Rega Napisano 23 czerwca Napisano 23 czerwca (edytowany) To zależy od wymiarów pomieszczenia. A ztym niewiele zrobisz. Nasz niezyjący już Kolega HALIK miał podobny problem. Pomimo zaadaptowania akustycznego pomieszczenia przez profesjonalną firmę, też niewiele dało się zrobić. Zobacz jak wyglądał Jego pokój , a problemy jak były , tak pozostały. Rozmawialiśmy o tym wiele razy. Edytowano 23 czerwca przez Rega 1 Odpisz, cytując
nietoperz420 Napisano 23 czerwca Autor Napisano 23 czerwca 37 minut temu, Rega napisał: To zależy od wymiarów pomieszczenia. A ztym niewiele zrobisz. Nasz niezyjący już Kolega HALIK miał podobny problem. Pomimo zaadaptowania akustycznego pomieszczenia przez profesjonalną firmę, też niewiele dało się zrobić. Zobacz jak wyglądał Jego pokój , a problemy jak były , tak pozostały. Rozmawialiśmy o tym wiele razy. ciekawe no zobaczymy jak przyjdzie , człowiek sam stestuje i zobaczy czy to ma sens bardziej ciekawią mnie kolumny ciekawi mnie strasznie ten gramofon mcintosh mt5 , pasowałby do mojego MA9500 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 23 czerwca Napisano 23 czerwca 1 godzinę temu, Rega napisał: To zależy od wymiarów pomieszczenia. A ztym niewiele zrobisz. Nasz niezyjący już Kolega HALIK miał podobny problem. Pomimo zaadaptowania akustycznego pomieszczenia przez profesjonalną firmę, też niewiele dało się zrobić. Zobacz jak wyglądał Jego pokój , a problemy jak były , tak pozostały. Rozmawialiśmy o tym wiele razy. Kolumny na krótszej ścianie, to prawie zawsze jest proszenie się o kłopoty z basem. 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 23 czerwca Napisano 23 czerwca Wiele zależy od długości tej krótszej ściany i jej stosunku do dłuższej. Czasem basu może nie być wcale lub jego ogromny nadmiar. Myslę , ze duzo lepeij od pułapek basowych w rogach, działają absorbery na ścianie ZA kolumnami. Bardziej porządkują całość a bas w szczególności. Zastrzegam , ze to TYLKO moje zdanie i tak jest w moim pomieszczeniu. 2 Odpisz, cytując
nietoperz420 Napisano 1 lipca Autor Napisano 1 lipca (edytowany) Cześć załoga ! Przyszły kolumny w końcu ! tak samo przyszły pułapki basowe jak i absorbery na sufit , jak i kabelki na testy Co do kolumn no to zadowolony MAXYMALNIE jestem cena i jakoś jakie one oferują to jest po prostu HIT co do kabli tutaj na pierwszy rzut no wygrywają swoją czystością Invictusy czyli najdroższe aczkolwiek Dedalusy też bardzo dobrze grają ale tak troszkę " za mgłą" porównując je z invictusami. Co do magnus , one dodają dużo basu one odpadają , kolejne dni pokażą czy zostane przy dedalusach czy invictus ale tutaj jest 2,5k do 6k wiec no delikatna różnica jest ..... Co do pułapek i absorberów dla mnie i według moich odczuć dało to sporą poprawę w dźwięku , myślę że absorbery więcej dały . Myśle że drugi sub by sie też przydał Udało sie ... następny przystanek gramofon Edytowano 1 lipca przez nietoperz420 5 7 Odpisz, cytując
nietoperz420 Napisano 2 lipca Autor Napisano 2 lipca 4 godziny temu, Q21 napisał: Miłego słuchania! Dziękuję ! Kabelki od was szybko dotarły przetestuje jeszcze z parę dni ale chyba już zwycięzcę mam 1 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 2 lipca Napisano 2 lipca Podzielisz się wrażeniami odnośnie kabli? 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 2 lipca Napisano 2 lipca Przy takim potencjale „frontów” to fakt coś by się większego przydało zamiast (lub obok) tego Rela. Miałem kiedyś SVS Ultra w obudowie zamkniętej no i dawał radę, do tego trzymał tempo. 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 5 lipca Napisano 5 lipca Dnia 1.07.2025 o 21:45, nietoperz420 napisał: Cześć załoga ! Przyszły kolumny w końcu ! tak samo przyszły pułapki basowe jak i absorbery na sufit , jak i kabelki na testy Co do kolumn no to zadowolony MAXYMALNIE jestem cena i jakoś jakie one oferują to jest po prostu HIT co do kabli tutaj na pierwszy rzut no wygrywają swoją czystością Invictusy czyli najdroższe aczkolwiek Dedalusy też bardzo dobrze grają ale tak troszkę " za mgłą" porównując je z invictusami. Co do magnus , one dodają dużo basu one odpadają , kolejne dni pokażą czy zostane przy dedalusach czy invictus ale tutaj jest 2,5k do 6k wiec no delikatna różnica jest ..... Co do pułapek i absorberów dla mnie i według moich odczuć dało to sporą poprawę w dźwięku , myślę że absorbery więcej dały . Myśle że drugi sub by sie też przydał Udało sie ... następny przystanek gramofon ładne te Gato. Super zestawik. Wszystko! 1 Odpisz, cytując
nietoperz420 Napisano Poniedziałek o 19:42 Autor Napisano Poniedziałek o 19:42 Dnia 2.07.2025 o 15:52, Slawko69 napisał: Podzielisz się wrażeniami odnośnie kabli? Dzisiaj apropo kabli dotarły jeszcze do mnie transparent w wersji super mam je w super cenie , testuję testuję kabelki magnum za dużo basu , dedalusy poprawne , invictusy bardzo czyste , transparenty mega czyste plus super kontrola basu 😅 chyba zostanę jednak przy transparentach , dzisiaj również dostałem drugiego t9x no robi wrażenie przy dwóch ale wciąż to muszę przetestować czy aby napewno to dla mnie dobra droga z tymi dubami , wciąż brakuje mi zejścia przy filmach a to dla mnie też ważny aspekt 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu T9x to nie jest sub do filmów. On ma rewelacyjną barwę, naturalny bas. Stereo miodek tym bardziej przy dwóch. No ale filmowy RP1600 od Klipscha albo PB2000 czy tam PB3000 od SVS to to nie jest. 2 Odpisz, cytując
nietoperz420 Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu 5 godzin temu, Piotr Sonido napisał: T9x to nie jest sub do filmów. On ma rewelacyjną barwę, naturalny bas. Stereo miodek tym bardziej przy dwóch. No ale filmowy RP1600 od Klipscha albo PB2000 czy tam PB3000 od SVS to to nie jest. Tak zgadzam sie ze to nie jest sub do kina , musze dokupic chyba jakiegos klipscha 😅 no chyba ze predatory od rela ? Ktos cos moze sie wypowiedzieć na temat tego suba ? Odpisz, cytując
Recommended Posts