ciszyn11 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 20 godzin temu, Sundin997 napisał: Mój wybór prawdopodobnie padnie na cary slp 90 clone. Trochę ten wątek zabrnął nie w te stronę co oczekiwałem. Po prostu myślałem,że ktoś wyjaśni mi kwestie przedwzmacniacza i napisze coś w stylu" nie podłączaj wiim bezpośrednio do końcówki,bo będzie słabo.Tylko najpierw kup dobry pre amp i on sprawi że dzwięk z wiima ożyje,bo...(coś tam technicznego). A widzę że wszystko dalej na łapu capu. To ten z tej recenzji?: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 8 godzin temu, ProjectPi napisał: Tu line out level jest bez znaczenia. Korekcja głośności jest czysto cyfrowa przez ingerencję w sample No przecież.. w koncu wychodzimy po USB 8 godzin temu, ProjectPi napisał: -36 dB minus to, co jeszcze odejmie apka. Nie rozumiem skąd Ci wyszło to -36dB. Wytłumaczysz dokładniej? W Wiimie mamy max limit podawany w %, oraz volume, który jest w dB?, ale w odrwotnej skali? 100 volume będzie równe -0dB? Załóżmy że ustawie max limit na 100%, oraz volume 20%. To będzie jak -80dB? Coś tu pokręciłem na bank. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 55 minut temu, renoxd napisał: Nie rozumiem skąd Ci wyszło to -36dB. Wytłumaczysz dokładniej? Tu jest mój blad, powinno być -24 dB. 60% volume limit to obniżenie głośności o umowne "40%". 1% mniej odpowiada 0,6dB mniej. 1 godzinę temu, renoxd napisał: W Wiimie mamy max limit podawany w %, oraz volume, który jest w dB?, ale w odrwotnej skali? 100 volume będzie równe -0dB? Nic nie jest tu wprost w dB. Zakładając, że max głośnośc 100 i 100% vol limit to 0dB, minimalna głośnośc 1 i 1% oznaczać będzie ok. -120dB. 1 godzinę temu, renoxd napisał: Załóżmy że ustawie max limit na 100%, oraz volume 20%. To będzie jak -80dB? Coś tu pokręciłem na bank. Wtedy mamy obniżenie głośności o 80. Niestety suwak głośności nie skaluje się liniowo, nie jest tak, że 1 to dokładnie 0,6dB, zatem nie potrafię na szybko odpowiedzieć ile to dB mniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 3 godziny temu, ciszyn11 napisał: To ten z tej recenzji?: Tak to ten. Tylko chyba się skończyły na Ali bo dopiero pod koniec lutego będą dostępne. Może to i dobrze,będzie czas go zastanowienia się. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciszyn11 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 37 minut temu, Sundin997 napisał: Tak to ten. Tylko chyba się skończyły na Ali bo dopiero pod koniec lutego będą dostępne. Może to i dobrze,będzie czas go zastanowienia się. Miałem Cary Slp98, obecnie SLP-05. Bajka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 17 minut temu, ciszyn11 napisał: Miałem Cary Slp98, obecnie SLP-05. Bajka Ale clony czy oryginały? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciszyn11 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 19 minut temu, Sundin997 napisał: Ale clony czy oryginały? Oryginalne. Mi chodzi po głowie końcówka mocy recenzowana na tym kanale-klon FM Acoustic 801 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts