Rega Napisano Poniedziałek o 14:29 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 14:29 (edytowany) @Palmos jest dużo ogłoszeń. Np to. https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwjBgN_fjZaLAxW0lIMHHejeCmwYABAWGgJlZg&ae=2&aspm=1&co=1&ase=5&gclid=CjwKCAiA-ty8BhA_EiwAkyoa31VQKszyjoF9z2I-9UOAXvYBosAIuseywtFVGLu2Mj1Idr6r2y7VdhoC2oEQAvD_BwE&ohost=www.google.com&cid=CAESVuD2GGsMSGWQbIEZb_lclzdpzFrZi6Ur-ej7mIoV1mE70ff8UcWsOfHm30lL_jJ2n1lb4QsAUIqm2SCSBzKxgoFYKBA0vWzYF65c_N21ZdHInK1VBXCG&sig=AOD64_3BUa_GumL3r3xJ-e6hsv1Tf6y91g&ctype=5&q=&ved=2ahUKEwjtqtnfjZaLAxVY3AIHHb6_AtAQ9aACKAB6BAgFEHU&adurl= Oczywiście to żart, bo za taką cenę to niech się ....... . Ale na e-bay jest sporo ogłoszeń z Thorensami z ramieniem SME. Również trochę tańszych niż to powyższe. Edytowano Poniedziałek o 14:33 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano Poniedziałek o 17:05 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 17:05 Dnia 27.01.2025 o 10:34, Palmos napisał: A Thorens 320 to masz na myśli ten z oryginalnym ramieniem czy ten z ramieniem jaki ma Roman @Rega? No bo dotychczas nie widziałem żadnego ogłoszenia z tym drugim ramieniem, ale jakby się trafił to pewnie byłby poza budżetem. Roman napisał, że ramię jest tyle warte co cały gramofon. TD-320 w standardowej wersji (tzn. ze zwykłym, prostym ramieniem) to już bardzo dobry gramofon, natomiast wartość kompletnego ramienia SME w dobrym stanie raczej przewyższa cenę standardowego gramofonu. Myślę tutaj o realnych cenach, a nie o "marzeniach sprzedawcy-bajarza". No i oczywiście wartość (jakość) wkładki w komplecie też swoje może dołożyć do ceny. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano Poniedziałek o 19:12 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:12 4 godziny temu, Rega napisał: Oczywiście to żart, bo za taką cenę to niech się ....... . Ale na e-bay jest sporo ogłoszeń z Thorensami z ramieniem SME. Również trochę tańszych niż to powyższe. Oczywiście możemy się pośmiać ale oni na tym ebay to raczej nie żartują z cenami. Poklikałem sobie trochę i raczej te ceny się trzymają. 2 godziny temu, RoRo napisał: natomiast wartość kompletnego ramienia SME w dobrym stanie raczej przewyższa cenę standardowego gramofonu. Człowiek by chciał ale portfel nie pozwala.🫤 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano Poniedziałek o 19:23 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:23 4 minuty temu, Palmos napisał: Człowiek by chciał ale portfel nie pozwala.🫤 W takim razie zainwestuj w nowy portfel-za nieduże pieniądze może to odmienić Twoje życie 😉 A tak na poważnie-jak coś ciekawego (atrakcyjna cena ! ) się pojawi to damy Tobie znać. Bo najważniejsze jest to, że masz na czym grać i w związku z tym nie musi to być "tu i teraz" 😎 Przy okazji-nie pamiętam czy napisałeś jaki masz preamp gramofonowy (i czy jesteś z niego zadowolony)? Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano Poniedziałek o 20:50 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 20:50 Jeśli chodzi o Thorensy to w zasiegu na tapecie mam: https://www.olx.pl/d/oferta/thorens-td-320-goldnote-unikat-czarny-talerz-CID99-ID12OniR.html W tym samym miejscu jest https://www.olx.pl/d/oferta/thorens-td-160-rzadki-gramofon-vintage-shure-m91-CID99-ID12Ow0X.html. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano Poniedziałek o 21:13 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:13 20 minut temu, Palmos napisał: Jeśli chodzi o Thorensy to w zasiegu na tapecie mam: https://www.olx.pl/d/oferta/thorens-td-320-goldnote-unikat-czarny-talerz-CID99-ID12OniR.html I to jest spoko opcja. Cena mogłaby być niższa, ale jeżeli w grę wchodzi zakup na miejscu (bez wysyłki), to chyba warto to sprawdzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano Wtorek o 09:59 Udostępnij Napisano Wtorek o 09:59 14 godzin temu, RoRo napisał: Przy okazji-nie pamiętam czy napisałeś jaki masz preamp gramofonowy (i czy jesteś z niego zadowolony)? Nie napisałem bo szczerze to nie było o czym. Praktycznie zawsze grałem na preampie wbudowanym w mojego Magnata MR780. Oczywiście były przymiarki pod zewnętrzny: od kolegi miałem na próbę jakiś CA za ok 1000 PLN (nowy) i różnicy nie słyszeliśmy więc sobie odpuściłem. Ale w grudniu dla zabawy kupiłem Fosi AudioBOX X4 Phono (przede wszystkim dla samej zabawy z wymianą lamp, która w zmacniaczu się bardzo udała no i z uwagi na potencjometry barwy które przydają się w moich warunkach akustycznych). Więc teraz gram na tym FOSI ze zmienionymi lampami z chińskich na GE z epoki. No i poza tym, że jest trochę ciszej niż z Magnata to jest OK. Ale kto wie, co będzie. Najpierw gramofon. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Wtorek o 15:17 Udostępnij Napisano Wtorek o 15:17 Na ogól sprawdza się połączenie wzmaniacz lampowy + pre tranzystorowe lub odwrotnie. No chyba, że ktoś chce mieć tor całkowicie analogowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano Wtorek o 20:00 Udostępnij Napisano Wtorek o 20:00 Dnia 27.01.2025 o 10:34, Palmos napisał: Nie złapałem o który chodzi (ten Grzegorza)? Czyli załapałeś Dnia 27.01.2025 o 10:34, Palmos napisał: A Thorens 320 to masz na myśli ten z oryginalnym ramieniem czy ten z ramieniem jaki ma Roman @RoRo już odpisał i z tego co pamiętam to jeszcze do niedawna też posiadał 320, ja jak wspomniałem szukałbym z ramieniem Thorensa TP90 dla przykładu: https://www.springair.de/en/thorens-td-320-mahagony-with-tp90/h72695 żebyś wiedział jak wygląda. Ogólnie to jest ramię z bardzo dobrymi opiniami i najlepsze z serii 320. PS mogłem tak napisać, bo wersja z fabrycznym SME 3009 miała bodajże numerację 321 a poznać można po tym, że nie miał autostopu. PS2 w większości ofert na ol... jest ramię TP 16 i jego rozwiniecie. 23 godziny temu, Palmos napisał: Jeśli chodzi o Thorensy to w zasiegu na tapecie mam: https://www.olx.pl/d/oferta/thorens-td-320-goldnote-unikat-czarny-talerz-CID99-ID12OniR.html Ten unikat to musi być talerz po prostu polakierowany. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano Wtorek o 22:08 Udostępnij Napisano Wtorek o 22:08 2 godziny temu, Chilli napisał: Czyli załapałeś @RoRo już odpisał i z tego co pamiętam to jeszcze do niedawna też posiadał 320... Dobrze pamiętasz 👍 to była wersja z ramieniem TP16 Mk IV. Bo to fajny gramofon jest 😎 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu Mam jeszcze na uwadze jedną konkretną pozycję za odpowiednie pieniądze nad którą poważnie się zastanawiam. Z pewnego źródła 😀! Rega Planar 3 z ramieniem R200 - pierwsza wersja - taka jak ta z pierwszej strony tego wątku (w zasadzie to dokładnie ta 😉) Swego czasu po serwisie (także ramienia) u @Audio Autonomy. Także stan na pewno bardzo dobry. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Dnia 28.01.2025 o 16:17, Rega napisał: Na ogól sprawdza się połączenie wzmaniacz lampowy + pre tranzystorowe lub odwrotnie. No chyba, że ktoś chce mieć tor całkowicie analogowy. Chyba chciałeś napisać: tor całkowicie lampowy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 18 godzin temu, Palmos napisał: Rega Planar 3 z ramieniem R200 - pierwsza wersja Prosty i fajny sprzęt. Do tego z fajnym ramieniem Plusem tych gramofonów jest też to, że jest do nich sporo zestawów do "upgrade'owania" - podtalerzyki, zasilacze, paski itp. Można też samemu się pobawić z innymi paskami, nóżkami itd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts