rajdek Napisano Poniedziałek o 12:08 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 12:08 Witam, udało mi się rozwiązać problem z wzbudzaniem się niskich częstotliwości z powodu zbyt bliskiego miejsca odsłuchowego od tylnej ściany. 15cm wełny PT80 dało efekt taki jak odsunięcie się z narożnikiem o 50cm. 4 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Poniedziałek o 12:17 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 12:17 I można ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano Poniedziałek o 13:50 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 13:50 Fajnie by było zobaczyć pomiar z miejsca odsłuchu przed i po zastosowaniu rozwiązania 😎 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Poniedziałek o 16:12 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:12 (edytowany) Zrobienie pomiaru cały czas wierci mnie z tyłu głowy, może kiedyś. Jestem BARDZO zadowolony, nie byłem pewny efektu, ale jest to czego oczekiwałem. Do tego cztery panele pianka 3cm + 4mm sklejka z fornirem bukowym poprawiła czytelność góry. Czy jest sens kombinować dalej..... Tak jeszcze zasłony do zawieszenia. Edytowano Poniedziałek o 16:22 przez rajdek 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano Poniedziałek o 16:33 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:33 19 minut temu, rajdek napisał: Czy jest sens kombinować dalej..... Słuchaj, analizuj i decyduj. To Twoje granie ma być i Twoje kombinacje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Poniedziałek o 17:02 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 17:02 Ciekawe jest to że w niektórych utworach jest więcej basu, lepsze uderzenie, w innych ukazują się nowe dźwięki, poprawiła się ogólnie klarowność, separacja, źródła pozorne, mam wrażenie że wielkość sceny również się poprawiła. Takie cuda za sprawą jednego magicznego panela, to mnie się nawet nie śniło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 20 godzin temu, rajdek napisał: 15cm wełny PT80 dało efekt taki jak odsunięcie się z narożnikiem o 50cm 👍 Czy mógłbyś bardziej rozwinąć jak i z czego (oprócz wełny) zrobiłeś ten absorber? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 19 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 19 godzin temu (edytowany) Kupiłem gotowy. Edytowano 19 godzin temu przez rajdek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts