Damiano9412 Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu (edytowany) Witam mam w planach sobie zakupić jakiś magnetofon do mojego amplitunera kenwood KR-710. Będę sobie rozwijał swoją kolekcję retro Macie coś ciekawego do polecenia i najlepiej w kolorze srebnym i chyba z autorewersem w tej cenie to nic nie znajdę Jestem początkującym amatorem, ale pasjonują mnie takie sprzęty. Edytowano 23 godziny temu przez Damiano9412 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu Magnetofonów jest od zatrzęsienie do wyboru do koloru; czarne, srebrne, z wyświetlaczami, wskaźnikami vu,…każdy znajdzie coś dla siebie. Kenwood do zestawu też pewnie trafisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano9412 Napisano 22 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 22 godziny temu Coś polecisz z Kenwooda ? Musi być srebny Podobają mi się Technicsa np RS - B25 czy np RS - M235X, RS - D400 albo nawet RS - M17. Marantz też fajne są np D 25 lub SD - 45 MK2. JVC kilka znalazłem, Pioneer też. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu JVC i Trio to firmy- siostry do Kenwooda w czasach kasetowcow. Bez problemu znajdziesz srebrny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano9412 Napisano 21 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 21 godzin temu 12 minut temu, Sipo napisał: JVC i Trio to firmy- siostry do Kenwooda w czasach kasetowcow. Bez problemu znajdziesz srebrny. Tylko jednak JVC to ostateczność Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu JVC z tamtych lat to dobre spprzety, niedoceniane niestety. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Cześć @Damiano9412, jeżeli mogę doradzić to szukaj w pieszej kolejności kaseciaków z głowicami GX ( szklanymi ) unikniesz problemu w przyszłości z wymianą, z kalibracją nowych głowic, a to jest problem i nie każdy zrobi to odpowiednio. Na pewno mogę polecić AKA z serii GX, lub JVC KD-A7, KD-A66. Technicsy raczej nie polecam. Czasami warto dołożyć kasy, zwłaszcza że chcesz zostawić go dla siebie. Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Jedna rada, odbieraj wyłącznie osobiście i sprawdź magnetofon całościowo przed zakupem. Weź ze sobą jakąś oryginalnie nagraną kasetę w dobrym stanie, by sprawdzić stabilność obrotów przy odtwarzaniu. Przyda się też czysta, pewnej jakości kaseta do sprawdzenia czy równo nagrywa. Tego nagrania też posłuchaj pod kątem równomierności odtwarzania. Mechanizm musi działać pewnie, bez zacinania i niezbyt głośno, żeby rzężenie napędu nie przeszkadzało w słuchaniu muzyki. Sprzęty są wiekowe, miewają różne usterki. Uważaj na "miny", jeśli ktoś unika możliwości sprawdzenia to lepiej odpuść. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts