Mikelas76 Napisano Niedziela o 17:21 Udostępnij Napisano Niedziela o 17:21 1 minutę temu, DiBatonio napisał: Z tego co wiem, on miał dość ciasno 16m po ubraniu w ustroje, Bartek wyciągnął tyle ile się dało w tych konkretnych pieniądzach. Ale jak to gralo, ehhhh Panie. Pod koniec zycia Radek odpuscil troche temat, wiedzial co to "live balance" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano Niedziela o 17:25 Udostępnij Napisano Niedziela o 17:25 1 minutę temu, Mikelas76 napisał: wiedzial co to "live balance" No właśnie. A czytając to forum można odnieść wrażenie, że dla niektórych śmierć nie istnieje a ważniejszy od ludzi jest ich ołtarz stereo. 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Niedziela o 17:28 Udostępnij Napisano Niedziela o 17:28 Dla kogo śmierć nie istnieje ? 🤭 Ołtarzyk stereo to zazwyczaj jedno z hobby obok innych, czy ważniejszy od ludzi hmmm.... Zależy których, może tak.🤭 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano Niedziela o 17:29 Udostępnij Napisano Niedziela o 17:29 2 minuty temu, KrólKiczu napisał: No właśnie. A czytając to forum można odnieść wrażenie, że dla niektórych śmierć nie istnieje a ważniejszy od ludzi jest ich ołtarz stereo. Tyle ze Radziu odpuscil prawie calkowicie. Zaczal duzo plywac na desce, lodzi i takie tam. Mial jeszcze firme na glowie.... Szkoda bo pieniadze wpompowal w akustyke niemale. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Niedziela o 17:31 Udostępnij Napisano Niedziela o 17:31 1 minutę temu, Mikelas76 napisał: Szkoda bo pieniadze wpompowal w akustyke niemale. I choć sprzęt szału na papierze nie robił, akustyka jednak swoje zrobiła z tego co piszesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Niedziela o 17:33 Udostępnij Napisano Niedziela o 17:33 Dobrze powspominać Kolegów, których już nie ma. Ja się ciesze, że miałem okazję poznać Go osobiście. Bardzo pozytywny gość z Niego był. Odwiedził mnie w mojej piwnicy i ... wyszedł z kolumnami, które, jak powiedział, zmiażdżyły Jego SF. Zostały u Niego na zawsze. Pamiętajmy o Nim! 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Niedziela o 17:37 Udostępnij Napisano Niedziela o 17:37 3 minuty temu, Rega napisał: Dobrze powspominać Kolegów, których już nie ma. Ja się ciesze, że miałem okazję poznać Go osobiście Tak, ja też Go poznałem osobiście, bardzo skromny fajny człowiek. Nie to co ja 🤭 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano Niedziela o 17:47 Udostępnij Napisano Niedziela o 17:47 (edytowany) 17 minut temu, DiBatonio napisał: choć sprzęt szału na papierze nie robił, akustyka jednak swoje zrobiła z tego co piszesz. Tak. To pod wplywem wizyt u kolegi Radka taki wniosek mi sie narzucil, ze w dobrym pomieszczeniu nawet sredni sprzet zagra dobrze. 12 minut temu, DiBatonio napisał: Nie to co ja 🤭 HAHAHAHA No był lekko skromniejszy to fakt, wyluzowany, szczegolnie w piatki wieczorem. Piwerko i nie tylko wypilem raz z nim. Edytowano Niedziela o 17:49 przez Mikelas76 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano Niedziela o 18:06 Udostępnij Napisano Niedziela o 18:06 Dnia 13.12.2024 o 12:29, Rega napisał: żeby sąsiadowi ,,gula podskoczyła,, Tak , więc są różne priorytety. To nie priorytety, to depresja. 1 godzinę temu, Highlander_now napisał: Różnica między audiofilem jest taka jak między mechanikiem samochodowym i kierowcą. Zupełnie inne podejście do tematu. Można przyjąć, że kierowca jest mechanikiem samochodowym, ale podział i tak zostaje. Jakoś nigdy do mnie nie przemawiały analogie samochodowe. No ale weźmy taką np. analogię informatyczną. Czy programista edytora tekstu lub konstruktor maszyny do pisania, musi być jednocześnie laureatem nagrody Nobla z dziedziny literatury? A co jeżeli pisarz/poeta podał ręcznie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano Niedziela o 18:34 Udostępnij Napisano Niedziela o 18:34 1 godzinę temu, KrólKiczu napisał: Rozumiem, że akustyka jak u każdego prawilnego audiofila robiona na ucho? Myślisz, że ktoś to tu mierzył? Bo ja mam poważne obawy, że jednak nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Niedziela o 18:57 Udostępnij Napisano Niedziela o 18:57 2 minuty temu, pairtick napisał: Myślisz, że ktoś to tu mierzył? Bo ja mam poważne obawy, że jednak nie Uuuuuu kolego, posiadaczy UMika i mierzących to tu byś znalazł jak na pęczki, niestety nieliczni tylko są w stanie te pomiary zrozumieć i ogarnąć. Już nawet Bartek Chojnacki, co będę powtarzać do znudzenia sugerowal, że lepiej pieniądze jakie trzeba by wydać na ten mikrofon lepiej przeznaczyć na jakieś panele-więcej pożytku z tego będzie. Malo masz po forach wątków, tych "mierzacych", co to w nieskończoność wrzucają screeny z pytaniami co i jak czytać, co z tym zrobić itd., żeby było dobrze? Na YT nawet dr akustyki ProperSound przyznaje, że REW jest tak zawansowany i ma tyle możliwości, że nawet on sie wciąż tego softu uczy. Ale są "miszczowie" co powiedzą, że wystarczy 3 minuty i pomiar masz zrobiony 😁😁😁 Pomijam już takie aspekty w pomiarach jak odtwarzalność i powtarzalność pomiarów i co trzebaby zrobić, aby te miały jak najmniejszy rozrzut. Tak, że ten...😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano Niedziela o 19:19 Udostępnij Napisano Niedziela o 19:19 43 minuty temu, pairtick napisał: Myślisz, że ktoś to tu mierzył? Bo ja mam poważne obawy, że jednak nie. Czemu nie. W tym samym roku KEF wykorzystywał już komputery w projektowaniu i pomiarach głośników. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Niedziela o 19:50 Udostępnij Napisano Niedziela o 19:50 Kolega pairtick miał na myśli pomiary akustyki pomieszczeń odsluchowych w odniesieniu do wpisu KrólaKiczu, a nie pomiary głośnikow i symulacje. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano Poniedziałek o 13:41 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 13:41 18 godzin temu, Kraft napisał: Czemu nie. W tym samym roku KEF wykorzystywał już komputery w projektowaniu i pomiarach głośników. Akurat tę płytę ma zapewne każdy z nas. I co tu słychać? Dla ułatwienia, na wokalu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts