RoRo Napisano 23 października 2009 Udostępnij Napisano 23 października 2009 Czy coś Wam mówi druga niedziela listopada??? Za chwilę minie rok od poprzedniego AudioShow 2008, a o bieżącym AS coś mało się mówi i pisze. Jakie są wasze oczekiwania w tym roku i kto się wybiera?Link do informacji i opinii na naszym Forum o ubiegłorocznym Audio Show 2008http://forum.audio.com.pl/index.php?showtopic=6017&st=0również zdjęcia, informacje przydatne dla przyjezdnych itd.Poniżej w skrócie to, co wiadomo o tegorocznym AudioShow.Wstęp w godzinach:Sobota 7.11.2009 w godz. 10.00 - 20.00Niedziela 8.11.2009 – w godz. 10.00-18.00Ceny biletów: jednodniowy – 25zł, dwudniowy – 35złPoza tym strona główna (prawie główna - aktualności) AudioShow http://www.audioshow.pl/aktualnosci3.html– tylko trzeba uważać, bo przeplatają się informacje aktualne z tymi z 2008 roku ...Np. nie ma listy dostawców w 2009 (na 2 tygodnie przed otwarciem wystawy!!!) informacje, jak dojechać:http://www.audioshow.com.pl/jak_dojechac2.htmlZapewne na AudioShow jak zwykle będzie też Redakcja Audio więc w najbliższych numerach warto szukać informacji na ten temat.Zapraszam do dyskusji przed – i po wystawie, na fotki też możecie liczyć (z pewnym opóźnieniem, ale będą...)!Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 23 października 2009 Udostępnij Napisano 23 października 2009 Ja wybieram się na Audio Show, co do rozgłosu to ja widziałem info tylko w ostatnim numerze Audio/Video (jest i info redakcji i reklama). Będę tam siedział cały weekend, idę z dwoma innymi osobami (rozmowy po angielsku, bo jeden z panów jest z UK i po polsku mówi mocno pobieżnie). Jeśli ktoś chciałby się przyłączyć i zwiedzać w grupie to zapraszam Lista wystawców już się pojawiła, nawet z umiejscowieniem link Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 23 października 2009 Udostępnij Napisano 23 października 2009 RomanJesteś jak zwykle na posterunku. Oczywiście jak co roku wybieram się. W tym roku wyjątkowo, po raz pierwszy od wielu, wielu lat będę miał szansę wybrać się na AudioShow w sobotę.Pacio jak się nie mylę Kolega RoRo podał już link. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 23 października 2009 Udostępnij Napisano 23 października 2009 Właśnie troszkę narzekał na brak info o wystawcach Organizatorzy musieli między naszymi postami umieścić to info. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 24 października 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 października 2009 Pacio - zgadnij, do czego służy funkcja EDYTUJ? Oprócz poprawiania błędów ortograficznych można jeszcze uzupełnić swoją wypowiedź, bo raczej nie ma sensu pisać takiego tekstu jak ten powyżej No chyba że nadal dla Ciebie najważniejsza jest duża liczba wyprodukowanych postów W każdym razię dziękuję za informacje o poprawkach na stronie AS2009, ale na następnych raz zmień trochę sposób tworzenia nowych postów...A odnośnie AS2009 to jak widać idzie ku lepszemu!Powoli coś więcej się pojawia w materiałach o AS 2009 i można się zastanowić, dokąd przede wszystkim pójść.Co prawda na razie są tylko wystawcy (bez firm, które reprezentują), ale można już sobie wyrobić pogląd co powinno być.Ja zapewne większość czasu spędzę w hotelu Sobieski i sprawdzę parę stanowisk!!!Ciekaw jestem, z jakimi kolumnami zagra Baltlab - hotel Sobieski pokój 601,jak wypadnie REGA i nasz Kolega kluby Arek (Sobieski, pokój 615), czy w tym roku Xindak i Koda pokażą się z wyższymi modelami,no i czy wreszcie SONY poza KD czymś zagra...Do tego jakiś odsłuch i pogaduchy w pokojach AudioForte To na razie tyle, zobaczymy co dalej będzie... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 24 października 2009 Udostępnij Napisano 24 października 2009 Mam nadzieje, że Koledzy, którzy wybierają się na AS określą się w miarę precyzyjnie kiedy tam zawitają. Podobnie jak Kolega RoRo czekam z niecierpliwością aby posłuchać najnowszej wersji dziecka P. Ryszarda, czyli Baltlaba 3. Najchętniej porównałbym "3" z moją "2". Jak dotychczas mogę tylko poczytać wypowiedzi Kolegów z sąsiedniego forum, którzy są szczęśliwcami posiadającymi ostatnią wersję Baltlaba.Mam też nadzieję, że Panowie z AudioForte zaprezentują w tym roku coś ciekawego. Ubiegłoroczna prezentacja Totem Wind + klocki Simadio z serii Moon to był strzał w "10". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 24 października 2009 Udostępnij Napisano 24 października 2009 Ja najbardziej czekam na obejrzenie odtwarzaczy strumieniowych LINNa (mam nadzieję, że zabiorą któryś model ze sobą), listw Gigawatta i posłuchania u kolegi Arka systemu REGI (do tej pory nie było mi dane).Wiadomo każde stoisko będzie kryło coś ciekawego, ale to taka moja mała lista życzeń PS: Co do edycji, to niby co miałem zmieniać. Belfer miał jakieś wątpliwość co do mojej wypowiedź to napisałem kolejny post co w tym dziwnego. Bynajmniej nie robie tego dla nabijania kolejnych oczek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 25 października 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 października 2009 No to już jeden minus AS 2009:- w tym roku Best Audio nie pojawi się, AudioPunkt też nie... A więc znowu lipa z posłuchaniem Francuzów z AA.W poprzednm roku grał jedynie iPod podłączony pod amplituner stereo EZY7 (lub inne urządzenia podpięte pod USB), a porządniejsze urządzenia były tylko pokazane, a nie podłączone ... Paciodałeś informację, że w piątek wieczoem pojawiła się już lista wystawców na AS2009, więc czemu służył Twój kolejny post, skoro wszystko było jasne i już nie miałeś nic do powiedzenia?Aaa - to było pytanie retoryczne, nie musisz odpowiadaćPozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 4 listopada 2009 Udostępnij Napisano 4 listopada 2009 Witajcie o poranku, mam dwa zaproszenia na AS, więc jeśli któryś z Was reflektuje, to z chęcią je sprezentuję. Kto pierwszy ten lepszy zatem czekam na maile:) aleksandra.bialas@avt.pl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 5 listopada 2009 Udostępnij Napisano 5 listopada 2009 Zaproszeń oczywiście już nie ma, zachęcam za to tych, którzy będą mogli zawitać mimo wszystko na AS, do odwiedzenia naszego stoiska w Sobieskim. Znajdziecie nas na parterze:) Ja będę szaleć z aparatem, abyście mogli jak najszybciej zobaczyć foteczki Z pozdrowieniami! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 6 listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2009 Nie ma to jak KOBIETA na Forum!No to Bartek będzie szczęśliwy i może przestanie mnie naciskać o szybkie umieszczenie fotek na naszym Forum.A w dodatku Spine obiecał, że pomyśli o dodatkowym miejscu na serwerze na fotki.Żyć nie umierać, jeszcze tylko parę godzin w pracy i jaki wspaniały(męczący dla niektórych ) weekend się zacznie... Pozdrawiam - i do zobaczenia na ASiePS. Ciekawe, kiedy JAMO pokaże się wreszcie na AudioShow - chciałbym kiedyś posłuchać (wiem, ża ze słuchaniem na tego typu wystawie może być trudno, ale jednak...) ich najwyższych modeli A przecież sporo firm wystawia swoje kolumny... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 6 listopada 2009 Udostępnij Napisano 6 listopada 2009 Cytat No to Bartek będzie szczęśliwy i może przestanie mnie naciskać o szybkie umieszczenie fotek na naszym Forum O nie!!!Tak łatwo RoRo nie będzie!!! Znany jestem z paskudnego charakteru, niepohamowanej złośliwości i z wygórowanych wymagań... Jakkolwiek ciekaw jestem fotografii Oli_be to również Ciebie cenię za warszatat i spojrzenie. Ergo - na Twoje zdjęcia też będę czekać i przymuszać do ich opublikowania! A w ogóle to wszystkim bez wyjątku życzę cudownej zabawy na tegorocznym święcie Audioshow zwanym, świetnego dźwięku i niezapomnianych wrażeń estetycznych!Żałuję, że w tym roku opuszczam to święto, jak i tego, iż nie poznam osobiście Oli i nie zostanę uwieczniony na jej fotce !Niemniej i tak tuszę, że za pomocą Waszych oczu i uszu będę uczestnikiem wystawy, więc przygotujcie się na to, że będę Was zmuszać do pisania dłuuuuugich elaboratów!Pozdr 4 all! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 6 listopada 2009 Udostępnij Napisano 6 listopada 2009 Bert, ubolewam, że się nie pojawisz, zdjęcia będę robić przede wszystkim z myślą o Tobie Zamierzam uruchomić galerię w poniedziałek na HP Audio, oby tylko się tego dnia udało. Będą w niej zdjęcia autorstwa mego i kolegi, tak więc sporo do przeglądania. Wszyscy będziemy Twoimi oczami i uszami. Pozdrowienia dla wszystkich!!PS. Jak już zapewne wyczytałeś w wątku, którego podmiotem jest mój druh Spine, nie będzie miał teraz kolega życia, hehe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 6 listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2009 Bert, dzięki za uznanie (fotograficzne i nie tylko...) Szkoda, że nie będziesz w Wwie, ale z drugiej strony - dzięki temu również w Twoim imieniu będę poznawał Olę - czyli mam 2 razy więcej czasu niż inni ludzie z Forum Cytat Wszyscy będziemy Twoimi oczami i uszami. Oczy za szkłami - liczy się ? A co do uszu - ja w każdym razie kolczyków nie założę, tym niemniej w celach słuchającopodobnych swoimi uszami (nawet czystymi, co mi tam) na czas AudioShow służę Oluco to jest "galeria na HP Audio"?Wiem, co to galeria, z Audio też sobie poradzę, ale HP to mi się tylko komputerowo kojarzy Jak już jesteśmy przy innym wątku - to może Root Admin nie jest bez szans w starciu z Administratorem, nawet tak groźnym (no dobra - skutecznym) jak Ty?Pozdrawiamedit:PS. Już czekam z nieeeecierpliwością na ciąg dalszy - pojawił się ktoś na czerwono, może być groźnie ... Pytanie, dla kogo... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 6 listopada 2009 Udostępnij Napisano 6 listopada 2009 HP to strona główna, tak skrócik:) A Root Admin jest bez szans Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 6 listopada 2009 Udostępnij Napisano 6 listopada 2009 Oj, zrobiło się dziś tak ciepło - rodzinnie! RoRo!Oczy w szkłach mi nie przeszkadzają - wręcz przeciwnie - bez szkieł czuję się... nagi!!! Mogą oczywiście być i Twoje szkła!Z drugiej strony - mając na względzie obecność na AShow Oli_Be powątpiewam, bym mógł liczyć w pełni na Ciebie. Możesz nie być na tyle mocno skoncentrowany... Koleżanki i koledzy!Czy zastąpicie rozkojarzonego RoRo??? Olu!Na wszelki wypadek weź ze soba jakąś dżalabiję i w sytuacji krytycznej - dla dobra RoRo - schroń się pod nią i burką Co do zdjęć - Ola zapowiedziała galerię na poniedziałek. A co ja będę oglądał i o czym czytał do poniedziałku??????? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 6 listopada 2009 Udostępnij Napisano 6 listopada 2009 Cytat Bert, dzięki za uznanie (fotograficzne i nie tylko...) Szkoda, że nie będziesz w Wwie, ale z drugiej strony - dzięki temu również w Twoim imieniu będę poznawał Olę - czyli mam 2 razy więcej czasu niż inni ludzie z Forum hehe no to trzy Romanie trzy... tylko się nie rozpędzaj Olu musisz już teraz uwazać na Romana .. bo Roman jeszcze okaże się lepszy iż TURBODYMOMEN Bert czy nie uważasz, że RoRo ma za dobrze w tym roku ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 6 listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2009 Cytat hehe no to trzy Romanie trzy... tylko się nie rozpędzaj A słyszeliście o powiedzeniu "do 3 razy sztuka"?! Cytat Bert czy nie uważasz, że RoRo ma za dobrze w tym roku ? Zasłużył(em), to ma(m)! No i cieszcie się! Bo ze stwierdzeniem "lenie" nie będę do Was wyskakiwał - Bartek już w innym wątku groził RA (RootAdmin) i obaj zapewne/niewątpliwie/być może nie macie czasu, ale zauważcie że w ubiegłym roku nie udało się spotkać - a pewien ostry Kolega (z Piły) to nawet nie dojechał do Wwy Jeszcze tylko 780 minut i już! Sadyzm z mojej strony z tymi minutami - ale mogę jeszcze podać w sekundach: czterdzieścisześćtysięcyosiemset "esek" PozdrawiamPS. Ale zjechaliśmy na tematy offroadowe (znaczy OT), ale po primo to jest tu admin i dwóch modów (więc raczej nikt nas nie zbanuje ), a po drugie primo temat działu to "Komentarze, opinie" więc jednak jesteśmy w temacie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 6 listopada 2009 Udostępnij Napisano 6 listopada 2009 Cytat Oj, zrobiło się dziś tak ciepło - rodzinnie! Czytam powyzsze posty, no normalnie forum-utopia. A wlasnie UTOPIA ! Jak wiekszosci z Was wiadomo choruje na kolumny Focala z serii Utopia . Bardzo prosze zrobic dokladne fotki kolumn Focal JmLab, bede zobowiazany. Ehhh, marze by je zobaczyci uslyszec w realu. Udanej zabawy, oj jak ja Wam zazdroszcze ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 6 listopada 2009 Udostępnij Napisano 6 listopada 2009 Cytat Zasłużył(em), to ma(m)! a tu nikt w to nie wątpi Cytat PS. Ale zjechaliśmy na tematy offroadowe (znaczy OT), ale po primo to jest tu admin i dwóch modów (więc raczej nikt nas nie zbanuje ), a po drugie primo temat działu to "Komentarze, opinie" więc jednak jesteśmy w temacie! i tu NAS też nikt nie ruszy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 6 listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2009 Cytat A wlasnie UTOPIA ! Jak wiekszosci z Was wiadomo choruje na kolumny Focala z serii Utopia . Bardzo prosze zrobic dokladne fotki kolumn Focal JmLab, bede zobowiazany. Ehhh, marze by je zobaczyci uslyszec w realu. Udanej zabawy, oj jak ja Wam zazdroszcze ! Tomku!Już zapisałem: Focal raz! Zobaczę które modele będą wystawione w Hotelu Sobieski. A nawet o to samo Olę poproszę, a co mi tam - będzie więcej fotek No i stoisko AUDIO jest blisko. Poza tym w Trimexie będą mieli IXOSa, więc tym bardziej się tam pojawię.Co do "usłyszenia" to sam wiesz, jak może być Niby to galeria i pewne oddalenie od innych, ale ...Na "Jolce..." obgadaliśmy temat Manley'a - jutro będzie wiadomo, co do Sobieskiego wzięli na wystawę panowie z "Moje Audio"PozdrawiamPS. Macie pomysł, u kogo można zobaczyć/posłuchać kolumn serii R firmy JAMO, bo jak Tomek Utopię, tak ja te Jamochłony chciałbym zobaczyć (choć bliżej mi cenowo do podstawkowych D830/Concert Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 6 listopada 2009 Udostępnij Napisano 6 listopada 2009 Focal raz! Koniecznie, bo to zacne brzmienie! Ale też - specjalnie dla mnie - skupcie się na dziwactwach typu tuby i inne z przetwornikami wstęgowymi, a o prezentacjach WLMów nie zapomnijcie, bo grały ubiegłej jesieni doskonale!A jak będziecie u producentów profesjonalnych/semiprofesjonalnych kolumn APS (Audio Pro Solutions), to posłuchajcie dokładnie, bo jedna para Aeonów gra doskonale w Nowej Soli!!! POlecam, bo warto!Raz jeszcze - bawcie się, ufajcie swym zmysłom, a nie cenom, opisujcie wrażenia!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 6 listopada 2009 Udostępnij Napisano 6 listopada 2009 Dobrze, robię notatki, zabieram aparat i burkę. Choć podejrzewam, że RoRo będzie w audiofilskim szale i pogoni gdzieś z aparatem, hihi. Postaram się zrobić jak najwięcej ciekawych fotek (będę je obrabiać w weekend, dlatego Bert, musisz być cierpliwy). RoRo, zaproszenie do Audioneta dotarło! Nie muszę uruchamiać planu awaryjnego:)A teraz dobrej nocy i audiofilskich snów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 7 listopada 2009 Udostępnij Napisano 7 listopada 2009 Dzień dobry .. o poranku.. Ekipa gotowa ? na Audio Show ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 7 listopada 2009 Udostępnij Napisano 7 listopada 2009 Bilety załatwione, nocleg u znajomych w W-wie załatwiony ,ja też załatwiony ...............przez grypę.W ciągu miesiąca trzecia mutacja ,więc wolę "dmuchać na zimne" ,dlatego wzrucajcie foty to przynajmniej sobie pooglądam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts