Tomek_eM Napisano 18 lutego Udostępnij Napisano 18 lutego Cześć, Czy moglibyście coś doradzić w kwestii wymiany wzmacniacza i streamera? Obecnie gram na CXA81 z CXNV2, które współpracują z kolumnami Xavian Accorda Evoluzione. Czy do 10 tys. złotych udałoby się znaleźć coś sensownego, żebym poczuł wyraźne polepszenie jakości dźwięku? Czy jednak budżet jest zbyt mały? Dodam, że do obecnego zestawu nie mam żadnych zastrzeżeń ale zawsze człowiek szuka czegoś co mogłoby być jeszcze lepsze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 lutego Udostępnij Napisano 18 lutego Coś się uda znaleźć Na pewno posłuchałbym Gato Audio DIA-250S NPM jeśli all-in-one wchodzi w grę Gdybyś chciał zostawić obecny streamer, to warto posłuchać m.in Musicala Fidelity M6si, Cambridge EXA100, Audiolab 9000A, Rega Elicit MK5 i wiele więcej Z jaśniejszych rozwiazań, takie jak masz obecnie będzie jeszcze Arcam A25 W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 lutego Udostępnij Napisano 19 lutego Moim zdaniem nie. CXN to jeden z lepzych odtwarzaczy sieciowych w swoim budżecie. Owszem możesz polowac na urządzenie inne, wzmacniacz z wbudowanym streamem ale to będzie inne. Inna barwa, może to spowodowac że bardziej Ci spasuje. Wspomniany Marantz czy Roksan Attessa na przykład. Po prsotu inne. Arcam A25 czy audiolab 9000A moim zdaniem lepsze granie, ale z fajnym odtwarzaczem sieciowym wyjdzie drożej. Chyba że zostawiasz obecnego CXN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_eM Napisano 6 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 6 godzin temu Panowie a co sądzicie o zestawie Arcam A25 + ST25? Dzisiaj jeden ze sprzedawców zaproponował mi ten zestaw, który według niego powinien brzmieć półkę wyżej od mojego CXA81 + CXNV2. Wiem, że znacznie przekracza to mój budżet, ale boję się, że rzeczywiście w tej cenie nie będę słyszał poprawy jakości a jedynie inny dźwięk. Początkowo myślałem nad jakimś All-In-One do 10 tys. i dzisiaj sprzedawca tak na szybko podłączył mi Naim Unity Atom a później CXA81 z CXN i wydawało się się, że jednak Cambridge zagrało lepiej. Ale teraz pytanie jest jedno: czy przy zwiększeniu budżetu do tych 15 tys. Arcam to będzie bardzo dobre rozwiązanie czy jednak znajdzie się coś lepszego w tej cenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Z doswiadczenia wiem ze wyzsza cena sprzetu nie gwarantuje polepszenia barwy dzwieku. Za bardzo sie sugerujesz cudza opinia, sam odsluchaj i zdecyduj. Czego konkretnie brakuje Ci w obecnym zestawie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_eM Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu Już raz się nie zasugerowałem i później żałowałem swojej decyzji w zasadzie chodzi mi o to żeby z Waszą pomocą wybrać jakieś 2 lub 3 zestawy/urządzenia, które następnie będę mógł odsłuchać. Jestem już umówiony z jednym sprzedawcą, że będę mógł odsłuchać wybrane urządzenia w domu, a też nie chciałbym żeby byłoby to powyżej 3 zestawów ponieważ nie uważam to za rozsądne. Zdaje sobie sprawę, że finalna decyzja będzie należeć do mnie i mojego upodobania dźwiękowego ale proszę również o pomoc, żeby ktoś bardziej "w temacie" ode mnie pomógł mi wybrać urządzenia, które oferują brzmieniowo najwięcej w danym budżecie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowany) 2 godziny temu, Tomek_eM napisał: Panowie a co sądzicie o zestawie Arcam A25 + ST25? Dzisiaj jeden ze sprzedawców zaproponował mi ten zestaw, który według niego powinien brzmieć półkę wyżej od mojego CXA81 + CXNV2. Wiem, że znacznie przekracza to mój budżet, ale boję się, że rzeczywiście w tej cenie nie będę słyszał poprawy jakości a jedynie inny dźwięk. Początkowo myślałem nad jakimś All-In-One do 10 tys. i dzisiaj sprzedawca tak na szybko podłączył mi Naim Unity Atom a później CXA81 z CXN i wydawało się się, że jednak Cambridge zagrało lepiej. Ale teraz pytanie jest jedno: czy przy zwiększeniu budżetu do tych 15 tys. Arcam to będzie bardzo dobre rozwiązanie czy jednak znajdzie się coś lepszego w tej cenie? Sporo osób ma zastrzeżenia do streamerów Arcama, a jeśli chodzi o wzmaka to warto byś porównał A25 z tańszym A15, bo one grają trochę inaczej i część osób preferuje przekaz A15. Szczególnie jeśli chodzi o górę pasma, w A15 nie spotkasz się w wokalach z tym syczącym s( tu też znaczenie będą miały kolumny).Jeśli chodzi o streamer to chyba lepiej pomyśleć o dobrym dacu na r2r(coś z tych najtańszych Denafripsów Ares 15th lub Enyo 15th), a do tego dobrać jakiś tańszy streamer jako transport. To na pewno będzie grało dużo lepiej niż komplet Arcama czy Cambriga. Edytowano 4 godziny temu przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Ja bym spróbował wzmacniacz Aurum A8, a CXN na razie bym zostawił. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu A25 już polecałem wyżej, moim zdaniem fajna opcja Czy ST25 będzie aż tak wielkim przeskokiem z CXN? Moim zdaniem nie, wolałbym dorzucić fajnego DACa, tak jak wspomniał Tomasz wyżej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu W tym budżecie najlepiej zostawić streamer i poszukać wzmacniacza z drugiej ręki, wtedy można będzie wybrać coś faktycznie lepszego niż CA, nie tylko nowszego czy trochę innego. Twój obecny wzmacniacz miał dobre opinie i bardzo wątpliwe że inny z tej samej półki cenowej był nagle isotnie lepszy. Jeśli już Arcam, to obecnie możesz kupić w dobrej cenie nowego SA30, który ma wbudowany streamer i to jest u Arcama półka wyżej niż nowy SA25. Są oferty na 7500zł pewnie da radę jeszcze trochę urwać. Nowszy SA35, który go zastępuje kosztuje obecnie 16 tys. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Też mi sie wydaje, że streamer możesz zostawić, a zmienić sam wzmacniacz, jak już chcesz coś zmieniać. Możesz przesłuchać np. musical fidelity m6si, mi sie dźwiękowo bardzo podobał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, Tomek_eM napisał: Już raz się nie zasugerowałem i później żałowałem swojej decyzji w zasadzie chodzi mi o to żeby z Waszą pomocą wybrać jakieś 2 lub 3 zestawy/urządzenia Sprawdź zestaw Teac, używki chodzą ok 8k. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts