Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 084 tematów w tym forum

• 30 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 927 wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 848 wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  1. Kino 5.1 salon 40m2 1 2

• 33 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
    • 27 odpowiedzi
    • 8,7k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 12k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  2. Kd atmos 5.2.4 lub 7.2.4 1 2 3 4

• 99 odpowiedzi
    • 18,2k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  3. Jakie KD do salonu 18 m2??? 1 2

• 27 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 7,7k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  4. Głośnii sufitowe do ATMOS 1 2

• 43 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 8,5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 882 wyświetleń

• Ostatnie posty

• Ja używam starego iPhona 4. W przeciwieństwie do nowszych ma nie tylko gniazdo minijack, ale i prawdziwe wyjście audio.
    • Nie mam żadnego doświadczenia ze wzmacniaczami lampowymi. Dla mnie za dużo zawracania głowy, zawsze miałem solid state.  Za to z przyjemnością słucham lampy u rodziny czy znajomych.  Z moich osobistych doświadczeń mogę wymienić tylko podwójne triody w układzie wyjściowym  przetwornika D/A MHDT Havana.  Mam 4 różne lampy tego typu i każda gra inaczej. Zabawa w tube rolling jest fajna.   Mnie to też zniechęca.  Ale jeśli ktoś jest gotów poświęcić swemu wzmacniaczowi więcej uwagi, niż naciśnięcie guzika ON/OFF, to zdecydowanie powinien lampy spróbować. Tym bardziej, że Chińczycy robią teraz lampiaki dobrze i tanio. 
    • Ten temat o odsłuchach hi-fi na YT jest chyba obok, tutaj o DACach się rozmawia. 😉 https://forum.audio.com.pl/topic/48707-odsłuch-hi-fi-na-youtube/  
    • Winyl to przeżyje nawet jakieś kwantowe kostki z całą muzyką świata.  Bo to jest inne universum. To są rytuały.  Winyl sprawia, że muzyka ma jakąś dodatkową wartość.   Sam bym chętnie grał z winyla jak grałem z górą 30 lat temu ale jestem już za leniwy.  Daj Boże zdrowie... Skoro produkują, to ktoś to kupuje. Podobnie Chinole produkują bardzo dobre i bardzo tanie CD-playery.  Nie zmienia to faktu, że mówimy o technologii już martwej. Bardziej chyba niszowej, niż winyl.  Teraz oglądałem cedeka Q5 od Michi... łojezu, jakie cudo! Jakie wzornictwo, jakie wykonanie. No może tylko pokrywka od CD wyszła jak od garnka  ale OK naprawdę maszyna. Zdaje się, że ok 6000€ więc niedrogo jak na audiosyfilityczny sprzęt.  Tylko tak się zastanawiam: ktoś się naprawdę napracował przy projektowaniu i produkcji. Ktoś za to słono zapłacił w sklepie.  I po co?  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...