Skocz do zawartości

Ile masz płyt?

Recommended Posts

1 godzinę temu, Grzesiek202 napisał:

TYLKO papier się liczy!

1 godzinę temu, S!N! napisał:

Ja to akurat rozumiem, moja zbiera książki i żaden zamiennik nie zastąpi jej tej radości z przewracania kartek, ja mam to samo z płytami.

Zgadza się, ale jak się nie ma już miejsca, to wybieram coś, co mi pozwoli zakupić i zebrać 2tys książek, nie mam miejsca na regałach już.

P.S.

Łukasz, napisałbyś chociaż moja kobieta, kobiałka, albo żona.

Takie a „ta moja to”, albo : „a moja” troszkę kłuje w oczy 😉

1 godzinę temu, fp74 napisał:

My z żoną straciliśmy wszystkie kasety w jedną noc, jak nas zalało.  nikt ich nie sluchal od lat, a potem okazało się że to były jakieś takie rarytasy, typu koncerty nagrywane z Trójki itp. Żal okropny ale co robić....

No masz, przypomniałeś mi - nagrałem 'na żywo' z Kongresowej i wcięło ☹️ 

Szczęśliwie, dobry człowiek, zamieścił na YouTube 👍 

Co prawda, jest przerwa, ale ja też musiałem obrócić kasetę 😉

Edytowano przez pairtick

6 godzin temu, DiBatonio napisał:

Łukasz, napisałbyś chociaż moja kobieta, kobiałka, albo żona.

Hehe jak to wypunktowałeś to też to zauważyłem, wstyd mi 😜

7 godzin temu, MarcKrawczyk napisał:

W sumie jak mam 149 kaset to jak policzyć ilość płyt, jak większość kaset to 90?

Kaset mam mniej, niż Cdików, nie wiem ile, ale za młodego w radio leciały piątkowe audycje przez całą noc z listą 50 przebojów muzy klubowej i nad ranem puszczali pełne albumy to się siedziało i nagrywało je na 90 :)

Dawno nie robiłem remanentu i nie wiem czy meloman czy kolekcjoner🤔, ale pod ręką mam dostępne ok. 1200 vinyli, 35 kaset, 16 szpuli😉 tak szpuli nagranych z vinyli, których jeszcze słucham i wracam do nich z sentymentem, CD ok. 250 + DVD z koncertami ok. 25szt.

Poza vinylami, które przychodzą i opuszczają moje półki, to pozostałe nośniki są stabilne, już ich nie kupuję od połowy lat 90-ych.

Może się wydawać że to jest duża kolekcja, dla mnie to takie minimum, ale i tak jestem optymistą, wmawiam sobie że mam szklankę whisky do połowy pełną🙂

Zbiory obejmują muzę od; pop, rock, blues ... do klasyki.

8 godzin temu, S!N! napisał:

moja zbiera książki i żaden zamiennik nie zastąpi jej tej radości z przewracania kartek,

podobnie jak moja połówka, uznaje tylko szelest kartek😉.

Edytowano przez Karol64208