Skocz do zawartości

Czy audiofile to wymierający gatunek?

Recommended Posts

2 minuty temu, KrólKiczu napisał:

No właśnie. A czytając to forum można odnieść wrażenie, że dla niektórych śmierć nie istnieje a ważniejszy od ludzi jest ich ołtarz stereo. 

Tyle ze Radziu odpuscil prawie calkowicie. Zaczal duzo plywac na desce, lodzi i takie tam. Mial jeszcze firme na glowie....

Szkoda bo pieniadze wpompowal w akustyke niemale.

17 minut temu, DiBatonio napisał:

choć sprzęt szału na papierze nie robił, akustyka jednak swoje zrobiła z tego co piszesz.

Tak. To pod wplywem wizyt u kolegi Radka taki wniosek mi sie narzucil, ze w dobrym pomieszczeniu nawet sredni sprzet zagra dobrze. 

12 minut temu, DiBatonio napisał:

Nie to co ja 🤭

HAHAHAHA

No był lekko skromniejszy to fakt, wyluzowany, szczegolnie w piatki wieczorem. Piwerko i nie tylko wypilem raz z nim. 

Edytowano przez Mikelas76

Dnia 13.12.2024 o 12:29, Rega napisał:

żeby sąsiadowi ,,gula podskoczyła,, Tak , więc są różne priorytety.

To nie priorytety,  to depresja.

1 godzinę temu, Highlander_now napisał:

Różnica między audiofilem jest taka jak między mechanikiem samochodowym i kierowcą. Zupełnie inne podejście do tematu. Można przyjąć, że kierowca jest mechanikiem samochodowym, ale podział i tak zostaje.

Jakoś nigdy do mnie nie przemawiały analogie samochodowe. 

No ale weźmy taką np. analogię informatyczną.

Czy programista edytora tekstu lub konstruktor maszyny do pisania, musi być jednocześnie laureatem nagrody Nobla z dziedziny literatury? 

A co jeżeli pisarz/poeta podał ręcznie?

2 minuty temu, pairtick napisał:

Myślisz, że ktoś to tu mierzył? Bo ja mam poważne obawy, że jednak nie

Uuuuuu kolego,  posiadaczy UMika i mierzących to tu byś znalazł jak na pęczki, niestety nieliczni tylko są w stanie te pomiary zrozumieć i ogarnąć. 

Już nawet Bartek Chojnacki, co będę powtarzać do znudzenia sugerowal, że lepiej pieniądze jakie trzeba by wydać na ten mikrofon lepiej przeznaczyć na jakieś panele-więcej pożytku z tego będzie. 

Malo masz po forach wątków, tych "mierzacych", co to w nieskończoność wrzucają screeny z pytaniami co i jak czytać, co z tym zrobić itd., żeby było dobrze?

Na YT nawet dr akustyki ProperSound przyznaje, że REW jest tak zawansowany i ma tyle możliwości, że nawet on sie wciąż tego softu uczy. 

Ale są "miszczowie" co powiedzą, że wystarczy 3 minuty i pomiar masz zrobiony 😁😁😁

Pomijam już takie aspekty w pomiarach jak odtwarzalność i powtarzalność pomiarów i co trzebaby zrobić, aby te miały jak najmniejszy rozrzut.

Tak, że ten...😉