Tomasz Kluczynski Napisano Piątek o 14:35 Napisano Piątek o 14:35 (edytowany) 6 godzin temu, akkilles napisał: Im dalej w las tym więcej drzew... Byłem na odsłuch u H120 - fakt nieco się otworzył w porównaniu H95, bas nieco bardziej konturowy ale nadal to chyba nie to...góra z kolei już nie tak gładka jak w H95. Wiec szukam dalej. Teraz ze W tej chwili zastanawiam się nad Primare i35 wersja z DAC, Moon i250v2 + (jakis DAC), Nuprime IA-9x + DAC9(z AKM). Nic jeszcze z tego nie słuchałem. Ktoś zorietntowany w tych sprzętach? Sprawdź sobie jeszcze tego, razem z twoimi Qudralami może być świetny komplet. U kolegi z forum tylko model A9(ma dodatkowo pilota) gra z Qudral Platinum +Seven i jest bardzo dobrze, możesz o tym poczytać w jego temacie , specjalnie ustawiłem na stronę 10, bo dopiero tam jest o wzmaku Qudrala, ale całość jest ciekawa i warto poczytać. Ja też mam A9 tylko z Cantonami. https://www.maxaudio.eu/pl/p/QUADRAL-AURUM-A8-BLACK_poekspozycyjne/905?gad_source=1&gad_campaignid=17338910344&gbraid=0AAAAADtvjlTYWxGqdNRKu8U84koWrJWHR&gclid=Cj0KCQjwmK_CBhCEARIsAMKwcD5cKpjB7m9z3yN_9XKQ_bztfjY5fqnW37KDK9DTa9h2BosLpb4hvQMaAnxwEALw_wcB Edytowano Piątek o 14:37 przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Sobota o 07:25 Napisano Sobota o 07:25 23 godziny temu, akkilles napisał: Im dalej w las tym więcej drzew... Byłem na odsłuch u H120 - fakt nieco się otworzył w porównaniu H95, bas nieco bardziej konturowy ale nadal to chyba nie to...góra z kolei już nie tak gładka jak w H95. Wiec szukam dalej. Teraz ze W tej chwili zastanawiam się nad Primare i35 wersja z DAC, Moon i250v2 + (jakis DAC), Nuprime IA-9x + DAC9(z AKM). Nic jeszcze z tego nie słuchałem. Ktoś zorietntowany w tych sprzętach? Tak. Posłuchać. Ten Quadral był na odsłuchu już? SA30? Rega? Odpisz, cytując
akkilles Napisano Poniedziałek o 09:46 Autor Napisano Poniedziałek o 09:46 Ten A9 to nowszy od A8, czym się konkretnie róznią? A9 nigdzie juz nie widzę. Góra jest gładka nie ostra? Jak tam DAC u nich? Cytat Bloki: cyfrowy i analogowy posiadają oddzielne transformatory a kolejny obsługuje funkcję standby Gdzies w opisie do A8 taką informację znalazłem, czyli ze dac ma oddzielne zasilane jak Heglu? W A9 widziałem ze jedno trafo jest Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano Poniedziałek o 17:04 Napisano Poniedziałek o 17:04 7 godzin temu, akkilles napisał: Ten A9 to nowszy od A8, czym się konkretnie róznią? A9 nigdzie juz nie widzę. Góra jest gładka nie ostra? Jak tam DAC u nich? Gdzies w opisie do A8 taką informację znalazłem, czyli ze dac ma oddzielne zasilane jak Heglu? W A9 widziałem ze jedno trafo jest W budowie one się nie wiele różnią, A9 ma dodatkowo trzy małe kabelki( na zdjęciu zaznaczone strzałką). A9 w standardzie ma już pilota, do A8 trzeba go było dokupić , chyba za 250 euro. Dac jest na kościach Burr Browna, u mnie gra nie gorzej niż dac z Eversolo DMP A8. A9 nie była dostępna w Polsce, obie te , które posiadamy kupiłem z niemieckiego salonu, który sprzedawał ostatnie sztuki po okazyjnych cenach. Góra jest bardzo detaliczna i szczegółowa, ogólnie wzmacniacz bardzo neutralny, ale bardzo pokazujący jak nagrany był materiał. Odpisz, cytując
akkilles Napisano Wtorek o 11:11 Autor Napisano Wtorek o 11:11 Dwie rzeczy mnie zastanawiają w tych aurumach A8/A9. Piszą o dwóch trafach a w środku jest jedno . W starszych modelach jak np A5 widac ze są dwa... a tu jedno. Druga sprawa to szumy - S/N tylko 75db więc nie wiem jak to interpretować, Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano Wtorek o 14:21 Napisano Wtorek o 14:21 2 godziny temu, akkilles napisał: Dwie rzeczy mnie zastanawiają w tych aurumach A8/A9. Piszą o dwóch trafach a w środku jest jedno . W starszych modelach jak np A5 widac ze są dwa... a tu jedno. Druga sprawa to szumy - S/N tylko 75db więc nie wiem jak to interpretować, A5 to trochę gorszy model niż A8 czy A9. Ma dwa mniejsze trafa, a A8 i A9 mają jedno ale większe. Chyba chcesz za bardzo wszystko interpretować. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts