Arek_Gd Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu (edytowany) Cześć, mam pytanie, czy ktoś z forumowiczów zaliczył przesiadkę z uznanego i popularnego RC-450C lub RP-504C na model RC-64 III z serii wyższej? W Europie mało informacji na forach w tym temacie, a w USA to wiadomo, mają ogromne salony po 60 i 80 m2 i tam faktycznie czuć dużą zmianę na korzyść, ale jak to będzie w 28m2 otwartych na kolejne 25m2? Szukam większych wrażeń w kinie domowym, właściwie w jakości dialogów, ich głębi, sceny. Tak jak w większości głośników ściennych i sufitowych w przeciętnych kinach jest kicha w porównaniu do naszych domowych 7.2.4 opartych na serii RP (mówię o ilości emocji i detalu przekazywanego w gęstej ścieżce audio) o tyle zawsze zazdroszczę głębi i ogromnej sceny jaką w salach kinowych robią głośniki centralne . Tak wiem wiem, to głównie przez akustykę, ale wiecie jako to jest z gonieniem królika w naszym hooby A może ktoś z Was robił odsłuchy jeden po drugim? Domyślam się , że w przypadku scen muzycznych które idą z centralnego (głównie czuć to w koncertach z blueray) to będzie lepiej przez fizyczną zmianę wielkości przetworników, ale jak to jest z dialogami.... Edytowano 22 godziny temu przez Arek_Gd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu RC-64 nie jest najbardziej popularną opcją u nas w kraju, ale spotykałem się z głosami, że to niewielki przeskok względem RP-504C. Inna część znowu chwaliła Rozważasz inne firmy? Może gdzie indziej znajdzie się to, czego szukasz, choć najważniejsze w mojej opinii jest umiejscowienie centralki - a zwłaszcza jej wysokość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu Ciężko o przeskok z RP-504C na coś wyżej. To bdb central który chwalą nawet Ci co za Klipsch nie przepadają. Wyższy model zapewni więcej dB, ale nie jestem pewien czy różnica jakości jest warta inwestycji przy niewielkim pomieszczeniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 64 były chyba tworzone dla serii RF 7 ( 1 , 2 i 3 ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts