuchu i na spokojnie przeanalizować odsłuchy w domu przed zakupem

3 godziny temu, Webster.brd napisał:

Stała gadka w większości salonów. Jeśli trafisz do salonu w którym nie ma dystrybucji np: Maka, to będą mówić że to lipa i że mają coś lepszego. Trochę to rozumiem: raz że chcą sprzedać to co mają w ofercie, a nie zachwalać sprzęt konkurencji, a dwa jeśli danym sprzętem nie handlują to pewnie nawet nie wiedzą jak gra.

Moja ostatnie odsłuchy w Top HiFi? Pojechałem w celu przesłuchania konkretnych wzmacniaczy, ale żadnego z nich nie było. Zostały zaproponowane inne, które wcale mi sie nie podobały. Pojechałem posłuchać NADa i Yamahe, których nie było, a najbardziej zachwalany był Copland, który akurat chyba zalegał na półce. Wszystko na chłodno trzeba to brać, nie podpalać się po jednym odsłuchu i na spokojnie przeanalizować odsłuchy w domu przed zakupem

Był zachwalany Copland a nie było na półce NADa i Yamahy? Coś mało to jest możliwe. Prędzej uwierzyłbym że może brakować Coplanda :) a w którym salonie byłeś?

33 minuty temu, Webster.brd napisał:

W Szczecinie. Nie było Yamahy RN 2000a i nie było NAD M 33, ani rotela RAS 5000. Słuchałem RN 800, ale mnie nie zachwyciła, rotela, modelu nie pamietam i Coplanda, który swoją droga zagrał najlepiej. No ale nie tego szukałem.

Czy dzwoniles wcześniej do salonu aby dopytać czy wszystko jest przed przyjazdem?😀

Przecież nie poszedłem prosto z ulicy. Dzwoniłem, pisałem maile. Bardzo trudny kontakt. Ciężko się dodzwonić, nikt nie odpowiadał na maile. Jak w końcu się dodzwoniłem to umówiłem się z dużym wyprzedzeniem na konkretny dzień i godzinę, oraz napisałem jaki sprzęt mnie interesuje. Jeszcze 2 razy się przypominałem, czy nic się nie zmieniło. Efekty były takie jak pisałem wyżej. 3 lata temu też szukałem kontaktu żeby umówić jakieś odsłuchy, ale nieskutecznie. Jest taka sytuacja, że sprzęt który mnie interesował, jest tylko u Was, dlatego byłem taki zmotywowany. Ale troche sie odechciewa. Albo to taka idealna branża gdzie klientowi bardziej zależy niż sprzedawcy ;) 

19 godzin temu, nietoperz420 napisał:

No gryzie mnie trochę bo nie chciałbym wydać przykładowo na zestaw 100tyś który wygląda szpetnie według mnie oczywiście innym mógłby sie podobać .

No jasne że tak bo Ty bedziesz tego używał na co dzień.

A jak już słuchałeś  tych Maków to jak wrażenie ?

Nie źle, fajnie. Ale to drogie sprzety. Po prostu.

No wizualnie robią sietną robotę. Karan grał mi lepiej.

Bo jak byłem kiedyś w salonie audio takim jednym i spytałem czy ma Maki to gość mówi że przereklamowane że za te pieniądze można coś innego lepszego

Pytanie czy je mieli. Nie wszystkie salony mają i wtedy tak mówia .

To jest solidnie zrobiona elektornika. Ze swoim utwartym wyglądem. Wyceniają swoje klocki na ile wyceniają i klientów znajdują. Kto ile jest w stanie zaplacic to tyle jest warte.

7 godzin temu, Webster.brd napisał:

Albo to taka idealna branża gdzie klientowi bardziej zależy niż sprzedawcy ;) 

A był taki czas.

Jak jest teraz nie wiem bo nie stoję po drugiej stronie.

50 minut temu, Piotr Sonido napisał:

No jasne że tak bo Ty bedziesz tego używał na co dzień.

Nie źle, fajnie. Ale to drogie sprzety. Po prostu.

No wizualnie robią sietną robotę. Karan grał mi lepiej.

Pytanie czy je mieli. Nie wszystkie salony mają i wtedy tak mówia .

To jest solidnie zrobiona elektornika. Ze swoim utwartym wyglądem. Wyceniają swoje klocki na ile wyceniają i klientów znajdują. Kto ile jest w stanie zaplacic to tyle jest warte.

Czyli sprzedawca chyba chciał mnie zniechęcić do maka , za to pokazał mi zestaw Wilson Audio WATT/Puppy zasilał je wzmacniacz DAN D'AGOSTINO MOMENTUM S250 MvX  sam ten wzmacniacz 250K noi co ? noi nic gra to tak jak moje klipsche plus denon x3800h nie no smieję sie ale szału nie było może też temu że troche zestresowany byłem i nie mogełem sie skupić ...  :D tak patrzę na oferty to sklep Planeta Dźwięku ma dla mnie najlepszy wybór bo i ma maka i ma moona ma tez kolumny te Monitor audio , ma też dynaudio , ma klipscha wiec mógłbym sobie porownać np moje kolumny z innym plus moge sprawdzić sobie tez te RF7 :D ciekawe marki ma wpierw bede musiał chyba do nich sie wybrać a potem do top hi fi sprawdzić tego michi i B&W

22 godziny temu, nietoperz420 napisał:

Czyli sprzedawca chyba chciał mnie zniechęcić do maka , za to pokazał mi zestaw Wilson Audio WATT/Puppy zasilał je wzmacniacz DAN D'AGOSTINO MOMENTUM S250 MvX  sam ten wzmacniacz 250K noi co ? noi nic gra to tak jak moje klipsche plus denon x3800h nie no smieję sie ale szału nie było może też temu że troche zestresowany byłem i nie mogełem sie skupić ...  :D tak patrzę na oferty to sklep Planeta Dźwięku ma dla mnie najlepszy wybór bo i ma maka i ma moona ma tez kolumny te Monitor audio , ma też dynaudio , ma klipscha wiec mógłbym sobie porownać np moje kolumny z innym plus moge sprawdzić sobie tez te RF7 :D ciekawe marki ma wpierw bede musiał chyba do nich sie wybrać a potem do top hi fi sprawdzić tego michi i B&W

nie wiem jak jestem zakochany w Wilsonach. W Dagostino tez ale to nie realne do zakupu. Wilsony używane kiedyś sobie sprawie.