rosskar Napisano Sobota o 18:22 Udostępnij Napisano Sobota o 18:22 (edytowany) Witam bardzo serdecznie, po zakupie wzmacniacza z kolumnami, szukam do kompletu streamer. Wybrałem wstępnie kilka propozycji, natomiast chciałem zasięgnąć Waszej opinii, na co zwrócić uwagę. Chciałbym żeby to się zgrało z resztą zestawu, planowałem spiąć to ze wzmacniaczem jako transport, po coaxilu, budżet +-2 tyś. - 3 tyś. Wybrałem: Arcam ST5 - tutaj miałbym komplet, natomiast dla urozmaicenia korci mnie coś z innej firmy Audiolab 7000N - najbliżej mi do tego streamera, naczytałem się tylko dość dużo o kłopotliwej aplikacji DTS Play-Fi Cambridge CXN - ehh ten kolor luna grey, średnio mi to pasuje to reszty, musiałbym szukać series 1 V2, która jest miej dostępna Wiim Ultra - mam mieszane uczucia, bardziej ze względu że ma napakowane dużo rzeczy, które już posiadam i są mi zbędne tj. wzmacniacz gramofonowy, słuchawkowy etc. Reszta mojego zestawu: Acram A15, Arcam CD5, Monitor Audio Bronze 500 Edytowano Sobota o 18:23 przez rosskar Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano Sobota o 20:24 Udostępnij Napisano Sobota o 20:24 1 godzinę temu, rosskar napisał: Wiim Ultra - mam mieszane uczucia, bardziej ze względu że ma napakowane dużo rzeczy, które już posiadam i są mi zbędne tj. wzmacniacz gramofonowy, słuchawkowy etc Rozumiem,że wolisz wydać tyle samo lub więcej na urządzenia , które nie mają tych funkcjonalności. Nie łatwiej byłoby ich po prostu nie używać ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosskar Napisano Sobota o 20:53 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 20:53 26 minut temu, Tomasz S. napisał: Rozumiem,że wolisz wydać tyle samo lub więcej na urządzenia , które nie mają tych funkcjonalności. Nie łatwiej byłoby ich po prostu nie używać ? Bardziej podszedłem do tego, że być może jak jest mniej, to więcej zostało włożone w dźwięk. Byłem na początku zdecydowany na Wiim ale zacząłem teraz kombinować że być może coś da się lepiej, stąd pytanie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Sobota o 21:13 Udostępnij Napisano Sobota o 21:13 14 minut temu, rosskar napisał: Byłem na początku zdecydowany na Wiim ale zacząłem teraz kombinować że być może coś da się lepiej, stąd pytanie. Brzmieniowo na pewno. Masz już typy, zatem sorawdź jak wypadną, możesz też Node sprawdzić. Na rynku wtórnym do 3 tys. pewno też coś znajdziesz sensownego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosskar Napisano 17 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 17 godzin temu 14 godzin temu, DiBatonio napisał: Brzmieniowo na pewno. Masz już typy, zatem sorawdź jak wypadną, możesz też Node sprawdzić. Na rynku wtórnym do 3 tys. pewno też coś znajdziesz sensownego. Dzięki, zacząłbym testy od Audiolab 7000N, macie doświadczenie z działaniem tego urządzenia/aplikacji? Odnośnie Wiim i CXN można dość dużo informacji znaleźć w sieci o Audiolab 7000N zdecydowanie mniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu 14 godzin temu, rosskar napisał: Bardziej podszedłem do tego, że być może jak jest mniej, to więcej zostało włożone w dźwięk. W audio to tak nie działa. Marki mają wysoką marżę bo to niszowe sprzęty i nie sprzedają się w setkach tysięcy. Mają również taka wysoką marżę bo mogą To nie jest tak, że przy stremerach producenci odkrywają nowy kontynent. Po prostu przy dobudowaniu do tego historii i ładnej obudowy można to lepiej sprzedać. , kiedy tak naprawdę to proste komputery, z DACem lub nie. Zobacz np jak wygląda Arcam ST5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosskar Napisano 16 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 16 godzin temu 14 minut temu, Tomasz S. napisał: W audio to tak nie działa. Marki mają wysoką marżę bo to niszowe sprzęty i nie sprzedają się w setkach tysięcy. Mają również taka wysoką marżę bo mogą To nie jest tak, że przy stremerach producenci odkrywają nowy kontynent. Po prostu przy dobudowaniu do tego historii i ładnej obudowy można to lepiej sprzedać. , kiedy tak naprawdę to proste komputery, z DACem lub nie. Zobacz np jak wygląda Arcam ST5 Widziałem zdjęcia pełnowymiarowych streamerów i też mam lekki uśmiech że można to zamknąć w 3 razy mniejszej obudowanie, w sumie z CD wygląda to podobnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu 1 godzinę temu, rosskar napisał: Widziałem zdjęcia pełnowymiarowych streamerów i też mam lekki uśmiech że można to zamknąć w 3 razy mniejszej obudowanie, w sumie z CD wygląda to podobnie Ale wiesz, że często to wynika z przyjętej standaryzacji wymiaru urządzeń, chodzi o ich szerokość. Większość producentów szerokość urządzeń ma w granicach 430mm. Owszem są pewne wyjątki, ale jednak większość wzmacniaczy, odtwarzaczy, preampów itd. szerokość urządzenia mają przyjęta na poziomie 430mm jakiegokolwiek urządzenia producenta nie chwycisz. Tak jak mówiłem, są pewne wyjątki i trend ostatnimi czasy, ale standardowo jest to jednak 430mm. 1 godzinę temu, Tomasz S. napisał: Zobacz np jak wygląda Arcam ST5 Tak, ma dużo miejsca do wyklejenia podstawy paskami maty bitumicznej 🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosskar Napisano 15 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 15 godzin temu 9 minut temu, DiBatonio napisał: Ale wiesz, że często to wynika z przyjętej standaryzacji wymiaru urządzeń, chodzi o ich szerokość. Większość producentów szerokość urządzeń ma w granicach 430mm. Owszem są pewne wyjątki, ale jednak większość wzmacniaczy, odtwarzaczy, preampów itd. szerokość urządzenia mają przyjęta na poziomie 430mm jakiegokolwiek urządzenia producenta nie chwycisz. Tak jak mówiłem, są pewne wyjątki i trend ostatnimi czasy, ale standardowo jest to jednak 430mm. Tak, ma dużo miejsca do wyklejenia podstawy paskami maty bitumicznej 🤭 Dla mnie walory estetyczne są też ważne, ma grać i wyglądać, super jak da się to pogodzić. Zdaje sobie też sprawę, że powietrze audio też musi kosztować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Przed chwilą, rosskar napisał: Dla mnie walory estetyczne są też ważne, ma grać i wyglądać, super jak da się to pogodzić. Zdaje sobie też sprawę, że powietrze audio też musi kosztować Ale jak większość urządzeń masz w takim rozmiarze to jednak też streamer, czy inne źródło w takim samym rozmiarze lepiej pasuje do zestawu. Oczywiście można odejść od tej reguły, ale jednak... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu (edytowany) 7 godzin temu, Tomasz S. napisał: W audio to tak nie działa. Marki mają wysoką marżę bo to niszowe sprzęty i nie sprzedają się w setkach tysięcy. Mają również taka wysoką marżę bo mogą To nie jest tak, że przy stremerach producenci odkrywają nowy kontynent. Po prostu przy dobudowaniu do tego historii i ładnej obudowy można to lepiej sprzedać. , kiedy tak naprawdę to proste komputery, z DACem lub nie. Zobacz np jak wygląda Arcam ST5 Praktyczne rozwiązanie, użytkownik może jeszcze całego DACa tam upchnąć wedle gustu. Dnia 1.02.2025 o 19:22, rosskar napisał: Witam bardzo serdecznie, po zakupie wzmacniacza z kolumnami, szukam do kompletu streamer. Wybrałem wstępnie kilka propozycji, natomiast chciałem zasięgnąć Waszej opinii, na co zwrócić uwagę. Chciałbym żeby to się zgrało z resztą zestawu, planowałem spiąć to ze wzmacniaczem jako transport, po coaxilu, budżet +-2 tyś. - 3 tyś. Wybrałem: Arcam ST5 - tutaj miałbym komplet, natomiast dla urozmaicenia korci mnie coś z innej firmy Audiolab 7000N - najbliżej mi do tego streamera, naczytałem się tylko dość dużo o kłopotliwej aplikacji DTS Play-Fi Cambridge CXN - ehh ten kolor luna grey, średnio mi to pasuje to reszty, musiałbym szukać series 1 V2, która jest miej dostępna Wiim Ultra - mam mieszane uczucia, bardziej ze względu że ma napakowane dużo rzeczy, które już posiadam i są mi zbędne tj. wzmacniacz gramofonowy, słuchawkowy etc. Reszta mojego zestawu: Acram A15, Arcam CD5, Monitor Audio Bronze 500 Szukasz czystego transportu, Ultra będzie w sam raz bez zbędnego przepłacania. Edytowano 9 godzin temu przez ProjectPi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosskar Napisano 9 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 9 godzin temu 10 minut temu, ProjectPi napisał: Praktyczne rozwiązanie, użytkownik może jeszcze całego DACa tam upchnąć wedle gustu. Szukasz czystego transportu, Ultra będzie w sam raz bez zbędnego przepłacania. Dzięki, właśnie dlatego się zastanawiam czy jako transport jest sens kombinować. Znalazłem jeszcze w podobnej cenie do Wiim Silent Angel Bremen B2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 1 godzinę temu, rosskar napisał: Dzięki, właśnie dlatego się zastanawiam czy jako transport jest sens kombinować. Znalazłem jeszcze w podobnej cenie do Wiim Silent Angel Bremen B2. B2 to też trochę WiiM, ma w środku moduł cyfrowy od Linkplay, właściciela marki WiiM. Tyle że trochę starszy i bez większości funkcjonalności, jakie są w WiiMach, bez hires Amazon Music I Tidal. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 1 godzinę temu, rosskar napisał: Znalazłem jeszcze w podobnej cenie do Wiim Silent Angel Bremen B2. Urządzenia nie znam. Firmę Silent Angel ignoruje że względu na to,że sprzedaje "audiofilskie" switche 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Można spróbować przetestować. Ale jak się wydało tysiace na źródło ciezko przelknac niektórym, że nie trzeba tyle, tym bardziej do reszty w systemie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, Tomasz S. napisał: Firmę Silent Angel ignoruje że względu na to,że sprzedaje "audiofilskie" switche Argument trochę słaby, bo switcha nie musisz kupować od nich akurat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts