Webster.brd Napisano 18 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2024 Stała gadka w większości salonów. Jeśli trafisz do salonu w którym nie ma dystrybucji np: Maka, to będą mówić że to lipa i że mają coś lepszego. Trochę to rozumiem: raz że chcą sprzedać to co mają w ofercie, a nie zachwalać sprzęt konkurencji, a dwa jeśli danym sprzętem nie handlują to pewnie nawet nie wiedzą jak gra. Moja ostatnie odsłuchy w Top HiFi? Pojechałem w celu przesłuchania konkretnych wzmacniaczy, ale żadnego z nich nie było. Zostały zaproponowane inne, które wcale mi sie nie podobały. Pojechałem posłuchać NADa i Yamahe, których nie było, a najbardziej zachwalany był Copland, który akurat chyba zalegał na półce. Wszystko na chłodno trzeba to brać, nie podpalać się po jednym odsłuchu i na spokojnie przeanalizować odsłuchy w domu przed zakupem 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 18 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2024 3 godziny temu, Webster.brd napisał: Stała gadka w większości salonów. Jeśli trafisz do salonu w którym nie ma dystrybucji np: Maka, to będą mówić że to lipa i że mają coś lepszego. Trochę to rozumiem: raz że chcą sprzedać to co mają w ofercie, a nie zachwalać sprzęt konkurencji, a dwa jeśli danym sprzętem nie handlują to pewnie nawet nie wiedzą jak gra. Moja ostatnie odsłuchy w Top HiFi? Pojechałem w celu przesłuchania konkretnych wzmacniaczy, ale żadnego z nich nie było. Zostały zaproponowane inne, które wcale mi sie nie podobały. Pojechałem posłuchać NADa i Yamahe, których nie było, a najbardziej zachwalany był Copland, który akurat chyba zalegał na półce. Wszystko na chłodno trzeba to brać, nie podpalać się po jednym odsłuchu i na spokojnie przeanalizować odsłuchy w domu przed zakupem Był zachwalany Copland a nie było na półce NADa i Yamahy? Coś mało to jest możliwe. Prędzej uwierzyłbym że może brakować Coplanda a w którym salonie byłeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano 18 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2024 W Szczecinie. Nie było Yamahy RN 2000a i nie było NAD M 33, ani rotela RAS 5000. Słuchałem RN 800, ale mnie nie zachwyciła, rotela, modelu nie pamietam i Coplanda, który swoją droga zagrał najlepiej. No ale nie tego szukałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 18 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2024 33 minuty temu, Webster.brd napisał: W Szczecinie. Nie było Yamahy RN 2000a i nie było NAD M 33, ani rotela RAS 5000. Słuchałem RN 800, ale mnie nie zachwyciła, rotela, modelu nie pamietam i Coplanda, który swoją droga zagrał najlepiej. No ale nie tego szukałem. Czy dzwoniles wcześniej do salonu aby dopytać czy wszystko jest przed przyjazdem?😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano 18 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2024 Przecież nie poszedłem prosto z ulicy. Dzwoniłem, pisałem maile. Bardzo trudny kontakt. Ciężko się dodzwonić, nikt nie odpowiadał na maile. Jak w końcu się dodzwoniłem to umówiłem się z dużym wyprzedzeniem na konkretny dzień i godzinę, oraz napisałem jaki sprzęt mnie interesuje. Jeszcze 2 razy się przypominałem, czy nic się nie zmieniło. Efekty były takie jak pisałem wyżej. 3 lata temu też szukałem kontaktu żeby umówić jakieś odsłuchy, ale nieskutecznie. Jest taka sytuacja, że sprzęt który mnie interesował, jest tylko u Was, dlatego byłem taki zmotywowany. Ale troche sie odechciewa. Albo to taka idealna branża gdzie klientowi bardziej zależy niż sprzedawcy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2024 19 godzin temu, nietoperz420 napisał: No gryzie mnie trochę bo nie chciałbym wydać przykładowo na zestaw 100tyś który wygląda szpetnie według mnie oczywiście innym mógłby sie podobać . No jasne że tak bo Ty bedziesz tego używał na co dzień. 19 godzin temu, nietoperz420 napisał: A jak już słuchałeś tych Maków to jak wrażenie ? Nie źle, fajnie. Ale to drogie sprzety. Po prostu. No wizualnie robią sietną robotę. Karan grał mi lepiej. 19 godzin temu, nietoperz420 napisał: Bo jak byłem kiedyś w salonie audio takim jednym i spytałem czy ma Maki to gość mówi że przereklamowane że za te pieniądze można coś innego lepszego Pytanie czy je mieli. Nie wszystkie salony mają i wtedy tak mówia . To jest solidnie zrobiona elektornika. Ze swoim utwartym wyglądem. Wyceniają swoje klocki na ile wyceniają i klientów znajdują. Kto ile jest w stanie zaplacic to tyle jest warte. 7 godzin temu, Webster.brd napisał: Albo to taka idealna branża gdzie klientowi bardziej zależy niż sprzedawcy A był taki czas. Jak jest teraz nie wiem bo nie stoję po drugiej stronie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nietoperz420 Napisano 19 grudnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2024 50 minut temu, Piotr Sonido napisał: No jasne że tak bo Ty bedziesz tego używał na co dzień. Nie źle, fajnie. Ale to drogie sprzety. Po prostu. No wizualnie robią sietną robotę. Karan grał mi lepiej. Pytanie czy je mieli. Nie wszystkie salony mają i wtedy tak mówia . To jest solidnie zrobiona elektornika. Ze swoim utwartym wyglądem. Wyceniają swoje klocki na ile wyceniają i klientów znajdują. Kto ile jest w stanie zaplacic to tyle jest warte. Czyli sprzedawca chyba chciał mnie zniechęcić do maka , za to pokazał mi zestaw Wilson Audio WATT/Puppy zasilał je wzmacniacz DAN D'AGOSTINO MOMENTUM S250 MvX sam ten wzmacniacz 250K noi co ? noi nic gra to tak jak moje klipsche plus denon x3800h nie no smieję sie ale szału nie było może też temu że troche zestresowany byłem i nie mogełem sie skupić ... tak patrzę na oferty to sklep Planeta Dźwięku ma dla mnie najlepszy wybór bo i ma maka i ma moona ma tez kolumny te Monitor audio , ma też dynaudio , ma klipscha wiec mógłbym sobie porownać np moje kolumny z innym plus moge sprawdzić sobie tez te RF7 ciekawe marki ma wpierw bede musiał chyba do nich sie wybrać a potem do top hi fi sprawdzić tego michi i B&W 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2024 Pozwolę sobie dopisać tylko, że u nas nawet jeśli czegoś nie ma na stronie, to zawsze można porozmawiać o ściągnięciu tego na odsłuch 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2024 22 godziny temu, nietoperz420 napisał: Czyli sprzedawca chyba chciał mnie zniechęcić do maka , za to pokazał mi zestaw Wilson Audio WATT/Puppy zasilał je wzmacniacz DAN D'AGOSTINO MOMENTUM S250 MvX sam ten wzmacniacz 250K noi co ? noi nic gra to tak jak moje klipsche plus denon x3800h nie no smieję sie ale szału nie było może też temu że troche zestresowany byłem i nie mogełem sie skupić ... tak patrzę na oferty to sklep Planeta Dźwięku ma dla mnie najlepszy wybór bo i ma maka i ma moona ma tez kolumny te Monitor audio , ma też dynaudio , ma klipscha wiec mógłbym sobie porownać np moje kolumny z innym plus moge sprawdzić sobie tez te RF7 ciekawe marki ma wpierw bede musiał chyba do nich sie wybrać a potem do top hi fi sprawdzić tego michi i B&W nie wiem jak jestem zakochany w Wilsonach. W Dagostino tez ale to nie realne do zakupu. Wilsony używane kiedyś sobie sprawie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nietoperz420 Napisano 3 stycznia Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia Cześć juz po powiedzmy pierwszym małym odsłuchu ! A wiec pierwsze co to wleciał MA9500 do tego kolumny Audiophase CELLO , no cóż jak sie okazało i potwierdziło mak jeszcze bardziej skradł moje serce gdy go zobaczyłem na żywo plus jak zrobiłem jego odsłuch to już w ogóle sie zakochałem ....no i tutaj mogłyby sie zakończyć poszukiwania ale na spokojnie , pojade jeszcze raz na odsłuch porównac MA9500 z Ma12000 ale Pan ze salonu odradził gdyż do mojej muzyki ten MA12000 bedzie troszke wolniejszy niż MA9500 i do tego polecił mi kolumny Gato Audio FM-50 Mk2 które też będę testować na kolejnym odsłuchu ciekawe jest też to ze te kolumny Audiophase CELLO bardzo mi sie też spodobały a one są robione są na tych samych bodajże głośnikach co Pylony Jasper , wiec jaspery też chciałbym przesłuchać i zobaczyć jaka różnia będzie bo w cenie jest mega przeskok , zobaczymy co bedzie po kolejnym odsłuchu ! zapisuje tylko na świeżo moje przemyślenia 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano 3 stycznia Udostępnij Napisano 3 stycznia Fajnie że Ci się spodobało. Ale jak dysponujesz czasem warto jednak przynajmniej porównać z czymś innym, bo z doświadczenia wiem, że pierwsze odsłuchy w salonie dają efekt wow. Tym bardziej sprzęty w tym zakresie cenowym. Nie mówię żeby teraz robić 100 odsłuchów, ale żeby mieć jakieś porównanie Nie znam tych kolumn Cello. Nie wiem jak grają. Wzornictwo na pewno ciekawe 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nietoperz420 Napisano 4 stycznia Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 22 godziny temu, Webster.brd napisał: Fajnie że Ci się spodobało. Ale jak dysponujesz czasem warto jednak przynajmniej porównać z czymś innym, bo z doświadczenia wiem, że pierwsze odsłuchy w salonie dają efekt wow. Tym bardziej sprzęty w tym zakresie cenowym. Nie mówię żeby teraz robić 100 odsłuchów, ale żeby mieć jakieś porównanie Nie znam tych kolumn Cello. Nie wiem jak grają. Wzornictwo na pewno ciekawe Oczywiście że będe testować narazie bardziej mnie zaskoczyło to ze zestaw który był wart 450tyś+/- ( Wilson Audio WATT/Puppy + DAN D'AGOSTINO MOMENTUM S250 MvX ) praktycznie mnie rozczarował i naprawdę nie podobało mi sie takie granie strasznie rozjechane nic tam sie kupy nie trzymało.... , a zestaw za powiedzmy 130tys+/- (MA9500+Audiophase CELLO) zrobił na mnie piorunujące wrażenie i to mi dało sporo do myślenia , bo z tego co widzę zasadniczo to nie można patrzeć na aspek $$$ i trzeba niestety tylko i wyłącznie patrzeć a raczej SŁUCHAĆ ! bo może sie okazać tak jak wyżej napisalem że zestaw za 450 tyś zagra dużo dużo gorzej niż zestaw za 130 tys ... oczywiście subiektywnie gorzej i teraz rozkmina że może nawet zestaw za 30 tyś zagra lepiej niż ten za 450 tyś wiec teraz lecimy jeszcze oczko niżej i sprawdzam jeszcze raz Vincent 237mk2 (jego akurat będę miał możliwość u siebie posłuchać ) , i jeszcze chce posłuchać jaspery , bo ciekawi mnie to jak one zagrają skoro niby na tych samych głośnikach są zrobione co te Audiophase a podobało mi sie to granie Byłem równie posłuchać też na "szybko" RF7 też sie mi podobały ogolnie dużo lepszy bas niż w Wilsonach , i w tych audiophase ogólnie to one urywają głowe ale nie wiem czy do konca tego szukam nie są złe ale chyba jeszcze trzeba poszukac czegoś , w nastepnych odsluchach bardzo bym chciał B&W i FYNE i te Gato posłuchać zobaczymy jak będzie z czasem , będę tutaj pisał o postępach w następnych tygodniach/miesiącach 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nietoperz420 Napisano 16 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 16 godzin temu A więc pierwszy zakup dokonany ! Wleciał McIntosh MA9500 , testowałem też MA12000 ale troszkę te lampy zwalniały i nie był tak szybki ten bas tzn no też był szybki ale w MA9500 był dla mnie po prostu lepszy , słuchałem jaspery 25mk2 i gato fm 50 mk2 wnioski gato po prostu rozwaliło całe moje myślenie o szybkim mocnym i dobrym basie one po prostu są perfekcyjne … jaspery też fajnie ale to nie ta liga kolumn gato moim zdaniem 2 ligi wyżej chyba wiem co wleci następne oj te gato naprawdę … zrobiły na mnie wrażenie 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 7 godzin temu, nietoperz420 napisał: dobrym basie To koniec drogi. Aby się upewnić postaw w docelowym miejscu i ze dwa tygodnie intensywnie posłuchaj. Z dwoma, trzema dniami przerwy na reset. A następnie kolejne kolumny i kolejne. Nie wszystko złoto co się świeci. Sól i cukier mają ten sam kolor. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 9 godzin temu, nietoperz420 napisał: A więc pierwszy zakup dokonany ! Wleciał McIntosh MA9500 , testowałem też MA12000 ale troszkę te lampy zwalniały i nie był tak szybki ten bas tzn no też był szybki ale w MA9500 był dla mnie po prostu lepszy , słuchałem jaspery 25mk2 i gato fm 50 mk2 wnioski gato po prostu rozwaliło całe moje myślenie o szybkim mocnym i dobrym basie one po prostu są perfekcyjne … jaspery też fajnie ale to nie ta liga kolumn gato moim zdaniem 2 ligi wyżej chyba wiem co wleci następne oj te gato naprawdę … zrobiły na mnie wrażenie Fajny wzmak. A na jakie kolumny do niego polujesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nietoperz420 Napisano 6 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 6 godzin temu 2 godziny temu, AudioTube napisał: To koniec drogi. Aby się upewnić postaw w docelowym miejscu i ze dwa tygodnie intensywnie posłuchaj. Z dwoma, trzema dniami przerwy na reset. A następnie kolejne kolumny i kolejne. Nie wszystko złoto co się świeci. Sól i cukier mają ten sam kolor. Oczywiście chciałbym jeszcze cos przetestowac ale kurde no nie moge serio wyjsc z podziwu jak te gato grały ten bas szybki mocny czysty jak łza do tego werbel tak ładnie grał na nich w slipknocie że głowa mała 39 minut temu, Piotr Sonido napisał: Fajny wzmak. A na jakie kolumny do niego polujesz? Nie wiem narazie przesłuchane mam Klipsch RP-8000Mk2 (moje aktualne, jak cos do sprzedania za 5k) Sonus Faber sonetto V Klipsch RF7 MK3 Audiophase CELLO Wilson Audio WATT/Puppy Gato FM-50 MK2 Pylon Jasper 25Mk2 ale narazie wygrywają te Gato no naprawde , dla mnie te kolumny to powinny kosztowac tyle co te Wilsony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Zgadzam się że to na prawdę bardzo udane kolumny, Także miałem przyjemność. Na AVS także wypadały za każdym razem po prostu dobrze. Dopisz do listy Audiovector R6 Signature Proac K6 PMC IB2 SE Spendor Classic 1/2 albo nawet 100 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowany) 48 minut temu, nietoperz420 napisał: nie moge serio wyjsc z podziwu I o to mi chodzi. Kolumny „grają” zawsze tak samo. My „słyszymy” je różnie. I jak często to „różnie” jest dostrzegamy po czasie. Zrób dobry pożytek z okresu kiedy możesz je u siebie potestować. Przepraszam za „my”. Edytowano 5 godzin temu przez AudioTube Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Gato to świetne kolumny Słuchałeś może kiedyś wysokich Audiovectorów, Amphionów lub Vienny Acoustics? Warto spróbować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nietoperz420 Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 42 minuty temu, Q21 napisał: Gato to świetne kolumny Słuchałeś może kiedyś wysokich Audiovectorów, Amphionów lub Vienny Acoustics? Warto spróbować zgadam sie nie sluchałem żadnych tylko te co wymieniłem wyżej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Rozstrzał cenowy dość mocny. Jeśli faktycznie poruszasz się w kwocie około tych 100k PLN lub więcej, to warto rozważyć przejażdżkę do Warszawy, nawet z noclegiem czy dwoma. Po drodze możesz zahaczyć o Q21 w Pabianicach delikatnie nadkładając drogi. U nich obowiązkowo do odsłuchu Qualio IQ (koniecznie), Sonus Faber Olympica Nova, i co Ci tam jeszcze wyczarują. W Warszawie jest trochę salonów, które mają ciekawe sprzęty do posłuchania. Ja bym dorzucił do odsłuchu Alta Audio Adam. Powinni mieć w Audo Color. Słuchałem z systemem dzielonym McIntosha i grało to jak dla mnie świetnie. W Audiomagic mógłbyś odpytać o szansę na posłuchanie np. Borresenów czy tańszej marki tej grupy Axxess. Masz jeszcze Nautilius, Na Temat Audio, kilka salonów TopHifi i zapewne kilka innych. Na serio przy takiej wartości w jakiej się poruszasz, warto zainwestować te 2-3 dni urlopu i ruszyć na odsłuchy tam gdzie tego możesz posłuchać najwięcej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 4 godziny temu, nietoperz420 napisał: Oczywiście chciałbym jeszcze cos przetestowac ale kurde no nie moge serio wyjsc z podziwu jak te gato grały ten bas szybki mocny czysty jak łza do tego werbel tak ładnie grał na nich w slipknocie że głowa mała Nie wiem narazie przesłuchane mam Klipsch RP-8000Mk2 (moje aktualne, jak cos do sprzedania za 5k) Sonus Faber sonetto V Klipsch RF7 MK3 Audiophase CELLO Wilson Audio WATT/Puppy Gato FM-50 MK2 Pylon Jasper 25Mk2 ale narazie wygrywają te Gato no naprawde , dla mnie te kolumny to powinny kosztowac tyle co te Wilsony Gratuluję zakupu Mac`a, niech służy. Sugeruję iść na całość i posłuchać Focala - Kanta / Sopra ATC SCM50, Audiovector R3 Avantgarde. To są kolumny godne Twojego wzmaka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 32 minuty temu Udostępnij Napisano 32 minuty temu (edytowany) 19 godzin temu, nietoperz420 napisał: A więc pierwszy zakup dokonany ! Wleciał McIntosh MA9500 , Tak, niech służy i jak najdłużej. Znając życie, gdzieś tam na półce już prezentuje się "dzielonka", zacznie się uśmiechać, puszczać oczko i szeptać...kup mnie, kup mnie😄. Gratuluję zakupu. Edytowano 31 minut temu przez Amarok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts