Skocz do zawartości

Drogie(albo droższe) kable zasilające

Recommended Posts

Dlaczego pytasz na tym forum ? udajesz, czy naprawdę nie widzisz co tu ostatnio się dzieje w kwestii kabli ?

Masz Rotela zakładam, że nabyłeś w TOpach, zadzwoń, napisz odwiedź i pożycz jakiegoś Audioquesta, albo innego IsoTeka, który nada się do wzmacniacza.

Sprawdź sam u siebie i ocenisz, czy było warto.

Kolejny wątek o kablach naprawdę nie jest tu potrzebny. 

Nie, nie widze  co tu się dzieje w kablach... I rotela nie kupiłem w top coś tam tylko gdzie indziej i mam prawo się spytać czy to ci pasuje czy nie. Jeśli spytam to dla kogoś innego może to być pomocne, ta informacja. Tak działa pomoc na forach.

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości...

24 minuty temu, wieloryb napisał:

Nie, nie widze  co tu się dzieje w kablach... I rotela nie kupiłem w top coś tam tylko gdzie indziej i mam prawo się spytać czy to ci pasuje czy nie. Jeśli spytam to dla kogoś innego może to być pomocne, ta informacja. Tak działa pomoc na forach.

Chyba nawet w regulaminie jest zapis, by nie powielać wątków, a tych o wszelkiej maści kablach jednak kilka jest. Wystarczy przejrzeć zakładki i tematy.

„Topy”, to takie nasze forumowe określenie TopHifi, salon handluje Rotelami, dlatego warto byłoby jeszcze tam zapytać.

Może jeszcze nie wiesz, ale tutaj wpływ kabli na brzmienie jest raczej krytykowany i sprowadzany  do poziomu nic nieznaczącego dodatku.

Ma przewodzić prąd i tyle.

Dlatego moja rada, zadzwonić do jakiegokolwiek salonu audio, zapytać o kable, wypożyczyć i sprawdzić.

Sam ocenisz, czy warto.

Pozdrawiam.

Edytowano przez DiBatonio

Drogie kable zasilające - czyli ile?
Wydasz tysiąc złotych i kupisz kabel droższy niż podstawowy  wzmacniacz Rotela (cena za używany wzmacniacz)?
Chyba nie warto w takim przypadku...

Bardzo drogie - to 5, 10 czy 15 tysięcy? Tyle co RA-6000?
Za tyle kupisz Rotela o kilka modeli wyższego.

Na powyższe pytanie udzielił już Tobie jasnej odpowiedzi DiBatonio 🙂

Pozdrawiam

1 godzinę temu, DiBatonio napisał:

Chyba nawet w regulaminie jest zapis, by nie powielać wątków, a tych o wszelkiej maści kablach jednak kilka jest. Wystarczy przejrzeć zakładki i tematy.

„Topy”, to takie nasze forumowe określenie TopHifi, salon handluje Rotelami, dlatego warto byłoby jeszcze tam zapytać.

Może jeszcze nie wiesz, ale tutaj wpływ kabli na brzmienie jest raczej krytykowany i sprowadzany  do poziomu nic nieznaczącego dodatku.

Ma przewodzić prąd i tyle.

Dlatego moja rada, zadzwonić do jakiegokolwiek salonu audio, zapytać o kable, wypożyczyć i sprawdzić.

Sam ocenisz, czy warto.

Pozdrawiam.

Nie będzie więcej wątków. Trzy narazie wystarczą. Wiem o tym że topy to tophifi tyle że ja kupiłem rotela używanego od kolegi, może on kupił w tophifi. Niewiem, musiałbym się jego spytać. No i się dowiedziałem i dziękuje bardzo za informacje na temat kabli zasilających. Ktoś nowy jak tu wejdzie zobaczy mój i twój wpis i bedzie wiedział już. No ja rozumiem że nie powielać wątków no ale chyba nie chcemy fora widmo na którym się nic nie dzieje? Trzy tematy są i wystarczy. I dziekuje też za poinformowanie mnie że tu nie lubią dyskutowania na temat czy kabel taki a taki ma wpływ na brzmienie czy nie. W każdym razie o kablach zasilających już wiem. Tylko że tutaj są wypowiedzi obiektywne czy inaczej mówiąc prawdziwe a jakbym miał kupić drogi przewód z salonu audio to by zachwalali wniebogłosy jaki to cud. Jedynym wyjściem byłoby wypożyczenie do odsłuchu ale po co te ceregiele jak tu się dowiedziałem i ktoś inny też może skorzysta i też się dowie. O to chyba chodzi,prawda? Ale dobra, już koniec. Narazie na jakiś czas.

Edytowano przez wieloryb
literówka

56 minut temu, Nie wszystko wiedzący napisał:

Dobra prowokacja.

Ale ok. Nie ma sensu pakować się w lepsze kable zasilające o ile ten podstawowy jest sprawny.

Coś za dużo tych wątków o tych kablach. To jakaś akcja na szerszą skalę? 

Jaka prowokacja? Człowieku nie mam żadnych złych zamiarów. Grzecznie, uniżenie się tylko spytałem. Nic więcej. I napisałem tylko trzy(a może aż) wątki o kablach i to już według ciebie szersza akcja? Trzy wątki? Napisałem że to narazie koniec i tyle.

@wieloryb

Napisałeś 3 komentarze w jednym wątku pt. "Drogie(albo droższe) kable zasilające". 

Rozeznaj się w salonach audio i tak jak mówiłem pożycz, sam musisz sie przekonać.  

To nie musi być bardzo drogi kabel, zresztą zobaczysz jakie informacje zwrotne dostaniesz z tych salonów.

Edytowano przez DiBatonio

23 minuty temu, DiBatonio napisał:

@wieloryb

Napisałeś 3 komentarze w jednym wątku pt. "Drogie(albo droższe) kable zasilające". 

Rozeznaj się w salonach audio i tak jak mówiłem pożycz, sam musisz sie przekonać.  

To nie musi być bardzo drogi kabel, zresztą zobaczysz jakie informacje zwrotne dostaniesz z tych salonów.

Przepraszam bardzo napisałem trzy komentarze bo się broniłem. Mam chyba do tego prawo?

I spoko wypożycze te kable zasilające i się przekonam.