Skocz do zawartości

Praktycznie całe stereo mcintosh, fyne , klipsch, rotel, nad ?

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

To zależy od wymiarów pomieszczenia. A ztym niewiele zrobisz. Nasz niezyjący już Kolega HALIK  miał podobny problem. Pomimo zaadaptowania akustycznego pomieszczenia przez profesjonalną firmę, też niewiele dało się zrobić. Zobacz jak wyglądał Jego pokój , a problemy jak były , tak pozostały. Rozmawialiśmy o tym wiele razy.

IMG_20241218_132322.jpg

Edytowano przez Rega
Napisano
37 minut temu, Rega napisał:

To zależy od wymiarów pomieszczenia. A ztym niewiele zrobisz. Nasz niezyjący już Kolega HALIK  miał podobny problem. Pomimo zaadaptowania akustycznego pomieszczenia przez profesjonalną firmę, też niewiele dało się zrobić. Zobacz jak wyglądał Jego pokój , a problemy jak były , tak pozostały. Rozmawialiśmy o tym wiele razy.

IMG_20241218_132322.jpg

ciekawe no zobaczymy jak przyjdzie , człowiek sam stestuje i zobaczy czy to ma sens :) bardziej ciekawią mnie kolumny :D ciekawi mnie strasznie ten gramofon mcintosh mt5 , pasowałby do mojego MA9500 :D 

Napisano
1 godzinę temu, Rega napisał:

IMG_20241218_132322.jpg

Kolumny na krótszej ścianie, to prawie zawsze jest proszenie się o kłopoty z basem.

Napisano

Wiele zależy od długości tej krótszej ściany i jej stosunku do dłuższej. Czasem basu może nie być wcale lub jego ogromny nadmiar. Myslę , ze duzo lepeij od pułapek basowych w rogach, działają absorbery na ścianie ZA kolumnami. Bardziej porządkują całość a bas w szczególności. Zastrzegam , ze to TYLKO moje zdanie i tak jest w moim pomieszczeniu.