Skocz do zawartości

kable głośnikowe - polepszenie wysokich tonów

Recommended Posts

Witam

Ktoś może polecić niedrogie kable głośnikowe które by polepszyły górny rejestr ? Chodzi mi o większą szczegółowość, więcej detalu u góry, trochę więcej blasku np w wybrzmieniu talerzy perkusji.

Jeśli oczywiście można to kablem załatwić (a nie zmianą kolumn - bo to pewnie będzie sugerowane).

21 godzin temu, adamusic napisał:

Witam

Ktoś może polecić niedrogie kable głośnikowe które by polepszyły górny rejestr ? Chodzi mi o większą szczegółowość, więcej detalu u góry, trochę więcej blasku np w wybrzmieniu talerzy perkusji.

Jeśli oczywiście można to kablem załatwić (a nie zmianą kolumn - bo to pewnie będzie sugerowane).

Poprawić ale w porównaniu do czego? (teraz masz wpięte). Jakie masz IC? 

22 godziny temu, adamusic napisał:

A jaką masz resztę toru ? Może zamiast kablami można to zrobić nieco inną metodą ?

8 godzin temu, stach_s napisał:

Jest jeszcze takie coś jak Van Damme, mogę nawet pożyczyć, bo widzę, że mieszkasz rzut beretem ode mnie ;)

Pytanie jakie długości są potrzebne? 

Dzięki za propozycję, ale rano zamówiłem już na allegro tego Qeda'a (pospieszyłem się ? ), jak nie będzie poprawy to go zwrócę i wtedy ewentualnie pożyczę od Ciebie.

Mam świadomość, że to się pewnie skończy wymianą kolumn (już się rozglądam powoli za innymi), ale póki co daję szansę innym kablom.

9 minut temu, adamusic napisał:

Dzięki za propozycję, ale rano zamówiłem już na allegro tego Qeda'a (pospieszyłem się ? ), jak nie będzie poprawy to go zwrócę i wtedy ewentualnie pożyczę od Ciebie.

Mam świadomość, że to się pewnie skończy wymianą kolumn (już się rozglądam powoli za innymi), ale póki co daję szansę innym kablom.

Zamówiłeś go z metra, czy zaprawiony oryginalnymi wtykami Qeda. Pytam dlatego, że ten z metra jak zaczniesz rozbebeszać to nikt nie przyjmie z powrotem.

Poza tym zaprawiony oryginalnie, jeśli jest zrobiony jak trzeba metodą airlock wg Qeda, będzie dobrze.

33 minuty temu, adamusic napisał:

proszę:

QED Silver Anniversary XT - kabel głośnikowy 2x3m - Sklep, Opinie, Cena w Allegro.pl

Chodziło mi bardziej o link jak ten niżej 🙂

https://allegro.pl/oferta/qed-silver-anniversary-xt-kabel-glosnikowy-2x3m-10707618496

32 minuty temu, stach_s napisał:

A mogę się wprosić na odsłuch??? 

Nie wpraszaj się za wcześnie, niech pogra trochę. Kolega ma ustawowe 14 dni (to za malo), ale po tygodniu grania powinno być już spoko.

Edytowano przez DiBatonio