Skocz do zawartości

Porządny odtwarzacz(napęd) sacd/cd

Carmion

Recommended Posts

26 minut temu, DiBatonio napisał:

Pierwszy z brzegu w podobnej cenie Node z liniowym zasilaczem.

Dalej, myślę, że od iFi Audio też coś z liniowym zasilaczem, Eversolo,  później to już masz z niedrogich Cambridge Audio,  Denafripsa, Silent Angel. 

Zresztą masz też do kompletu swojego systemu streamery od Nuprime, od Roksana i tylko mnie dziwi, że w to nie poszedłeś.

Z tego co czytałem to wiim pro ma bezstratny sygnał. Więc dlatego w to poszedłem. 

26 minut temu, DiBatonio napisał:

Edytowano przez Carmion

1 godzinę temu, DiBatonio napisał:

Jak każdy streamer, to nie kwestia urządzenia tylko serwisu streamingowego w jakiej jakości udostępnia muzykę. 

Więc po co lepszy skoro wiim ogarnia bez problemu 24/192 na tidal. A na wbudowany dac kompletnie nie zwracam uwagi bo jest zbędny. A zasilacz liniowy miałem na testy i nie odczułem kompletnie różnicy w transporcie. Może gdybym korzystał z wewnętrznego daca to wtedy różnica zapewne by była. 

Myślałem nad ultra bo wyświetlacz ( lubię ) i port USB. Ale pliki zgrane z płyty w ISO na dysk zewnętrzny nie odtworzy (SACD) są dostępne tylko w ISO. Także zbędne wejście. 

Edytowano przez Carmion

4 minuty temu, DiBatonio napisał:

Bo warto.

Nie wiem, czy słuchałeś u siebie różnych streamerów, zawsze możesz spróbować. 

Nie usłyszysz różnicy i klasy brzmienia z lepszego niestety droższego,  to nie ma tematu.

Słuchałem, ale to głównie steamery z wbudowanym dac. To wtedy porównując steamery była różnica bo zmienne były DAC.

Odkąd mam Nuprime dac, to przestałem testować same transporty. Bo skoro wiim działa jako bezstratne źródło to byłem pewien że nie ma sensu bawić się w lepsze źródła. 

Taki bluesound node to niewielka inwestycja także się zastanowię. Ale szczerze jakbym miał na coś zmieniać, to chciałbym z wyświetlaczem. Lubię patrzeć na okładkę albumu jak słucham i brakuje mi tego. 

1 minutę temu, Carmion napisał:

Taki bluesound node to niewielka inwestycja także się zastanowię. Ale szczerze jakbym miał na coś zmieniać, to chciałbym z wyświetlaczem. Lubię patrzeć na okładkę albumu jak słucham i brakuje mi tego. 

To w aplikacji na tablecie możesz sobie popatrzeć 🤭

Z miejsca odsłuchu tak niewiele widać, chyba że przyniesiesz Rose z TopHifi.

5 minut temu, Carmion napisał:

Słuchałem, ale to głównie steamery z wbudowanym dac. To wtedy porównując steamery była różnica bo zmienne były DAC.

Odkąd mam Nuprime dac, to przestałem testować same transporty. Bo skoro wiim działa jako bezstratne źródło to byłem pewien że nie ma sensu bawić się w lepsze źródła. 

Ultra połączona po USB z DACem to dobry wybór.

hmmm, też mam wiim pro plus, też "cenowo" odbiega od reszty sprzętu, też wykorzystuję jak transport po cyfrze. ale czy z tego powodu szukać czegoś droższego ?

no jest taki polecany munich m1t, ale miał problemy z serwisami i od pewnego czasu nie obsługuje amazon music a to mój podstawowy serwis. ifi - też kapryśny...

nie mam zamiaru przepłacać za eversola bo interesuje mnie czysty transport, aplikacja - i w tym wiim nie jest chyba taki zły ;)

Ja się naczytałem,  że streemer w gustard r26 po Lan gra bardzo ładnie. 

Sprawdziłem przez kilka dni no i ładnie gra. Po kilku dniach wpiąłem n130 który jest u mnie od kilku lat i gra tak samo żeby nie napisać,  że ciut ciut lepiej.  

Ma on i zasilanie liniowe i internet po światłowodzie i jako transport nadal u mnie zostaje bo lubię BlueOS. Ja to w ogóle mam jakiś problem ze słyszeniem tych barwnych opisów 😁 

Doskonale co słyszę to jak zmieniam filtry (krzywe) w dirac a cała reszta to już tak nie za bardzo. 😀

Edytowano przez 77Mariusz77

10 godzin temu, Mikelas76 napisał:

Wiim, najwieksza padaka jaką słyszałem...

Wchodząc  na  wszelkie  fora   audio , Wiim we  wszystkich odmianach , pojawia  sie  jak  królik   z  kapelusza  dosłownie   wszyscy  o   nim   piszą  ......... tak  jak  z  eversolo   dwa lata  wstecz .