Grzesiek202 Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego 8 minut temu, DiBatonio napisał: ja w którymś momencie przerzuciłem się na Kindle, TYLKO papier się liczy! To przecież jak z winyl... albo nie psujmy wątku 😉. Odpisz, cytując
S!N! Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego Ja to akurat rozumiem, moja zbiera książki i żaden zamiennik nie zastąpi jej tej radości z przewracania kartek, ja mam to samo z płytami. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego 2 godziny temu, DiBatonio napisał: Racja, gdybym miał wybierać "technologie" to wybrałbym taśmę, zamiast winyla. W czasach M2405S, z radia nagrywało się na 9.5, a z płyt na 19 😇 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego W sumie jak mam 149 kaset to jak policzyć ilość płyt, jak większość kaset to 90? 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego 1 minutę temu, MarcKrawczyk napisał: W sumie jak mam 149 kaset to jak policzyć ilość płyt, jak większość kaset to 90? Albumami. Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego 3 minuty temu, pairtick napisał: Albumami. No i po co było za młodu tak gorliwie numerować kasety, jak i tak trzeba to teraz przejrzeć od nowa…ech! Odpisz, cytując
fp74 Napisano 12 lutego Autor Napisano 12 lutego My z żoną straciliśmy wszystkie kasety w jedną noc, jak nas zalało. nikt ich nie sluchal od lat, a potem okazało się że to były jakieś takie rarytasy, typu koncerty nagrywane z Trójki itp. Żal okropny ale co robić.... Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego 1 godzinę temu, Grzesiek202 napisał: TYLKO papier się liczy! 1 godzinę temu, S!N! napisał: Ja to akurat rozumiem, moja zbiera książki i żaden zamiennik nie zastąpi jej tej radości z przewracania kartek, ja mam to samo z płytami. Zgadza się, ale jak się nie ma już miejsca, to wybieram coś, co mi pozwoli zakupić i zebrać 2tys książek, nie mam miejsca na regałach już. P.S. Łukasz, napisałbyś chociaż moja kobieta, kobiałka, albo żona. Takie a „ta moja to”, albo : „a moja” troszkę kłuje w oczy 😉 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego (edytowany) 1 godzinę temu, fp74 napisał: My z żoną straciliśmy wszystkie kasety w jedną noc, jak nas zalało. nikt ich nie sluchal od lat, a potem okazało się że to były jakieś takie rarytasy, typu koncerty nagrywane z Trójki itp. Żal okropny ale co robić.... No masz, przypomniałeś mi - nagrałem 'na żywo' z Kongresowej i wcięło ☹️ Szczęśliwie, dobry człowiek, zamieścił na YouTube 👍 Co prawda, jest przerwa, ale ja też musiałem obrócić kasetę 😉 Edytowano 12 lutego przez pairtick Odpisz, cytując
S!N! Napisano 13 lutego Napisano 13 lutego 6 godzin temu, DiBatonio napisał: Łukasz, napisałbyś chociaż moja kobieta, kobiałka, albo żona. Hehe jak to wypunktowałeś to też to zauważyłem, wstyd mi 😜 7 godzin temu, MarcKrawczyk napisał: W sumie jak mam 149 kaset to jak policzyć ilość płyt, jak większość kaset to 90? Kaset mam mniej, niż Cdików, nie wiem ile, ale za młodego w radio leciały piątkowe audycje przez całą noc z listą 50 przebojów muzy klubowej i nad ranem puszczali pełne albumy to się siedziało i nagrywało je na 90 1 Odpisz, cytując
Karol64208 Napisano 13 lutego Napisano 13 lutego (edytowany) Dawno nie robiłem remanentu i nie wiem czy meloman czy kolekcjoner🤔, ale pod ręką mam dostępne ok. 1200 vinyli, 35 kaset, 16 szpuli😉 tak szpuli nagranych z vinyli, których jeszcze słucham i wracam do nich z sentymentem, CD ok. 250 + DVD z koncertami ok. 25szt. Poza vinylami, które przychodzą i opuszczają moje półki, to pozostałe nośniki są stabilne, już ich nie kupuję od połowy lat 90-ych. Może się wydawać że to jest duża kolekcja, dla mnie to takie minimum, ale i tak jestem optymistą, wmawiam sobie że mam szklankę whisky do połowy pełną🙂 Zbiory obejmują muzę od; pop, rock, blues ... do klasyki. 8 godzin temu, S!N! napisał: moja zbiera książki i żaden zamiennik nie zastąpi jej tej radości z przewracania kartek, podobnie jak moja połówka, uznaje tylko szelest kartek😉. Edytowano 13 lutego przez Karol64208 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts