Skocz do zawartości

Magnetofon do 300-350 zł

Recommended Posts

Witam mam w planach sobie zakupić jakiś magnetofon do mojego amplitunera kenwood KR-710.

Będę sobie rozwijał swoją kolekcję retro ;) 

Macie coś ciekawego do polecenia i najlepiej w kolorze srebnym i chyba z autorewersem w tej cenie to nic nie znajdę ;)

Jestem początkującym amatorem, ale pasjonują mnie takie sprzęty.

Edytowano przez Damiano9412

Cześć @Damiano9412, jeżeli mogę doradzić to szukaj w pieszej kolejności kaseciaków z głowicami GX ( szklanymi ) unikniesz problemu w przyszłości z wymianą, z kalibracją nowych głowic, a to jest problem i nie każdy zrobi to odpowiednio.

Na pewno mogę polecić AKA z serii GX, lub JVC  KD-A7, KD-A66.

Technicsy raczej nie polecam.

Czasami warto dołożyć kasy, zwłaszcza że chcesz zostawić go dla siebie.

Pozdr.

Jedna rada, odbieraj wyłącznie osobiście i sprawdź magnetofon całościowo przed zakupem. Weź ze sobą jakąś oryginalnie nagraną kasetę w dobrym stanie, by sprawdzić stabilność obrotów przy odtwarzaniu. Przyda się też czysta, pewnej jakości kaseta do sprawdzenia czy równo nagrywa. Tego nagrania też posłuchaj pod kątem równomierności odtwarzania. Mechanizm musi działać pewnie, bez zacinania i niezbyt głośno, żeby rzężenie napędu nie przeszkadzało w słuchaniu muzyki.

Sprzęty są wiekowe, miewają różne usterki. Uważaj na "miny", jeśli ktoś unika możliwości sprawdzenia to lepiej odpuść.